Seksualiniu priekabiavimu kaltintas Harvey Weinsteinas pasiduoda policijai

Vienoje iš žinomiausių „Me too“ skandalo bylų – nauji posūkiai. Garsus Holivudo filmų prodiuseris Harvey Weinsteinas (66 m.) nutarė pasiduoti policijai. Ilgai seksualiniu priekabiavimu kaltintas ir iki šiol savo kaltę neigęs vyras šiuo metu ruošiasi būti areštuotas.

H. Weinsteinas. <br> Scanpix nuotr.
H. Weinsteinas. <br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2018, 9:49 AM, atnaujinta May 25, 2018, 4:00 PM

7:25 vietiniu laiku Manhatene prie policijos nuovados jau rikiavosi žurnalistai bei smalsuoliai. Čia vyras pasirodė aprengęs įprastais drabužiais bei rankose laikydamas dvi knygas.  

Naujienų portalo „BBC“ duomenimis, Harvey tokioje padėtyje atsidūrė dėl aktorės Lucios Evans pateiktų kaltinimų. Prodiuserio advokatas Benjaminas Brafmanas komentuoti apie šiuos kaltinimus nesutiko. Visgi, iki šiol nelieka aišku, už kiek dar moterų pareikštų kaltinimų turės atsakyti prodiuseris.

Mat jo sąraše – net penkiasdešimt dailiosios lyties atstovių, tarp kurių patenka ir tokios aktorės, kaip Angelina Jolie, Salma Hayek, modelis Cara Delavingne ir kt. Be to, moterys Harvey kaltina ne tik seksualiniu priekabiavimu. Kai kurios iš jų jam pateikia ir kaltinimus išžaginimu.

Panašu, jog tokie kaltinimai nepaliko abejingų ne tik pasaulinio „Me too“ judėjimo gynėjų, bet ir H. Weinsteino kolegų. Po kilusio skandalo jam buvo atimtas darbas Holivude, kuriame prodiuseris vadovavo savo įkurtai „Weinstein Company“ įmonei. Kiek vėliau ši įmonė paskelbė bankrotą.

Šiuo metu, kaltinimai vyrui yra pareikšti ne tik Jungtinėse Valstijose, bet ir Didžiojoje Britanijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.