Florencijoje viešinti Jurgita Jurkutė: „Kas ieško išeities – tas visada ją randa“

Prieš kelias savaites socialiniuose tinkluose pradėjo plisti garsių Lietuvos žmonių gėdos prisipažinimai. Žinomi mados, muzikos, televizijos, kino pasaulio žmonės nesidrovi pasidalinti gyvenimo momentais, privertusiais gėdytis jausmų, aprangos ar kūno formų. Atverti savo gėdas juos pastūmėjo emocinės paramos tarnybos Jaunimo linijos 2 proc. begėdystės skatinimo kampanija „Jausmai gėdos nedaro“ ir specialiai kampanijai sukurti dizainerių „Egyboy“ begėdžių marškinėliai.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 1, 2018, 11:32 AM, atnaujinta May 1, 2018, 12:53 PM

Šiai akcijai neliko abejinga ir aktorė bei buvusi laidų vedėja Jurgita Jurkutė-Širvaitė.

„Kalbėti apie tai, kas slegia, dažniausiai sunku. Paprastai sakoma, jog nesinori apkrauti kito savo rūpesčiais. Baisu likti nesuprastam arba suprasti, jog patiems artimiausiems gali „tikrai” nerūpėti (mano galva, jie dažnai tiesiog nežino, kaip reaguoti, išklausyti, priimti, todėl įsijungia visokios gynybinės reakcijos). Dar būna atvejų, kai esi tikras, jog viską išspręsi pats. Kartoji iš paskutiniųjų: „Aš galiu! Aš stiprus! Susitvarkysiu.” Deja, ne visada tai veikia. Kartais tiesiog būtina „ekologiškai” (t.y. nekenkiant sau ir aplinkiniams) išreikšti savo jausmus. Būdų yra įvairiausių, bet čia svarbiausia drąsa ir jokio gėdos jausmo. Apie tai, kaip Tu jautiesi, kalbėti galima ir būtina. Vakar vakare nuostabiosios Florencijos šurmuly prisiminiau, kaip ne kartą su draugais esame aptarę „atsitiktinių ausų, akių ir širdies” teigiamą poveikį. Visi būdai yra puikūs! O kas ieško išeities – tas visada, anksčiau ar vėliau, randa.

Ačiū už iniciatyvą. Prisidedu ir nusifotografuoju. Su meile dėviu ir būsiu laiminga, jei ši fotografija ir mano mintys įkvėps drąsos nors vienam nebesigėdyti savo jausmų! Jie mumyse patys įvairiausi ir su jais tikrai reikia padirbėti. Pirmyn!

P.S. Esu tikra, jog ne vienas savo 2 % skyrėte Jaunimo linijai. O štai visas pelnas už marškinėlius keliaus irgi jiems. Prisijunkit. Dėvėkit. Dalinkitės. Drauge visada lengviau“, – rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.