Buvęs grupės „Bavarija“ narys Juozas Liesis pateko į nemalonią situaciją

Ne itin maloni situacija buvusio dainų atlikėjo ir renginių vedėjo Juozo Liesio gyvenime. Vyrą persekioja 2003 metais gauta bauda už Kelių eismo taisyklių pažeidimą – greičio viršijimą. Nors J. Liesis baudą sumokėjo, praėjus 14 metų, vyrą pribloškė antstolės elgesys. Ši, praėjusių metų lapkritį, nuo vyro sąskaitos nuskaitė kur kas didesnę sumą nei tuomet buvo skirta sumokėti.

 Juozas Liesis.<br> LR archyvo nuotr.
 Juozas Liesis.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Šlikaitė

Jun 5, 2018, 9:52 AM

„2003 metų birželį gavau baudą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Tai buvo 50 litų (dabar – apie 14 eurų). Tą pačią dieną nuvažiavau į banką. Ten buvo didelė eilė ir tądien baudos nesumokėjau. Rugsėjo mėnesį gavau laišką iš antstolio, kuriame buvo parašyta: jei nesumokėsite baudos turėsime imtis atitinkamų priemonių. Nieko nelaukdamas tuoj pat sumokėjau tuometinę 50 litų baudą“, – portalui lrytas.lt pasakojo Juozas Liesis.

Juozui Liesiui sumokėjus baudą antstoliai jokių veiksmų, numatytų Civiliniame kodekse, neatliko. Praėjus 14 metų, tvarkydamas bankinius dokumentus, buvęs grupės „Bavarija“ narys, sužinojo apie skolą, kuri jį šokiravo.

„Netikėtai sužinojau, kad esu antstolių kontroliuojamųjų sąraše. Susisiekęs su antstolių kontora, paprašiau, kad man pateiktų daugiau informacijos apie šį nemalonų incidentą. Jie man pranešė, kad tai dėl 50 litų skolos, kuri išties labai seniai apmokėta. Praėjus kelioms dienoms, antstolių kontora nuo mano sąskaitos nuskaitė 85 eurus (beveik 300 litų). Ir visa tai už baudą, kuri jau buvo sumokėta 2003-ųjų rugsėjį“, – piktinosi J. Liesis.

Antstolių veiksmus alikėjas apskundė jiems patiems. Vėliau – antstoliai šį skundą perdavė į Klaipėdos teismą. Šiuo metu byla nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.

„Kaip viskas pasibaigs – neaišku. Juk viskas teismų rankose“, – kalbėjo Juozas Liesis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.