10 tūkst. prisiteisti mėginęs Juozas Statkevičius gaus juokingą sumą

Trečiadienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teisme vėl buvo sprendžiamas konfliktas, įsiplieskęs tarp dizainerio Juozo Statkevičiaus ir TV laidų vedėjo Algio Ramanausko-Greitai.

Juozas Statkevičius, Algis Ramanauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr. 
Juozas Statkevičius, Algis Ramanauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr. 
Algis Ramanauskas. <br>LR archyvo nuotr.
Algis Ramanauskas. <br>LR archyvo nuotr.
Juozas Statkevičius. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juozas Statkevičius. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 30, 2018, 3:50 PM, atnaujinta May 30, 2018, 5:13 PM

Nesantaika kilo dėl vaizdo klipo, kuriame, dizainerio nuomone, buvo netinkamai panaudotas jo atvaizdas. Leidimo jį naudoti, anot J.Statkevičiaus, A.Ramanauskas nebuvo gavęs. 

Balandžio pradžioje vykusiame pirmajame posėdyje J.Statkevičius nepasirodė, todėl svarstymas buvo nukeltas į gegužės 10 dieną. Tąkart pasirodė abu vyrai, tačiau susitarti vistiek nepavyko.

Teisėjai pasiūlius situaciją išspręsti taikiu būdu, dizaineris tokios galimybės atsisakė. Todėl vyrai ir vėl turėjo susitikti teisme. Tačiau šiandien čia nepasirodė nė vienas iš jų. 

Be pagrindinių dalyvių dalyvavimo nutarta dizaineriui skirti 150 eurų neturtinės žalos ir atlyginti dalį teismo išlaidų – apie 570 eurų.

Tai – tik maža dalis sumos, kurios dar šių metų gruodį pareikalavo J.Statkevičius. Dėl jo atvaizdo panaudojimo žeminančiame kontekste dizaineris reikalavo 10 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo.

Teismo atstovai papasakojo, kad pirmojo posėdžio metu teisėjai pasiūlius nesutarimus išspręsti taikiai, A.Ramanauskas į šį pasiūlymą sureagavo teigiamai ir sakė, kad iš dalies šioje situacijoje jaučiasi kaltas. Tačiau J.Statkevičiui atsisakius susitaikyti, komentavo: „Tai yra žmogus, kuris įsižeidžia dėl kiekvienos smulkmenos“.

Teismo bylų praktikoje jau įprasta, kad itin dažnai teisybės ieškoma dėl garbės ir orumo įžeidimo. Tačiau J.Statkevičius nusprendė eiti kitu keliu ir į teismą kreipėsi „dėl teisės į atvaizdą pažeidimo ir neturtinės žalos atlyginimo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.