Andriaus Šedžiaus krizė: rūpesčiai ir dėl žmonos, ir dėl negrąžinamų skolų

Šiaulietį politiką Andrių Šedžių užgriuvo rūpesčių lavina – milijonieriui tenka sukti galvą ir dėl pašlijusių santykių su žmona Monika, ir dėl negrąžinamų skolų bankui.

Andrių Šedžių užgriuvo rūpesčiai.<br>G.Šiupario nuotr.
Andrių Šedžių užgriuvo rūpesčiai.<br>G.Šiupario nuotr.
Andrius Šedžius su žmona Monika.
Andrius Šedžius su žmona Monika.
Monika Kvietkutė-Šedžiuvienė ir Andrius Šedžius.<br>G.Šiupario nuotr.
Monika Kvietkutė-Šedžiuvienė ir Andrius Šedžius.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Šedžius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Šedžius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Šedžius.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Šedžius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 13, 2017, 2:20 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 2:42 PM

Šią savaitę apskriejo žinia, kad Šedžių pora gyvena atskirai. Tai patvirtino ir politikas, nesileidęs į platesnius komentarus.

Negana to, paaiškėjo, jog milijonierius verslininkas turi ir finansinių rūpesčių – teisme nagrinėjamas banko pateiktas civilinis ieškinys dėl netesybų.

Šiaulių apylinkės teisme ketvirtadienį rašytine tvarka turėjo būti išnagrinėtas Danske banko ieškinys. Juo prašoma iš A.Šedžiaus priteisti 3771 eurą, 5 proc. palūkanų ir 1210 eurų teisines išlaidas.   

Neoficialiais duomenimis, A.Šedžiui finansinių problemų iškilo praėjusių metų pabaigoje. Šių metų vidurvasarį bankas dėl netesybų pateikė ieškinį.

Civilinės bylos nagrinėjimas ketvirtadienį buvo atidėtas, nes teismas gavo posėdyje A.Šedžiaus advokato prašymą, kad bankas pateiktų daugiau dokumentų. Kitas posėdis numatytas lapkričio 16 d.

Skandalingai pagarsėjęs A.Šedžius oficialiai yra deklaravęs, kad turi 2,24 mln. eurų turto, o skolos siekia 1,47 mln. eurų.

Prieš rinkimus į Seimą pateiktoje deklaracijoje nurodoma, kad penkių įmonių akcininkas, trijų darbuotojas, o ketvirtos vadovas A.Šedžius per metus uždirbo 9,6 tūkstančio eurų ir sumokėjo 1,4 tūkstančio eurų mokesčių.

Iš deklaracijos matyti, kad šiaulietį klampina dar 2006 m. pasiimtos paskolos. Prieš pasaulinę krizę A.Šedžius pasiskolino 5,2 mln. eurų.  

Penktadienį šiaulietis neatsiliepė mobiliojo ryšio telefonu. Tačiau kitus žurnalistams jis patikino, kad bylinėjasi ne dėl bankui susikaupusių delspinigių, o dėl advokato honoraro.

„Bankas nori pasipinigauti“, - pasipiktinimą išreiškė verslininkas.

Vėliau A.Šedžius paskambino žurnalistui pats ir patvirtino ginčą su Danske banku: "Jie galėjo nusirašyti pinigus nuo pateikto 15 tūkstančių eurų depozito arba nusirašyti nuo paskolą garantavusios mano įmonės sąskaitos, bet pasirinko kitą kelią. Manau, kad teisininkas užsimanė pasipinigauti, todėl šią smulkmeną noriu išsiaiškinti teisme. Teisėjas labai teisingai padarė - patenkino mūsų prašymą ir paprašė banko pateikti paaiškinimą, kodėl nepasinaudota kitomis galimybėmis".

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.