Už paviešintą informaciją apie Agnės Stumbrės nemokumą – baudžiamoji byla

Žiniasklaidoje, TV laidose Agnė Stumbrė pristatinėjama kaip verslininkė, stilistė, grožio salonų įkūrėja, vieniša trijų vaikų mama, galiausiai – grupės „Dijos“ įkūrėja, vadybininkė ir net dainininkė, kurianti savo gyvenimą ir verslus Anglijoje. Ne kartą TV laidose buvo galima išgirsti, kaip Agnė Stumbrė pasakoja apie sėkmingą karjerą Anglijoje bei ateities planus šioje šalyje. Atviromis fotosesijomis, pasakojimais apie patirtus išgyvenimus moteris išgarsėjo ne tik Lietuvoje, tačiau ir už jos ribų.

 A.Stumbrė.
 A.Stumbrė.
 A.Stumbrė.
 A.Stumbrė.
Daugiau nuotraukų (2)

LTnews.lt

2018-06-30 15:12, atnaujinta 2018-06-30 15:13

Į LTnews.lt redakciją kreipėsi skaitytojas Paulius (vardas pakeistas, asmens tapatybė redakcijai žinoma) bei papasakojo iš pažiūros neįtikėtiną istoriją. Jeigu ne pateikti susirašinėjimai tarp Pauliaus ir Agnės Stumbrės bei jos mamos Astos Stumbrienės, būtų sunku patikėti, kad kalbama apie tą patį asmenį.

2017 metų rudenį Paulius socialiniuose tinkluose pastebėjo Agnės Stumbrės skelbimą, kuriame moteris ieškojo staliaus, atlikti darbus jos nuomojamame grožio salone: „Susisiekiau su Agne bei pasiūliau savo paslaugas. Buvo sutartas laikas, kada mano darbuotojas atvyks į grožio salono patalpas, atliks matavimus bei aptars darbų apimtis“.

Ilgai netrukus Pauliaus darbuotojas nuvyko į minėtą grožio saloną bei susitiko su Agne Stumbre. Atliko visus būtinus matavimus, aptarė kokios medžiagos bus naudojamos darbams atlikti. Visą reikalingą informaciją perdavė Pauliui. Pasak pašnekovo, iki tol apie Agnę Stumbrę žinojo tik iš žiniasklaidos, niekada susitikę taip ir nebuvo.

„Su Agne bendravome telefonu. Sutarėme, kad už darbus grožio salone ji turi sumokėti 2500,00 svarų. Į kainą buvo įskaičiuotos medžiagos, kurias aš nupirkau savo lėšomis“, – istoriją pasakoja Paulius.

Kadangi Agnė Stumbrė teigė, kad darbus reikia atlikti skubiai, šie buvo pradėti nedelsiant. Salone buvo pagamintas administratorės stalas, sieninė spinta, įvairios lentynos. Kaip buvo minėta ankščiau, už nurodytus darbus Agnė Stumbrė įsipareigojo sumokėti 2500,00 svarų.

Pauliaus darbuotojui atlikus visus numatytus darbus, šie buvo priduoti užsakovei. Agnė Stumbrė teigė, kad yra patenkinta atliktų darbų kokybe, jokių trūkumų nematė ir žadėjo artimiausiu metu atsiskaityti už atliktus darbus: „Laikas bėgo, tačiau taip ir nesulaukiau iš Agnės žadėto pavedimo. Buvau priverstas vos ne kiekvieną dieną jai rašyti ir prašyti savo pinigų“.

Pagal LTnews.lt redakcijai pateiktus susirašinėjimus matyti, kaip Paulius nuolatos rašo Agnei Stumbrei ir prašo su juo atsiskaityti. Iš pradžių moteris teigė, kad yra nesusipratimas su banku, pinigai pervesti, vėliau – pinigus paduos grynais, pervesti neįmanoma, blogai nurodytos banko sąskaitos ir panašiai.

Įspėjus Agnę Stumbrę apie informacijos dėl jos nemokumo viešinimo, Paulius sulaukė žinučių ne tik iš pačios Agnės, tačiau ir iš jos mamos Astos Stumbrienės. Kaip ir pati Agnė teigė iki tol, kad bus sumokėta, tą patį rašė ir jos mama Asta. Iš susirašinėjimų matyti, jog moterys prašo duoti kelias papildomas dienas, neva šeimoje netektis (sausio mėnesį žiniasklaidoje pasirodė informacija apie Agnės Stumbrės močiutės mirtį), avarija, informacija apie tai, kad Agnė Stumbrė laukiasi.

Pasak LTnews.lt šaltinio (asmens vardas ir pavardė redakcijai yra žinomi), tiek avarija, tiek močiutės mirtis yra išgalvoti įvykiai, siekiant laimėti papildomo laiko ir sulaukti užuojautos bei gailesčio iš aplinkinių, tame tarpe ir Pauliaus.

Praėjus trim dienom, Paulius žadėtų pinigų taip ir negavo. Vyras neapsikentė ir įvykdė savo pažadą – socialinio tinklo „Facebook“ asmeninėje paskyroje pasidalino informacija apie Agnės Stumbrės nemokumą. Šis įrašas iš karto susilaukė didžiulio dėmesio. Žmonės ne tik komentavo, tačiau įvairiose grupėse dalinosi Pauliaus įrašu.

„Po šio įrašo paviešinimo sulaukiau Agnės ir jos mamos Astos žinučių su prašymais išimti informaciją, teiginiais, kokią didelę žalą ši informacija daro Agnės reputacijai ir pažadais, kad pagaliau su manimi atsiskaitys“, – detales atskleidžia Paulius.

Kadangi tą dieną buvo atliktas dalinis skolos mokėjimas, Paulius sutiko išimti pranešimą: „Patikėjau, kad pagaliau su manimi bus atsiskaityta. Žinojau, kad tai vienintelis kelias, t. y. viešumas, kas dar gali kažkiek suveikti šioje situacijoje. Įdomiausia tai, kad dalinis skolos mokėjimas buvo pervestas į vieną iš sąskaitos, kurios kaip sakė Agnė buvo neteisingos. Niekada dėl nieko jai negrasinau. Viešumą ji traktavo kaip šmeižtą ir grasinimus“.

Poros dienų bėgyje Paulius sulaukė skambučio iš policijos. Jam buvo liepta kiek įmanoma skubiau prisistatyti į artimiausią policijos nuovadą. Tuo metu, kai pašnekovas sulaukė skambučio net nebuvo Londone, o dirbo priemiestyje, už 100 kilometrų nuo Londono. Nuvykus į artimiausią policijos nuovadą, Paulius buvo sulaikytas: „Nuvykęs į policiją sužinojau, kad esu kaltinamas pasikėsinimu nužudyti ir Agnės Stumbrės dukros užpuolimu. Atvirai pasakius man buvo šokas. Taip, Agnė sakė, kad kreipsis į policiją neva dėl šmeižto, tačiau net blogiausiam sapne nebūčiau susapnavęs tokių kaltinimų“.

Kaltinimas pasikėsinimu į gyvybę buvo pateiktas po to, kai Paulius viešoje erdvėje pasidalino informacija apie Agnės Stumbrės skolas. Šiai dienai policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas, renkama bylos medžiaga. Kaltinimai – dvigubas pasikėsinimas į gyvybę bei priekabiavimas. Tuo metu, kai Agnė Stumbrė kreipėsi į policiją ir teigė, kad buvo užpulta savo namų kieme, Pauliaus net nebuvo Londone. Moteris policijai teigė, kad užpuolimo metu jos šuo apkandžio Paulių. Apžiūrų metu pareigūnai jokių įkandimo žymių neaptiko.

„Tokie kaltinimai, kokius man pateikė Agnė Stumbrė protu nesuvokiami. Natūralu, kad sulaikymas, iškelta baudžiamoji byla turi ir turės didelę įtaka mano charakteristikai ir ateičiai šioje šalyje. Tikiu, kad pareigūnai ilgai netrukus išsiaiškins visą tiesą ir ši persona atsakys už savo veiksmus, šmeižtą ir žinoma – melagingus parodymus“, – pasakoja pašnekovas.

Prieš pora savaičių Pauliui paviešinus Agnės Stumbrės vaizdo įrašą iš koncerto, kuriame ji dainavo su atlikėju Sasha Song, vyras sulaukė skambučio iš nežinomo numerio su grasinimais susidoroti. Apie tokį skambutį Paulius informavo savo advokatą.

Pasak LTnews.lt pašnekovo, sklando kalbos, kad Agnė Stumbrė yra nuskriaudusi ir apgavusi kur kas daugiau žmonių, ir tai, kas įvyko Pauliui iš tiesų yra lašas jūroje. Vyras nuo plastesnių komentarų susilaiko: „Negaliu kalbėti už kitus žmones ar viešinti jų išgyvenimų, net neabejoju, kad ilgam laikui nepraėjus paaiškės kur kas daugiau detalių apie šią asmenybę“.

„Pabaigai norėčiau pasakyti – jeigu po šio straipsnio būsiu apkaltintas dar kokiais nors nebūtais dalykais, matyt nenustebsiu, tokia Agnės Stumbrės taktika“, – sako Paulius.

Agnė Stumbrė paprašyta pakomentuoti šią situaciją ir atsakyti į pateiktus klausimus atsivėrė tylos siena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.