Darbo dėl grožio nerandanti Emma nuskambėjo ir užsienio žiniasklaidoje

Televizijos laidoje „Yra, kaip yra“ dalyvavusi Anglijos lietuvė Emma Hulse (25 m.) sulaukė didžiulio dėmesio. Čia ji pasakojo, kad dėl ypač dailios išvaizdos niekaip negali įtikti darbdaviams. 

Emma Hulse.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Emma Hulse.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Emma Hulse.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Emma Hulse.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Emma Hulse.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Emma Hulse.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Laidoje dalyvavusios Emma ir Gražina. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Laidoje dalyvavusios Emma ir Gražina. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 18, 2018, 3:57 PM

Mergina guodėsi, kad darbo pokalbiuose į ją žiūrima nerimtai: kalbos su moterimis trunka vos penkias minutes, o vyrai siūlo verčiau rinktis modelio karjerą. 

Siekdama užsidirbti Emma buvo įkūrusi du verslus – pardavinėjo kailinius, veisė šunis. Vis dėlto nė viena veikla nesibaigė sėkmingai.

Mergina Anglijoje dirbo ir televizijos operatore, filmavo bokso varžybas. Tačiau čia koją ir vėl pakišo išvaizda.

Praėjusiais metais apie Emmą rašė ir užsienio žiniasklaida. Britanijos spaudoje buvo teigiama, kad televizijos kompanijos gretose ji nepritapo todėl, kad „tokiam darbui yra per graži“.

„Tu turėtum žingsniuoti podiumu“, – tąkart rėžė vadybininkas, išsiuntęs Emmą namo.

Portalui „Mirror.co.uk“ mergina paatviravo, kad toks vadovo sprendimas ją labai nuliūdino.

„Nežinojau, ką galvoti. Galbūt ši kompanija įdarbina tik įprastos išvaizdos žmones ir jeigu atrodai kitaip, nesi tinkamas. Galbūt blaškiau kolegas. Tačiau vilkėjau paprastus marškinėlius ir kelnes, todėl tikrai nemanau, kad apsirengiau netinkamai“, – žurnalistams pasakojo lietuvaitė.

Mergina taip pat prasitarė, kad ją atleidęs vadybininkas pageidavo jos telefono numerio ir siūlė po darbo drauge išgerti.

Portalas „Metro.co.uk“ tąkart kreipėsi į Emmos paslaugų atsisakiusios kompanijos savininką Adamą Luckwellą.

„Į kaltinimus diskriminacija buvo labai rimtai atsižvelgta. Buvo šiurkščiai pažeista bendrovės politika ir esminės nuostatos. Darbuotojas, kuris pateikė tariamas pastabas, prieš kelias savaites buvo atleistas, nespėjęs išdirbti bandomojo laikotarpio. Mūsų kompanijoje jis dirbo mažiau nei tris mėnesius.

Apie įvykį, kuris susijęs su Emma Hulse, anksčiau nieko nežinojau, todėl konkrečiai šio atvejo komentuoti negaliu. Jeigu dėl susidūrimo su šiuo darbuotoju Emmai Hulse liko nuoskaudų, norėtume nuoširdžiai jos atsiprašyti“, – komentavo įmonės savininkas.

„Mirror.co.uk“ taip pat aprašytos ir Anglijoje gyvenančios lietuvaitės asmenukės. Buvo išskirtas ir prierašas prie vienos iš jų. „Mano intelekto koeficientas aukštas. Dauguma žmonių man atrodo per daug paprasti, nuobodūs ir beviltiškai įsisukę į kasdienį nuobodų gyvenimo ritmą“, – šalia vienos savo nuotraukų rašė Emma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.