Paaiškėjo Anglijoje sulaikytos Agnės Stumbrės apgavystės

Ši asmenybė visuomenę stebino atviromis fotosesijomis, pasakojo neįtikėtas gyvenimo istorijas, didžiavosi sėkmingu verslu ir laimingu gyvenimu Anglijoje. Istorija lyg iš kino filmo – vieniša mama, trys vaikai nuo skirtingų vyrų, sėkminga karjera ir pavydėtina sėkmė. Išgalvotas gyvenimas? Kas tikra, o kas melas?

 Agnė Stumbrė.<br> E.Žilaičio nuotr.
 Agnė Stumbrė.<br> E.Žilaičio nuotr.
Anglijoje sulaikyta Agnė Stumbrė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Anglijoje sulaikyta Agnė Stumbrė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Anglijoje sulaikyta Agnė Stumbrė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Anglijoje sulaikyta Agnė Stumbrė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Anglijoje sulaikyta Agnė Stumbrė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Anglijoje sulaikyta Agnė Stumbrė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Anglijoje sulaikyta Agnė Stumbrė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Anglijoje sulaikyta Agnė Stumbrė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Anglijoje sulaikyta Agnė Stumbrė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Anglijoje sulaikyta Agnė Stumbrė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

ltnews.lt

Aug 6, 2018, 9:30 AM, atnaujinta Aug 6, 2018, 11:57 AM

Vieniems žinia apie Agnės Stumbrės sulaikymą buvo lyg iš giedro dangaus, kitiems – ilgai laukta ir džiugi naujiena. Moteriai pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo bei kitų nusikalstamų veikų. LTnews.lt šaltinių duomenimis, Agnė Stumbrė iki šiol yra sulaikyta Anglijoje, užstato klausimas buvo paliktas nenagrinėtas.

Diplomai, vardinių drabužių kolekcijos

Pirmosios atžalos A. Stumbrė susilaukė dar būdama nepilnametė. Dėl ankstyvo neštumo buvo priversta nutraukti mokslus vidurinėje mokykloje. Dukrai paaugus vidurinę mokyklą baigė. Negana to, Lietuvoje įgijo ir aukštąjį universitetinį išsilavinimą.

2012 metų vasarą išvyko į Angliją. Kaip pati ne kartą viešai teigė, pamilo šią šalį, netrukus atsivežė savo vaikus ir pradėjo naują gyvenimo bei karjeros etapą.

Visuomenėje save A. Stumbrė pristatinėjo kaip stilistę, vardinių rūbų dizainerę. Viešai kalbėjo apie uždirbamus tūkstančius, gausų klienčių ratą ir sėkmę šioje srityje. Nepamirškime istorijos apie baigtas verslo vadybos studijas ir mados studijas koledže.

LTnews.lt šaltinio duomenis, iš tikrųjų Agnė Stumbrė nebaigė vidurinės mokyklos, suprantama, kad jokių aukštojo mokslo diplomų taip pat nėra.

Grožio paslaugų verslas

Visuomenei pristatė įkurtą įmonę Stumbreslook.com. Kalbėjo apie sėkmingai besiplečiantį grožio paslaugų verslą, naujai atidaromus grožio salonus. Teikė pasiūlymus žmonėms investuoti į tariamai sėkmingą verslą, pateikdama galimai suklastotus dokumentus.

Iš tikrųjų Agnė Stumbrė Anglijoje iki šiol nebuvo atidariusi nei vieno grožio salono, o išreklamuota įmonė Stumbreslook.com buvo internetinis puslapis, tačiau ne verslas.

Išgalvoti santykiai per prievartą

Daug diskusijų visuomenėje sukėlė ir moters asmeninis gyvenimas. Trys vaikai nuo trijų skirtingų vyrų, netikėtai užsimezgę santykiai su atlikėju Ernestu Urbonu, sužadėtuvės, galiausiai – skandalingos skyrybos. Kaip dabar paaiškėjo, iš tikrųjų santykiai su E. Urbonu buvo dar vienas Agnės Stumbrės melas.

Sužadėtuvės nebuvo staigmena, kaip viešai ne kartą yra teigusi A. Stumbrė. Pasak Ernesto, neva sužadėtuvių žiedą Agnė pati užsisakė pas savo draugę juvelyrę. Negana to, viešai teigusi apie netikėtas viešas sužadėtuves, pati šias ir suorganizavo: „Agnė suderino su laidos „KK2” žurnalistais filmavimo datą ir laiką, davė man pačios užsakytą žiedą ir privertė viešai pasipiršti“.

Iš pradžių lyg nekaltas melas, vėliau peraugęs į grasinimus susidorojimu privertė atlikėją Ernestą Urboną „žaisti“ A. Stumbrės žaidimus. Paaiškėjus tiesai apie išgalvotą tėčio istoriją, grasinimus, kurie buvo moters manipuliacijos dalis, Ernestas nutraukė išgalvotus santykius ir bet kokį bendravimą su šia asmenybe. Nepraėjus daug laiko po netikro išsiskyrimo, viešoje erdvėje pasirodė straipsniai apie Ernesto skolas Agnei, taip siekiant pakenkti vaikino įvaizdžiui.

Ši istorija neprivertė Ernesto Urbono atsisakyti svajonės – dainuoti, kurti muziką. Vaikinas dainuoja grupėje „POP DU“, grupės koncertai organizuojami visoje Lietuvoje.

Turtingo tėčio palikimas

Agnė Stumbrė aplinkiniams pasakojo apie neva tėčiui priklausančius butus Vilniaus centre. Tuose butuose moteris apsistodavo viešnagių Vilniuje metu.

2017 metų gegužės mėnesį A. Stumbrė draugų bei pažįstamų ratui pranešė liūdną naujieną, mirė vienas artimiausių žmonių gyvenime – tėtis. Po tėčio mirties moteriai buvo reikalingi pinigai palikimo dokumentų tvarkymui, todėl butus pardavinėjo už bemaž pusę rinkos kainos, su sąlyga – jeigu pirkėjai sutiks luktelėti kol bus sutvarkyti paveldėjimo dokumentai.

Kaip paaiškėjo, nei vienas iš minėtų butų niekada nepriklausė nei pačiai Agnei Stumbrei, nei neva mirusiam jos tėčiui. LTnews.lt portalo žiniomis, Agnės Stumbrės tėtis yra gyvas ir sveikas.

Kaltinimai pasikėsinimu nužudyti

Birželio mėnesį į LTnews.lt redakciją kreipėsi skaitytojas Paulius (vardas pakeistas, asmens tapatybė redakcijai žinoma). Neapsikentęs nuolatinių Agnės Stumbrės pažadų atsiskaityti, melo, siųstų pavedimų kopijų, pagal kurias pinigai taip ir nepasiekė Pauliaus, vyras socialiniuose tinkluose informavo visuomenę apie A. Stumbrės nemokumą.

Poros dienų bėgyje Paulius sulaukė skambučio iš policijos. Nuvykus į artimiausią policijos nuovadą, vyras buvo sulaikytas remiantis A. Stumbrės pateiktais kaltinimais – pasikėsinimu nužudyti ir dukros užpuolimu. Kaltinimas pasikėsinimu į gyvybę buvo pateiktas po to, kai Paulius viešoje erdvėje pasidalino informacija apie Agnės Stumbrės skolas.

Naujas verslas – pigios poilsinės kelionės

Pigių kelionių pasiūlymas sudomino ne vieną lietuvį. Kas nenorėtų už 200 eurų savaitę praleisti pasirinktame užsienio kurorte? Į kainą įskaičiuoti skrydžiai, bagažas ir apgyvendinimas viešbutyje. O jeigu dar yra rekomendacijos, garantija, kad pasiūlymas realus?

R. Širvinskas: nei draugystė, nei verslas su A. Stumbre niekada nesiejo

Pasak Rimvydo Širvinsko, Agnė Stumbrė niekada neturėjo jokių sąsajų ar sutarčių su UAB TRAVELDEALS LT ir Makalius.lt projektu: „Mes neturime filialo Anglijoje. Šiuo metu įmonės padaliniai yra įsikūrę Vilniuje ir Kaune, rudenį planuojame atsidaryti filialą Klaipėdoje. Mūsų klientai yra iš visos Lietuvos ir pasaulio – didžioji dalis kelionių užsakomos internetu“.

„Paskutinį kartą ją mačiau prieš pusantrų metų, muzikos apdovanojimų renginyje M.A.M.A. Socialiniame tinkle „Facebook“ sulaukiau Agnės asmeninės žinutės su prašymu kartu nusifotografuoti. Tuo metu šis prašymas įtartinai nepasirodė, tačiau paaiškėjus esamai situacijai susidaro nuomonė, kad nuotrauką ji norėjo pasidaryti siekdama žmones įtikinti, jog mane pažįsta“, – sako R. Širvinskas.

Sulaukus informacijos, kad Agnė galimai naudojosi įmonės vardu pardavinėdama keliones, R. Širvinskas nedelsiant su ja susisiekė: „Agnė teigė, kad mano projektą pateikia kaip pavyzdį (neva vykdo panašią veiklą kaip Makalius.lt), atsiprašė už nesusipratimą ir pažadėjo manęs daugiau nebeminėti“.

Visus keliautojus, norinčius pasinaudoti Makalius.lt puslapyje skelbiamais pigių kelionių pasiūlymais ar vykti į įmonės UAB TRAVELDEALS LT organizuojamas keliones, Rimvydas Širvinskas ragina kreiptis tiesiogiai, internete nurodytais kontaktais – telefonu, elektroniniu paštu arba oficialių „Facebook“ paskyrų asmeninėmis žinutėmis.

Visi įmonės darbuotojai bendrauja tik iš oficialių elektroninio pašto adresų, visi mokėjimai vyksta tik per saugias mokėjimo sistemas arba tiesiogiai į UAB TRAVELDEALS LT įmonės sąskaitą.

Dalis kelionių pinigų į žiniasklaidos sąskaitą

LTnews.lt atliekant žurnalistinį tyrimą paaiškėjo įdomi detalė – dalis kelionių pinigų buvo pervedama į UAB „Mieste“ sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodant: Agnė Stumbrė.

Redakcija elektroniniu paštu kreipėsi į UAB „Mieste“ siekdami išsiaiškinti kokiu teisiniu pagrindu įmonės buhalterija užskaitė tokio pobūdžio gaunamas pajamas, už kokias paslaugas Agnė Stumbrė buvo įsipareigojusi atlikti mokėjimus ir žinoma – ar UAB „Mieste“ ketina žmonėms grąžinti pinigus už pirktas keliones.

UAB „Mieste“ į redakcijos pateiktus klausimus neatsakė, todėl galima tik spėlioti už kokias paslaugas šiam portalui buvo atlikti mokėjimai.

Remiantis Lietuvos Respublikos Visuomenės informavimo įstatymu, viešoji informacija visuomenės informavimo priemonėse turi būti pateikiama teisingai, tiksliai ir nešališkai.

Vadovaujantis Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodekso 2 str., informacijos laisvė nesuderinama su viešosios informacijos pirkimu už pinigus ar kitokį atlygį. Skelbiant reklamą apie tai informacijos vartotojas turi būti aiškiai informuojamas.

Draudžiama reklamą pateikti nepažymėtą ir kaip nešališką informaciją ar kitaip ją slėpti.

Siekis bet kokia kaina tapti žinomai

Pasak psichologės Reginos Balevičienės, Agnė Stumbrė priklauso demonstratyvių žmonių grupei. Ši asmenybė siekia būti dėmesio centre, jai nėra būdingas racionalus elgesys. Tokio tipo žmonės vengia kruopštaus, sistemingo darbo, geba prisitaikyti prie bet kokių aplinkybių. Tai asmenybės, nesiekiančios tobulėjimo, neintelektualios.

„Yra vienintelė tiesa – tik žmonės, kurie į gyvenimą ateina su savo vaikystėje patirtais stresais, neišgyvenę artimųjų meilės, nepasiekę savo tikslų, tampa pikti. Agresija, kuri gali pasireikšti bet kokia forma (lipšnumas, rūpestingumas, daug ko išmanymas ir pan.) tampa vieninteliu tikslo, neįgyvendintų svajonių, ar keršto įgyvendinimo įrankiu. Siekti visko „čia ir dabar“ be didelių pastangų, manipuliuojant aplinkiniais“, – pasakoja psichologė.

Savo elgesiu, gyvenimo būdu Agnė Stumbrė sugebėjo atkreipti žiniasklaidos ir visuomenės dėmesį, tapti žinoma ir populiari. Gebėjo manipuliuoti, išnaudoti ir įtikinti savo „genialiais planais“ ir būsimais puikiais rezultatais.

Apmaudu, tačiau šioje istorijoje nusivylimas neišvengiamas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.