Įžymybės atskleidė, kur vasaras planuoja leisti jų vaikai

Šį šeštadienį, minint tarptautinę vaikų gynimo dieną, Rokiškio rajone įsikūręs įspūdingas Ilzenbergo dvaras kviečia visus vaikus ir jų tėvelius praleisti šventinę popietę ypatingai: nemokamai iš arti pažinti dvaro gyvenimą, pabūti gamtoje, užsukti į ekologišką daržą, paragauti jo gėrybių, susipažinti su čia augančiais gyvuliukais ir smagiai atšvęsti Vaikų dieną drauge.

LR archyvo nuotr. 
LR archyvo nuotr. 
E. Vitulskienė.
E. Vitulskienė.
D. Montvydas.
D. Montvydas.
Atlikėja Baiba.
Atlikėja Baiba.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 31, 2018, 10:11 AM

„Mes stengiamės, kad Ilzenbergo dvaras būtų ne muziejus, o gyventų savo gyvenimą kaip kadaise, kai čia vyko ne tik įdomus kultūrinis gyvenimas, veikė stiprus ūkis, bet ir gyveno šeimos, augo jų vaikai. Tad laikas dvarui įsileisti mažuosius, nes jie įneša daugiausiai gyvybės,“ – apie šventinę galimybę šeimoms apžiūrėti dvarą nemokamai ir po šventės vaikams leisti vasarą čia įkurtoje stovykloje „Svajonių planeta“ pasakojo Ilzenbergo dvaro direktorius Gintaras Bingelis.

„Aš taip norėčiau dabar būti vaiku ir leisti vasaras tokioje ypatingoje vietoje, kur susijungia ir istorija, ir nuostabi gamta. O kur dar dėmesys ir meilė kiekvienam atvykusiam ir galimybė augti, tobulėti ir, žinoma, susirasti draugų,“ – teigė garsus magijos meistras Mantas Wizard, jau ne vienerius metus rengiantis pasirodymus vaikų vasaros stovyklose. Įspūdingų triukų Mantas jau paruošęs ir „Svajonių planetoje“ vasarosiantiems vaikams.

Garsenybės – stovyklos auklėtinių mokytojai

Vaikai nuo 7 iki 17 metų galės leisti visą vasarą „Svajonių planetoje“, kurioje vadovais dirbo dabar jau garsūs šalies žmonės: Donatas Montvydas, Erika Vitulskienė, Laura Imbrasienė ir Baiba Skurstene-Serdiukė. Lietuvių mylimos įžymybės planuoja čia atvežti savo atžalas vasarai, o kai kurie jų dar laukia, kada ūgtels jų mažieji ir galės prisijungti prie „Svajonių planetos“ šeimos.

„Tos trys vasaros stovykloje man buvo tokia neįkainojama, su niekuo nepalyginama ir žiauriai džiaugsminga patirtis. Iki šiol su nostalgija tai atsimenu ir labai norėčiau vėl ten sugrįžti, juo labiau, kad dabar ji persikelia iš Ignalinos į tokią gražią vietą – tikrą dvarą,“ – prisiminimais dalijosi šiuo metu aštuonių mėnesių mažylį auginanti atlikėja Baiba.

„Prisimenu tą jaukią atmosferą, šiltus santykius ir tikrą draugystę su vaikais, kuriems tu esi ne tik mokytojas, bet ir patarėjas renkantis gyvenimo kelią, profesiją. Esu išsaugojusi auklėtinių laiškus, kuriuos paskaitau kartais ir negaliu sulaikyti ašarų. Pats nuostabiausias jausmas yra duoti ir matyti, kokie laimingi vaikai jaučiasi stovykloje, o užaugę grįžta į ją jau kaip vadovai.“

Vasaros, kurias norisi pakartoti

„Kai ši stovykla dar veikė Ignalinoje, mano sūnus ten vasarojo ir pastebėjau, kad tikrai ten teikiamas ypatingas dėmesys vaikui, atskleidžiamas jo kūrybiškumas, o santykis su mokytojais itin draugiškas. Vaikai jų nebijo, bet ir paiso taisyklių,“ – apie patirtį stovykloje pasakoja garsus aktorius ir atlikėjas Marius Jampolskis.

„Sūnus jau planuoja sugrįžti į šią stovyklą, o kai ūgtels dukrytė, norėčiau, kad ir ji smagiai leistų vasaras ten.“

15 hektarų apimantis Ilzenbergo dvaras tikrai turi ką pasiūlyti tiek pradinukams, tiek paaugliams. Čia vaikai leis laiką gamtos apsuptyje, gyvens dvaro rūmuose, galės lakstyti pievose, maudytis ežere, maitinsis ekologiškame dvaro ūkyje užaugintomis daržo ir sodo gėrybėmis bei pieno produktais ir patys galės auginti, prižiūrėti ir rūpintis ne tik augalais, bet ir gyvuliukais.

„Didingas dvaras padaro vaikams įspūdį, bet vis dėlto labiausiai juos užburia gamta, galimybė prisiliesti prie čia auginamų daržovių ir čia gyvenančių gyvuliukų. Miesto vaikui paglostyti karvutę ar užeiti į šiltnamį ir nusiskinti šiltą nuo saulės spindulių pomidorą yra neįtikėtina patirtis. Jiems net kvapą užima. O kur dar paukščių pažinimas su dvaro ornitologu, naktiniai šikšnosparnių stebėjimai ar jodinėjimas žirgais. Jų laukia tikrai įspūdinga vasara,“ – tikino Vadimas Šuško, šokėjas, populiarių šokių TV projektų dalyvis, jau daug metų vasaras leidžiantis su vaikais kaip stovyklos „Svajonių planeta“ vadovas ir mažųjų mokytojas.

Užburiantys magijos pasirodymai vaikams

„Šis projektas tikrai neįtikėtinas. Čia tikrai puiki vieta saviraiškai, žmogiškam santykiui, asmenybės augimui, gamtos pažinimui. Čia dirba atsidavę mokytojai, tikrai mylintys savo darbą. Žibančios vaikų akys ir begalinis entuziazmas tai patvirtina,“ – pasakojo Mantas Wizard, dovanojantis stovyklos vaikams įspūdingus magijos pasirodymus.

„Aš po darbingos savaitės taip pat planuoju traukti į Ilzenbergo dvarą. Noriu ne tik ten puikiai pailsėti, bet ir pabendrauti su vaikais, kurie taip įkvepia.“

Visi vaikai ir jų tėveliai laukiami jau šį šeštadienį, birželio 2 dieną, 12 val. Ilzenbergo dvare, kur vyks šventė, skirta tarptautinei vaikų gynimo dienai. Nemokamoms ekskursijoms registruotis Facebook paskyroje „Svajonių planeta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.