Egidijui Dragūnui dėl neteisėtų statybų gresia tūkstantinė bauda

Grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas prisipažįsta, kad statydamas namą  Pavilnių regioninio parko teritorijoje nukrypo nuo reikalavimų. 

 E.Dragūnas pripažino, kad nesilaikė statybos projektų reikalavimų. <br> D.Umbraso nuotr. 
 E.Dragūnas pripažino, kad nesilaikė statybos projektų reikalavimų. <br> D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Nov 29, 2017, 10:19 AM, atnaujinta Nov 29, 2017, 2:39 PM

Vilniaus miesto apylinkės teismui E.Dragūnas tai nurodė ne pats.  Koncertams besiruošiantis atlikėjas į teismą atsiuntė savo advokatą. 

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos priežiūros inspekcija (VTPSI) kreipėsi į teismą, kad E.Dragūnas būtų nubaustas už tai, jog statydamas  gyvenamąjį namą Vilniuje, Šilo gatvėje, savavališkai pažeidė statybos projektą. 

Inspekcija pastebėjo, jog statomas projekte nenumatytas priestatas,  pakeista stogo konstrukcija – vietoj šlaitinio, statomas plokščias stogas, neleistinai pakeistos ir pastato konstrukcijos. VTPSI atstovai teigė, jog  net po įspėjimų apie pažeidimus, E.Dragūnas nestabdė darbų ir toliau tęsė statybas. 

E.Dragūno advokatas Kęstutis Jokimas tikino, jog nėra duomenų, kad  atlikėjas būtų tęsęs statybos darbus po inspektorių įspėjimo. 

Advokatas priminė, kad namą Šilo gatvėje E.Dragūnas statė turėdamas  galiojantį statybos leidimą. 

„Retos statybos vyksta visiškai tiksliai, pagal projektą. Nukrypimai vėliau  būna taisomi įstatymų numatyta tvarka. Kad buvo tam tikrų nuokrypių,  pripažįsta ir E.Dragūnas, tačiau jie gali būti pataisyti ir įteisinti“,  kalbėjo K.Jokimas. 

Jis tikino, kad E.Dragūnas yra pasiruošęs pažeidimus ištaisyti.  „Pažeidimas yra, bet yra laiko ir priemonių jiems ištaisyti. Šiandien tie pažeidimai  nesukelia jokių neigiamų padarinių gamtai, nei saugomoms teritorijoms.  „Nesakau, kad tai yra gera praktika, tačiau vykdant statybas, taip  atsitinka“ – kalbėjo avokatas. 

K.Jokimo teigimu, E.Dragūnas yra pasiruoęs taisyti pažeidimus, tačiau  tam gali sutrukdyti spalio 30-ąją Vilniaus miesto apylinkės teismo  sprendimas, kuriuo buvo panaikintas E.Dragūnui  išduotas statybos leidimas. 

Teismas įpareigojo jį  per pusmetį nugriauti nebaigtą statyti namą.  Šis sprendimas dar nėra įsiteisėjęs. K.Jokimo teigimu, apie galimybę  pataisyti klaidas jie kalbėjo ir su  Vilniaus miesto savivaldybe. „Bet kokia prasmė ką nors keisti, jei statinį vistiek reikės nugriauti“, – svarstė advokatas. 

Jis teismo prašė kaltę pripažįstančiam E.Dragūnui skirti kuo mažesnę  nuobaudą. Už šį pažeidimą jam gresia bauda nuo 1400 iki 3000 eurų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.