M. Dirsytė apie VDA skandalą: „Jonui Gasiūnui buvo įdomus mano asmeninis gyvenimas“

VDA seksualinio priekabiavimo skandalas įgauna pagreitį. Pasirodžius kai kurių žinomų menininkų, dizainerių, užtariančių apkaltintą meninką Joną Gasiūną, nuomonėms, jiems atsikirsti suskubo buvusi režisieriaus Oskaro Koršunovo mylimoji Monika Dirsytė. 

Monika Dirsytė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Monika Dirsytė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Oskaras Koršunovas ir Monika Dirsytė<br>D.Umbraso nuotr.
Oskaras Koršunovas ir Monika Dirsytė<br>D.Umbraso nuotr.
Jonas Gasiūnas<br>D.Umbraso nuotr.
Jonas Gasiūnas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-02-02 20:31, atnaujinta 2018-02-04 16:24

„Norėčiau patylėti, bet negaliu. Vardan tų, kurių širdys yra įskaudintos. Tikrai nuoširdžiai nenorėjau veltis į diskusiją apie Dailės akademiją, gal todėl, kad mano gyvenimas dabar teka ramia vaga ir tiesiog nenoriu jokių audrų. Kitas dalykas aš nesu kerštinga ir spardyt pargriuvusi žmogų man neteikia malonumo. Bet šiandien pamačius ir išgirdus netiesą, aš supratau, kad tylėti būtų mažų mažiausia nepadoru.

Visų pirma esu pasibaisėjusi žmonėmis, kurie gina Joną Gasiūną. Ir pasakysiu kodėl. Todėl, kad tai yra visiškas melas. Metus teko studijuoti tapybos katedroje, kadangi man pusę metų nebuvo suteiktos patalpos. Kitus pusę metų aš nuolat turėjau girdėti pasisakymus apie savo asmeninį gyvenimą. Jonui Gasiūnui jis buvo itin įdomus (bet apie tai vėliau). Taigi aš sustabdžiau studijas metams. Po tų metų grįžau atgal į skulptūros katedrą.

Pradėsiu nuo to, kad jeigu norėdavai užeiti į katedrą neretai ten būdavo girtaujama, mano akimis tai yra visiškas iškrypimas. Jonas Gasiūnas nuolat mane engdavo, nesuteikė patalpų tapyti, taip pat skleidė melagingus gandus. Labiausiai ji siutino mano ir Oskaro Koršunovo draugystė. Taip pat jį siutino ir mano kūryba, jis visus mano darbus pašiepdavo, nuolat sakydavo, kad aš neįeisiu į istoriją. Tuo tarpu neakademinėje erdvėje man sekėsi gana neblogai. Aš laimėdavau stipendijas, aktyviai dalyvavau parodose. Šlykščiausia man buvo tai, kad jis kitiems nuolat sakydavo, kad as dirbu p..... Matyt jį labiausiai siutino mano griežtas ne ir tiesa pasakius visiškas ignoravimas.

Jonas Gasiūnas yra bailus žmogus, kuris negali pripažinti klydęs. Prieš baigiant akademiją jis perdavė man linkėjimą „Komercines sėkmes”. Tą kartą aš nieko neatsakiau. Bet mintyse pagalvojau: „Tau taip pat“. Labiausiai gaila jaunosios kartos tapytojų. Aš žinau gal 6 ar 7 labai talentingus žmones, kurie turėjo išskirtini talentą ir tapė milijoną kartų įdomiau, šiuolaikiškiau, unikaliau. Deja, tie žmonės šiandien yra ne ten, kur turėtų būti dėl to, kad Jono Gasiūno pakalikų armija turi tas vietas. Kaip aš pavadinčiau „šūdo“ tapyba pagal J.Gasiūną“, – feisbuke rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.