Sutuoktinio smurtą patyrusi nėščia Sandra Grafinina skiriasi su milijonieriumi

„Kuo labiau pažįstu žmones, tuo labiau myliu šunis. Iš gyvūnų prieglaudos „Šiaulių letenėlė“ pasiimta kalytė Felicija man tapo pačia geriausia gimtadienio dovana“, – sakė gyventi į Šiaulius sugrįžusi buvusi „Olialia“ mergaitė 28 metų Sandra Grafinina. 

Sandra Grafinina su vyru.
Sandra Grafinina su vyru.
Sandra Grafinina.
Sandra Grafinina.
Sandra Grafinina.
Sandra Grafinina.
Sandra Grafinina.
Sandra Grafinina.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 18, 2017, 6:23 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 12:16 PM

Jau mėnesį Šiaulių miesto centre S.Grafininos nuomojame bute gyvenanti guvi ir meili kalytė praskaidrina jos šeimininke tapusios moters mintis. 

Vyras sudegino šunų pasus

„Myliu šunis. Iš viso jų dabar jau turiu aštuonis. 

Septyni mano augintiniai (labradoras ir šeši Pomeranijos špicai) liko Anglijoje. 

Per barnį vyras sudegino jų dokumentus, ir šuniukai pateko į karantiną. Teks laukti, kol jiems bus išduoti dokumentai. Aš juos būtinai parsivešiu iš Anglijos. 

Dabar šuniukai mano sąskaita ten laikomi viešbutyje. 

Visų augintinių negaliu laikyti čia, nuomojamame bute, o mano užmiestyje nuo 2011 metų statomas namas dar neįrengtas, nors jame jau ir būtų galima gyventi“, – apie ją užklupusias negandas sakė S.Grafinina. 

Patyrė mylimojo smurtą 

Išsiskyrimas su augintiniais – ne vienintelė dabar S.Grafininą kamuojanti problema. 

Kūdikio besilaukiančiai buvusiai „Olialia“ mergaitei šiuo metu palaikymo reikia kaip niekada anksčiau.  

S.Grafinina neslėpė, kad negandų pastaruoju metu pasipylė kaip iš gausybės rago ir ji atsidūrė apmąstymų kryžkelėje. 

Labiausiai jauną šiaulietę nuvylė jos sutuoktinis Nigelas Westas-Macaulay. 

Po trumpos pažinties už milijonieriumi save vadinusio N.Westo-Macaulay ištekėjusi S.Grafinina iš pradžių džiaugėsi jo dėmesiu, kalbėjo apie vyro turtus ir prabangų gyvenimą. 

Dabar šiaulietė apie sutuoktinį jau kalba priešingai – vyras prieš ją smurtavo, tapo jos išlaikytiniu ir net ją apvaginėjo. 

Sutuoktinio nematė nuo vidurvasario

Į Šiaulius gyventi sugrįžusi ir laikinai miesto centre erdvų butą išsinuomojusi S.Grafinina sakė, kad sutuoktinio nematė nuo vidurvasario – su jo kūdikio besilaukiančia šiauliete Anglijoje likęs Nigelas bendrauja tik elektroniniais laiškais. 

Gimdymui besiruošianti S.Grafinina sakė, kad ją žeidžia ir žmonių apkalbos, kurių ji sulaukė po santuokos su Nigelu prakalbusi apie prabangų gyvenimą, ir žiniasklaidos išpūsti skandalai. 

Paskutiniu lašu, perpildžiusiu kantrybės taurę, S.Grafininos teigimu, tapo jos tetos viešai išsakytos mintys. 

Melage dukterėčią išvadinusi ir nemalonių epitetų nepagailėjusi teta, pasak S.Grafininos, už savo žodžius turės atsakyti teisme. 

Laukia ne tik skyrybų procesas 

„Stengiuosi išlikti pozityvi ir neigiamas mintis veju šalin, dabar svarbiausia – pagimdyti sveiką dukrytę, o po to viską sudėliosiu į savo vietas. 

Tikrai skirsiuosi su Nigelu. Laukia ne tik skyrybų procesas – iš Nigelo sieksiu susigrąžinti ir tai, ką jis iš manęs pasisavino. 

Su pirmuoju vyru nesutariu dėl savo sūnaus gyvenamosios vietos nustatymo, mane apšmeižusiai tetai taip pat teks atsakyti teisme. 

Tai darysiu ne vedama savo ambicijų. 

Mano šešerių su puse metų sūnus jau moka skaityti. Nenoriu, kad jam tektų apie mane skaityti netiesą. Melo aš nepakenčiu.

Sugrįžusi į Šiaulius puoselėju ir kelias verslo idėjas, o joms plėtoti apie mane sudaryta neigiama nuomonė tikrai pakenktų“, – sakė S.Grafinina. 
      
Sutuoktinis ėmė gerti ir smurtauti

Grįžusi prie skyrybų temos S.Grafinina sakė šiam žingsniui apsisprendusi galutinai.

„Nigelas nesirūpina šeima ir man kenkia. Daugybę kartų jis yra mane sumušęs. Nigelas ranką prieš mane pakėlė net tuomet, kai jau laukiausi kūdikio. 

Kartais sutuoktinio smurtą patirdavau ir po kelis kartus per dieną. Jis nesuvokia realybės. Supykęs Nigelas sudaužė du mano „iPhone“ telefonus ir du planšetinius kompiuterius. Telefonus jis sudaužė, kai patyrusi smurtą bandžiau išsikviesti policiją. 

Nigelas labai pasikeitė, kai ėmė šlubuoti jo verslas. Kai susipažinome, jis sakė turįs nekilnojamojo turto, penkias vakcinacijos klinikas. Jis sumanė investuoti į Rusijos nekilnojamojo turto rinką. Tai vyras bandė padaryti per vieną tarptautinę kompaniją, kurioje figūruoja ir lietuviškos pavardės. 

Pernai rudenį jis išvyko į Rusiją, joje prabuvo iki Kalėdų. Jau ten būnant Nigelą teko išlaikyti man. 

Grįžęs iš Rusijos Nigelas pradėjo daugiau gerti. Pamatęs, kad praranda verslą, jis pradėjo ne tik daugiau gerti, bet ir smurtauti.

Į Nigelo verslo planus investavau ir savo lėšų – turiu dokumentus, kurie patvirtina ir mano verslo dalį, ir man priklausančio nekilnojamojo turto dalį“, –apie nesėkmingai susiklosčiusio verslo ir vedybinio gyvenimo peripetijas papasakojo buvusi „Olialia“ mergaitė.

Pardavė deimantų ir keturis Rolex“ laikrodžius

S.Grafinina sakė, kad po Kalėdų Nigelas pasiūlė jai grįžti į Angliją – sakė turįs verslo idėjų ir ten.        

„Nigelas sakė, kad reikia grįžti. Gal jis tikėjosi ir tėčio paramos. Sakė, kad galėsime pas jį pagyventi. Nigelo tėtis anksčiau vadovavo didelei kompanijai ir, nors jis dabar jau išėjęs į pensiją, gyvena pasiturimai. 

Idėja išvykti į Angliją patiko ir man – ne tik dėl savęs, bet ir dėl sūnaus. Mano berniukas geriau kalba angliškai nei lietuviškai ir vaikui reikia išsilavinimo.

Nusprendėme, kad aš parduosiu dalį deimantų. Turiu to įrodymus – korespondenciją su juos superkančiomis įmonėmis. Pardaviau ir keturis „Rolex“ firmos laikrodžius. O Nigelas rūpinosi, kad pinigai būtų investuoti“, – apie vyro bandymą gelbėti pašlijusį verslą sakė šiaulietė.  

Pasakė: „Keliauk, kur nori“

Pasak S.Grafininos, išvyka į Angliją susiklostė nesėkmingai.

„Nigelo tėtis su sūnumi bendrauja retai. Jis mėgsta keliauti. Gal ir tada buvo kur nors išvykęs, nes ilgai Nigelui neatsiliepė telefonu. Mes apsistojome viešbutyje ir ten iš mano lėšų gyvenome kelis mėnesius. 

Kai Nigelui pavyko prisiskambinti tėčiui, jis mus priėmė, bet ten praleidome tik kelias dienas. Gal Nigelo tėvui nepatiko, kad į jo namus persikraustėme su savo šuniukais. 

Palikus Nigelo tėvo namus mano sutuoktinis sakė prisiglausiąs pas draugus, o man pasakė, kad galiu keliauti kur noriu. Laimė, aš ten taip pat turėjau draugų. Jie padėjo“, – patirtą nuoskaudą prisiminė šiaulietė. 

Liko skolingas 120 tūkstančių eurų

S.Grafinina sakė, kad Anglijoje ne kartą patyrė ir sutuoktinio smurtą.

„Nigelas mane mušė. Dėl to ne kartą kreipiausi į policiją. Nuo liepos mėnesio aš Nigelo nebemačiau. 

Dabar jis man tik atsiunčia elektroninius laiškus. Rašo labai mane mylįs, norįs pamatyti ir guodžia, kad viskas bus gerai. 

Dėl Nigelo aš užstačiau ir savo namą – jis dabar man yra skolingas per 120 tūkstančių eurų“, – sakė sutuoktiniu nusivylusi šiaulietė.

Šalia savęs įsivaizduoja šunį, bet ne vyrą

Paklausta, ar sprendimas skirtis su Nigelu yra galutinis, S.Grafinina atsakė, kad persigalvoti neketina.

„Kaip gali su tokiu vyru gyventi? Aš duodavau pinigų būsto nuomai, išsivežiau jį į Angliją, o jis ėmė vagiliauti, ištuštino mano sandėliuką.

Lietuvoje turėjau keliasdešimt riedžių. Juos nuomodavau įvairiems renginiams. 

Susiruošus vykti į Angliją nusprendžiau ten nusivežti ir tuos riedžius, kuriuos taip pat galėčiau panaudoti nuomai. Bet susisiekusi su apsaugos darbuotoju sužinojau, kad riedžių sandėliuke nėra. 

Buvo skaudu, kai sūnus dar prieš Velykas pasakė, kad tėtis paėmė rožinę piniginę ir iš jos ištraukė pinigus. 

„Tai dabar mes valgysime tik ryžius?“ – tada paklausė sūnus. Pati apsiginti galiu, bet skaudu dėl sūnaus. 

Turiu pretenzijų ir sūnaus tėvui lietuviui, kuris neduoda lėšų jam išlaikyti, o alimentų skola jau pasiekė 7 tūkstančius eurų“, – guodėsi S.Grafinina. 

Šiaulietė sakė, kad apie šias problemas ji dabar stengiasi negalvoti: „Dabar svarbiausia – pagimdyti sveiką dukrą. Žinau, kad vėl viską turėsiu, bet jokio kito vyro šalia savęs dabar neįsivaizduoju – tik šunį.“ 

Stengsis rūpintis ne tik savimi

Paklausta apie ateities planus S.Grafinina sakė, kad norint prajuokinti Dievą tereikia papasakoti apie savo planus. 

„Apsisprendžiau gyventi Šiauliuose. Turiu verslo idėjų, bet joms kenkia apie mane sudaryta neigiama nuomonė ir apkalbos. 

Tikiu, kad man pavyks ne tik susitvarkyti pačios gyvenimą, bet ir ką nors duoti kitiems.

Ir dabar grįžusi į Šiaulius galvoju ne tik apie save. 

Kelis kartus lankiausi gyvūnų prieglaudoje „Šiaulių letenėlė“, pasiėmiau iš ten tą mielą kalytę Feliciją. 

Sužinojus, kad tokio mielo šunelio atsisakė jau trys šeimininkai, man Felicijos labai pagailo ir nusprendžiau pasiimti ją pas save. 

Nors šiai kalytei jau septyneri metai, ji ne tik labai miela, bet ir guvi – namuose tapo jaukiau. 

Šis iš prieglaudos pasiimtas šunelis tapo geriausia mano 28-ojo gimtadienio dovana. Ir draugus buvau perspėjusi nenešti man gimtadienio dovanų, o geriau paaukoti „Šiaulių letenėlei“. 

Rimtai svarstau, kad susilaukusi dukters galėčiau skirti laiko ir šiai gyvūnų globos įstaigai“, – sakė S.Grafinina. 

Naktį kamuoja nemiga

Paklausta, ar besilaukiant kūdikio nesunku rūpintis dar ir šunimi, S.Grafinina atsakė, kad ji šunis labai myli ir rūpinimasis jais jai teikia tik malonumą. 

„Aš keliuosi anksti ryte, tai išvesti į lauką Feliciją man jokių problemų. 

O šiaip miegu blogai – stresas paveikė. Mane slegia tyla, be įjungto kompiuterio aš neužmiegu“, – atviravo buvusi „Olialia“ mergaitė. 

Sesuo užsiminė apie tetos žinutę 

S.Grafinina sakė, kad streso jai įvarė ir tetos viešai spaudoje apie ją paskleista neigiama informacija.

Moteris tvirtino jau kai ką spėjusi išsiaiškinti. Pasak S.Grafininos, jai grįžus į Lietuvą čia grįžo ir sesuo, kuri kartą užsiminė gavusi keistą tetos žinutę. 

„Teta kažko nepatenkinta, kad apie tave rašo, jog tu laukiesi, neva tu užsakei parašyti tuos straipsnius“, – taip susitikusi su manimi man pasakė sesuo“, –prisiminė S.Grafinina.

Po gerai praleistos dienos – šokas

Tokius sesers žodžius S.Grafinina sakė tąkart praleidusi pro ausis. 

„Kartu su seserimi puikiai praleidau dieną – pasivaikščiojome po parduotuves, pasimatavome patikusius kailinius, apžiūrėjome kelis nuomojamus butus. 

Nors man labiau patiko vienas kur kas prabangiau įrengtas butas, laikinai prieglaudai pasirinkau šį gana erdvų butą pačiame miesto centre, kurio nuoma per mėnesį kainuoja 500 eurų. 

Po gerai su seserimi praleistos dienos grįžau namo ir, įsijungusi kompiuterį, nustėrau – ten jau buvo publikuojamas tetos paskvilis apie mane. 

Kodėl teta taip pasielgė, nežinau – gal tai paprasčiausias pavydas. Bet viską išsiaiškinsiu teisme. 

Keisčiausia, kad smūgio sulaukiau ir iš tetos, su kuria nesimatėme daugiau kaip 10 metų. 

Po to teta man skambino telefonu, sakė: „Atsiprašau, kad tave apdergiau.“ Bet telefoninio atsiprašymo nepakaks. Yra teisinis kelias. 

Aš nesu melagė, kaip tvirtino teta, ir apie jokias jos minimas eskorto paslaugas taip pat negali būti nė kalbos. Turiu dokumentus, verslo liudijimą, kad aš pinigus užsidirbau ne kaip prostitutė. 

Net jei ir būčiau dirbusi eskorte, kaip teta, su kuria nebendravau dešimt metų, apie tai galėtų žinoti ir taip kalbėti?!“ – retoriškai klausė tokį giminaitės akibrokštą patyrusi S.Grafinina.   

Pašnekovė fotografuotis nepanoro

Interviu duoti sutikusi S.Grafinina tai pasiūlė padaryti jos nuomojamame bute. 

Įtaigiai kalbėjusi pašnekovė nevengė aštresnių klausimų, tačiau nesutiko fotografuotis.

Moteris sakė, kad interviu geriau būtų galima iliustruoti anksčiau darytomis nuotraukomis, kurių ji pažadėjo atsiųsti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.