Žagarės vyšnių festivalis pažers staigmenų visai šeimai

2018 m. Žagarė švenčia savo miesto įkūrimo 820 m. jubiliejų. Liepos 13-15 dienomis vyksiantis keturioliktasis  Vyšnių festivalis tradicijų nelaužys, bet naujovių bus. Visais laikais buvęs tolerantiškas Žagarės miestas, atviras įvairių tautų ir religijų žmonėms, kaip įprasta, liepos trečiąjį savaitgalį kviečia Žagarės gyventojus ir svečius susiburti ir pajusti Vyšnių festivalio dvasią, kad ir toliau būtų saugoma ir puoselėjama ši socialinės darnos tradicija dabarties. 

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 13, 2018, 5:03 PM, atnaujinta Jul 13, 2018, 7:06 PM

Nutiesę Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio istorines gijas nuo Vilniaus iki Žagarės, kuri taip pat didžiuojasi šiais metais švenčiamu garbingu jubiliejumi, festivalyje sulauksime žymių atlikėjų: grupės Lemon Joy, „M.A.M.A.“  apdovanojimų statulėlę pelniusią Moniką Pundziūtę-Monique, Geriausio metų atlikėjo“ titulą „M.A.M.A.“ apdovanojimuose laimėjusį Daddy Was A Milkman, dainininkę ir dainų autorę Gretą Jančytę, žinomą GJan sceniniu vardu, Lietuvą atstovavusią didžiojoje „Eurovizijoje“  Ievą Zasimauskaitę, elektroninės muzikos duetą „Beisoul & Einius“,  M. Mikutavičių ir kt., kad meilę Tėvynei ir Žagarei, kurią visi jaučiame širdimi, galėtume išreikšti vieninga daina, taip parodydami, kad Žagarėje, mokame ir galime būti vieningi, mokame džiaugtis ir didžiuotis savo valstybe, gimtine bei originaliai švęsti mums visiems svarbias šventes. Festivalio kulminacija – publiką džiuginsiąs multimedijos reginys „Lietuvai – 100, Žagarei – 820“. Jis  sujungs muziką, video projekcijas, lazerinių projektorių efektus, animaciją ekrane bei šventinius muzikinius fejerverkus.  Muzikos, pirotechnikos efektai, lazerių šviesos kompozicijos sukurs kvapą gniaužiantį spektaklį, kuris uždegs širdis, užvaldys sielas ir nuneš už realybės horizontų, toli nuo kasdienybės bei rutinos. Šėlti iki paryčių kvies Radistai. Renginį papildys gausi tautodailininkų, ūkininkų mugė, įvairios festivaliui skirtos parodos, žirgų konkūrai, futbolo varžybos, bėgimo maratonas,  atrakcionai, varžytuvės ir kitos staigmenos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.