„Karalienių“ išvykas organizuojanti Rasa Kaktytė stulbina neįprastu pozityvumu

Nejučia užklydus į Rasos Kaktytės (36 m.) feisbuko paskyrą, dėmesį patraukia įkvepiantys jos vaizdo įrašai. Pakylėtas moters pozityvumas ir mokymas juoda nuspalvinti šviesiomis spalvomis lietuvio ausiai ir akiai tikrai neįprastas, tačiau labai įkvepiantis.

 Rasa Kaktytė trykšta užburiančiu pozityvumu.<br> K.Jasudaitės nuotr.
 Rasa Kaktytė trykšta užburiančiu pozityvumu.<br> K.Jasudaitės nuotr.
 Rasa Kaktytė.<br> K.Jasudaitės nuotr.
 Rasa Kaktytė.<br> K.Jasudaitės nuotr.
 „Šventinis Karalienių vakaras“.<br> K.Jasudaitės nuotr.
 „Šventinis Karalienių vakaras“.<br> K.Jasudaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-08-06 07:44

Ar jūs bent įsivaizduojate, kokį nuostabų gyvenimą galite susikurti? Kaip kurti realybę, kurios taip trokšta tavo širdis? – tokius klausimus ji drąsiai gvildena viešojoje erdvėje, veda motyvacinius mokymus ir dalijasi patirtimi. Ir taip, ji sulaukia įvairiausių komentarų, bet juos priima su plačia šypsena.

„Esu laimingas žmogus, vis labiau pažįstantis save ir besidžiaugiantis pažinimo procesu. Suvokiu, kad tai neturi nei pradžios, nei pabaigos. Esu galinga kūrėja, pilna paslapčių. Kaip ir jūs. Man patinka tas paslaptis įminti. Patirčių buvo visokių ir visos jos apdovanojančios“, – R.Kaktytė savo pozityvumu sutiko pasidalyti ir su naujienų portalu lrytas.lt.

– Rasa, papasakokite apie save.

– 12 metų praleidau tarptautinėje verslo aplinkoje. Gyvenau ir dirbau Amerikoje, Kazachstane, Dubajuje, Ispanijoje, Rusijoje, Anglijoje. Įkūrusi „Love & Beauty“, užsiimančią patyriminėmis fotosesijomis moterims, su jomis praleidau labai daug malonaus laiko. Fantastiškas procesas atpažinti save kitoje.

Po naujausios kelionės į Indiją praėjusį lapkritį, kur mūsų moterų grupę visi vadino karalienėmis, mano širdį pasiekė neįtikėtina džiaugsmo vibracija, gimusi nuostabiu reiškiniu – Karalienes.lt, kviečiančiu moteris žadinti savyje karalienės būseną, puoselėti ją, džiaugtis jos dovanomis ir skatinanti kurti gyvenimą iš jos – su dėkingumu, laisve ir meile. Besimėgaujant… O taip, tai apie mane... Šypausi, dalinuosi ir stebiu...

– Retas žmogus įdeda tiek daug noro ir pastangų, kad motyvuotų kitus – atrodo, kad tik tuo jūs ir kvėpuojate. Kodėl tai darote?

– Turbūt širdis prisikaupė meilės, galiu ją dalyti. Iš tiesų visi klausimai ir atsakymai yra pačiuose mumyse. Mes vienas kitam padedame savo buvimu. Žmonės eina pas psichologus, kad geriau save suprastų. Pabūtų su savimi. Išsikalbėtų ir išgirstų save. Lygiai taip pat moterys ateina pas mane išsikalbėti ir rasti atsakymų savyje. Neduodu jokių patarimų. Galiu tik savo gyvenimo istoriją papasakoti, savo pavyzdžiu parodyti ar paskatinti, pasidalyti knygų rekomendacijomis, kartu pamedituoti, atlikti kvėpavimo pratimus ar papasakoti apie kitas naudingas praktikas.

Taip, moterims įdomu, kas yra meditacija, kaip nuraminti protą, kaip atsikratyti alinančių minčių, ribojančių įsitikinimų, baimių, kaip tapti drąsiai, kaip pamilti save. Jos manyje mato tai, ko, jų manymu, trūksta joms pačioms. Iš tiesų mums nieko netrūksta. Dėkodamas už gyvybę ir visa, kas yra tavo gyvenime, pamažu priimi save, savivertė auga, baimės dingsta. Be to, atsiranda drąsa veikti, keisti, kurti.

Pati nuolat skaitau, domiuosi psichologija, metafizika, kvantine realybe. Esu begalo smalsi. Geriausias mokytojas – gyvenimas su visomis patirtimis, kurių ilgianiui nebeskirstai į blogas ar geras.

– Į jūsų organizuojamas Karalienių išvykas plūsta daugybė moterų. Ką tokiose išvykose sau leidžiate?

– Karalienė – emocijas žadinantis nuostabus epitetas. Džiaugiuosi, kad jis skatina moteris domėtis. Man karalienė – tai moteris, visiškai priimanti save. Visokią! Ne tik priimanti, bet ir besidžiauginati savimi visokia! Tai ateina su minėtu dėkingumu. Dėkingumas – tai karalienės karūna.

Karalienės prabanga – laisvė būti savimi. Tai didžiausias turtas gyvenime. Kai pasitiki viskuom, kas vyksta, nes žinai, kad tai tarnauja tavo evoliucijai, ir drąsiai priimi sprendimus. Kiekvienas jų veda į naują patirtį.

O karalienės karalystė – visa ją supanti aplinka, pilna meilės, kuri prasideda šeima ir pasklinda visoje visatoje... Karalinių išvykos – tai malonus atsitraukimas nuo kasdienės aplinkos, kad galėtum save pamatyti iš šalies. Tai patirtys – žemiški malonumai, nuraminantys protą (skanus maistas, graži aplinka, nauji vaizdai, poilsis), ir karališką būseną žadinančios diskusijos bei praktikos (jų kertiniai dalykai – dėkingumas už tai, ką turiu, vedantis į savęs priėmimą, vidinę laisvę ir meilę pirmiausia sau, o kai sklidina širdis – visai supančiai aplinkai).

Išvykose skiriame laiko ir šokiams – savęs pažinimui per kūne sukauptas patirtis (visada gali pasirinkti, ką pasilikti, o ko nereikia), ir dainoms... Juk garsas – tokia galinga vibracija. Kūnas – tai indas, instrumentas, gera, kai jis skamba, džiugina tave ir aplinkinius... Visos pasaulio moterys panašios. Nesvarbu rasė, tautybė ir taip toliau. Visos jos nori būti laimingos. Tad išvyka – tai galimybė pabūti moterų bendrystėje ir suprasti, kad mes visos tokios pat, kad norime to paties ir kad mūsų visų lūkesčiai panašūs. Taip, jie šiek tiek skiriasi dėl skirtingos sukauptos gyvenimiškos patirties, bet iš esmės suvokimas, kad aš viena iš šių visų žavių moterų, jau duoda stiprybės.

Išvyka – tai galimybė pabūti su savimi, atsigręžti į save. Tai pasidovanota pauzė apmąstymui – kas aš esu, ko sau linkiu, už ką esu dėkinga, ko trokšta mano širdis. Kartais atsitraukimas nuo rutinos atneša aibę dovanų – per aplinką, per naujas sutiktas moteris, per malonumus. O ir svajoti, žiūrint į jūrą taip lengva! Išvykose leidžiame sau viską! Vien žinojimas kaip išlaisvina.

Tą žinojimą paverčiame jausmu ir grįžtame į namus labiau pasitikinčios ir leidžiančios sau daug daugiau ar net viską! Juk išvykoje tiek daug kalbame apie traukos dėsnį, stebime vykstančius stebuklus. Tai magija! Beje, ją puikiai išaiškina fizikai! Bet geriau magiją pajusti širdimi! Ir kurti savo gvenimą su lengvumu, besimėgaujant ir iš širdies!

– Pasidalinkite patarimais, kaip rasti raktą į laimę.

– Kiekvienos kelias į laimę kitoks. Mėgstu sakyti, kad mes – kosmoso dulkės, tad nereikia susireikšminti. Nesureikšminu nei blogų, nei gerų dalykų. Gyvenimas – kaip linksmieji kalneliai, visada žinau, kad tai smagiausios patirtys, kokias galiu turėti. Dėkoju už jas. Man gyventi linksma! Mėgaujuosi kiekviena akimirka. Paprasti dalykai – skani kava, gėlės, pokalbis su drauge, knygos... o taip... pasivartymas ant žolytės prie ežero, nauja suknelė.

Dar – darau tik tai, kas man patinka, tai atėjo su visišku savęs priėmimu, negalvoju apie pasėkmes – tai atimtų akimirkos malonumą. Išlikime vaikai, juk nuolat būti suaugusiam ilgainiui tampa nuobodu. Sako, kad ne tapdami suaugę nustojame žaisti, o tampame suaugę, NES nustojame žaisti. Aš žaidžiu. Švenčiu! Išdykauju! Patiriu! Kviečiu dūkti kartu!

– Savo mintimis dažnai dalijatės socialiniame tinkle. Kokie komentarai jus džiugina, o gal yra tokių, kurie pykdo?

– Begalinis dėkingumas. Ačiū, ačiū, ačiū! Reakcijos – tai žmonių padėka. Dėkoja taip, kaip moka, kaip įpratę. Esu be galo dėkinga už jas visas! Gaunu tiek meilės! Ačiū! Žmonės man skiria savo laiką ir energiją. Tai taip daug. Pildausi meile, plečiuosi ir siunčiu atgal, dovanoju ją aplinkai. Esame tik energija. Tai daugiausia, ką galime duoti vienas kitam. Tiesą pasakius, nieko daugiau.. Tą energiją gali paversti kuo tiktai nori, be abejo, ir materija.

– Jūs tvirtinate, kad galima susikurti nuostabų gyvenimą. Tačiau skeptikai tuoj pat ims prieštarauti – juk daug kas priklauso nuo darbo, atsidūrimo laiku ir vietoje, šeimos padėties, galų gale sėkmės...

– Reikia gyventi jį tokį. Įsivaizduoti, kad jau gyveni jį tokį. Galima pradėi kiekvieną rytą atsikeliant su mintimi: „Ačiū, dar viena nuostabi diena, ji man paruošusi dovanų!“ Tą darau kas rytą. Juk visas pasaulis sukurtas man! Mano malonumui! Galų gale aš pati jį tokį susikūriau. Aš jį kuriu savo mintimis. Mintis, kai ja tikrai tikrai tiki, – galinga kūrėja.

Ir dieną pradėti su tokia! Patikėkite, diena bus nuostabi! Stebėkite, kas vyksta, ir dėkokite už kiekvieną mažą pastebėtą dovanėlę. Mintys kuria gyvenimą. Galvoji – jauti – turi. Taip, tai metafizika. Magija pradeda veikti, kai pradedame keisti mintis.

Kuo daugiau šviesių minčių, tuo šviesesnis gyvenimas. Nors laimės suvokimas gan universalus, sudedamiej jos elementai kiekvienam skirtingi, tad tai jau kiekvieno individuali minčių terapija ir kūryba. Kaip paprasta, stebiu mintis ir tai, kaip gerėja gyvenimas!

– Kas jus labiausiai įkvepia?

– Mane įkvepia gyventi! Man taip viskas įdomu. Aš kaip vaikas, kuriam reikia viską išbandyti, paragauti, patirti. Sakykime, gyvenimas – tai miškas su savo miško dvasia, pildančia visus mano norus, o kiekviena gyva būtybė jame – mano draugas, kiekvienas augalas – gėrybė. Man net krepšelio nereikia.

Čia pat kalbinu, čia pat ragauju, randu kokį naują krūmą su purpurinėm uogom ir džiaugiuosi, skanauju, priskinu tų uogų ir dalijuosi su visais.. O! Matau geltoną dryžuotą medį su raudonomis languotomis gilėmis! Va čia tai įkvėpimas! Tikiu, esu įkvėpimas ir kitiems, nes kitiems ir esu toks medis. Neįtikėtinai įdomu gyventi!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.