Iškilmingo vakaro metu buvo atidaryta restorano terasa ir pristatytas naujas garsaus virtuvės šefo, Ispanijos kulinarų rinktinės nario Luis Salinero ir Andriaus Gurevičiaus dueto užkandžių meniu.
Vilniaus ir Palangos restoranų „Žuvinė“ šeimininkės Rūtos Sakalauskienės teigimu, Ispanijos virtuvės patiekalai naujajam meniu pasirinkti neatsitiktinai. Jo atsiradimui įtaką padarė kelionės ir augantys svečių poreikiai.
„Šįmet Andalūzijoje, tarp Malagos ir Marbeljos praleidau daug laiko. Išbandžiau daugelį ispaniškos virtuvės restoranų. Šiame regione radau viską, ką labiausiai mėgstu – begalę šviežios žuvies, ką tik pagautų jūros gėrybių, Andalūzijos pievose užaugintų galvijų, avių ir ožkų mėsos, įvairiausių sūrių ir šiltoje žemėje užaugintų daržovių.
Ten pastebėjau tendenciją – patiekti šviežią, paprastą, bet ne prastą ir jokiomis įmantrybėmis nepaslėptą maistą. Savo restoranuose šviežios žuvies irgi neslepiame po padažų, sūrių ar daržovių patalais. Geri, švieži produktai turi savo nepakartojamą skonį. Juos su garsaus virtuvės šefo Luis Salinero pagalba pristatėme ir dar neragautose užkandėlėse – tapuose.
Tapai – ne gaminimo, o bendravimo būdas, neatsiejama ispanų kultūros dalis, kuri, mano nuomone, puikiai įsitvirtins ir Lietuvoje. Be to, toks meniu ir taurė vyno puikiai tiks smagiems draugų ar kolegų kompanijos susibūrimams vasaros dienomis ir vakarais“, – dėstė R. Sakalauskienė.
Į atidarymą šeimininkė pakvietė būrį draugų ir ištikimų klientų. Kaip teigė R. Sakalauskienė, smagias progas verta paminėti bičiulių draugijoje.
„Esu įsitikinusi, kad bendras stalas, gardus maistas ir gausus būrys draugų – viskas, ko reikia vasarai pradėti. Ir tam nereikalingos baltos staltiesės ir prašmatnus indų bei įrankių serviravimas. Kur kas svarbesnė kompanija.
Šiandieną tuo įsitikinome – skamba gyva muzika, aplink bruzdesys, juokas ir gera nuotaika. Šį vakarą Ispanija persikėlė į pačią Vilniaus senamiesčio širdį”, – šypsojosi Rūta Sakalauskienė.