Vaidas Baumila pasmerkė Petrą Gražulį ir Seimą: „Esate šiukšlės ir tiek“

Dainininkas Vaidas Baumila socialinėje erdvėje išsakė nuomonę apie į skandalus įsisukusio Petro Gražulio elgseną.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2018, 5:07 PM, atnaujinta Sep 12, 2018, 7:08 PM

Kūdikio su palangiške Birute Navickaite susilaukęs Seimo narys, davęs atvirą interviu vienai televizijos laidai, apsipylė ašaromis ir skyrė patarimų vyrams. Pasakodamas apie savo romaną su gerokai jaunesne pajūrio gyventoja, vadino ją suvedžiotoja.

Ne gana to, vakar paaiškėjo, kad mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis parlamentaras keičia komitetą. Nuo šiol jis dirbs Žmogaus teisių komitete. Paklaustas, ar jam tai priimtina ir ar turės čia ką pasakyti, naujienų portalui lrytas.lt P.Gražulis išvardijo būsimus darbus. 

„Manau, kad tikrai turėsiu daug ką pasakyti. Gi negalime pritarti nešamoms ES vertybėms, vienalytėms santuokoms, negalime pritarti jų vaikų įsivaikinimui. Mes gi turime laikytis savo krikščioniškų ir pamatinių vertybių“, – kalbėjo P.Gražulis.

Viena po kitos pasirodančios žinios papiktino atlikėją V.Baumilą. Dainininkas „Facebook“ negailėjo aštrių žodžių.

„Kokia didelė gėda už Lietuvos Respublikos Seimą. Aš paprasčiausiai nesuprantu kaip šitaip galima tyčiotis iš savo rinkėjų, iš savo piliečių ir pačių savęs. Kaip galima deleguoti seimo klouną, bliaunantį prieš visą Lietuvą dėl palikto nesantuokinio vaiko telike, koneveikiantį mažumas, skandalistą, Lietuvos gėdą, į Žmogaus teisių komitetą.

Tai idiotizmo viršūnė, o Seime sėdintys ir iš savo žmonių šlykščiai besityčiojantys,rodos, yra žemiausios prabos imbecilai ir mažvaikiai, tyčia norintys įkasti vienas kitam.

Ten susirinkusiai chebrytei, tai tik žaidimai.

Jūs atsakingi už mūsų šalies ateitį. Negi visiems taip nusispjaut? Negi savi interesai ir savo kiemo rietenos yra daug svarbiau nei valstybės gerovė? I mean...

Kokio proto „šviesuliu“ reikia būti ir nematyti greičiausiai protiškai atsilikusio individo (arba puikiai juo apsimetančiu) ir jam leisti užimti rimtas pareigas? Kokio velnio jis dar dirba Seime? Kokio velnio rėkaujantys klounai apskritai dirba Seime? 

Todėl išvada viena – tai daroma tyčia. Jūs žeminate savo piliečius ir spjaudot jiems į veidus pasižvengdami. Dėl to jūs esate šiukšlės. Šiukšlės ir tiek.

Jaučiu, kad beliko labai labai nedaug, ir žmonės grįš prie Seimo langų. Manau jiems reiks atsinaujinti“, – nuomone „Facebook“ dalijosi atlikėjas.

Vaikas gimė ne iš meilės

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad prieš televizijos kameras politikas P.Gražulis teigė, kad moteriai, su kuria susilaukė kūdikio, meilės nejautė. Priešingai, sakė, kad moteris jį suviliojo ir apgavo.

Tuo tarpu Birutė pasakoja kiek kitokią istoriją. Anot jos, Petras Gražulis ne kartą jai minėjo, jog norėtų susilaukti vaikelio.

Nors jųdviejų dukrelei jau greit pusė metų – politikas mažylės dar taip ir neaplankė.

„Dukros dar nesu matęs. Kai yra tokie santykiai, tai padaryti gana sudėtinga. Manau, kai dukra paaugs, tikrai susitiksime ir bendrausime“, – laidoje kalbėjo politikas.

Žurnalistės paklaustas apie dukrelės pavardę pareiškė, kad ji priklauso nuo mamos.

„Jeigu ji norės, galvosime. Aš manau, kad geriausia būtų Birutės pavardė, kadangi ji yra mažiau žinoma. Jei tai bus mano pavardė, gali imti priekaištauti ir mokykloje, darželyje ir visur kitur. Kam tam vaikui toks psichologinis krūvis. Tačiau ji yra motina – kaip nuspręs taip ir bus. Tik aš manyčiau, kad mažylė būtų laimingesnė, jei mano pavardės neturėtų“, – pareiškė vyras.

Petras Gražulis prieš penkerius metus išsiskyrė su žmona. Iš ankstesnių santuokų turi 4 vaikus: 2 sūnus ir 2 dukras. Balandį gimusi nesantuokinė dukrytė – jau trečioji.

Politikas neslepia, kad keturi vaikai į žinią, kad turės dar vieną sesę reagavo itin jautriai. Kai kurie apie tai sužinojo tik iš žiniasklaidos.

„Be abejonės aš gavau barti. Jie tam nepritarė. Na ir aš pats nepritariu savo veiksmams. Marija tai žinojo. Aš jai pasisakiau, kadangi ji – vyriausia mano dukra. Tą problemą aš jai pasakiau. O kiti vaikai tai sužinojo iš spaudos“, – tikino vyras.

Petrui Gražuliui pripažinus, kad pagimdyta palangiškės Birutės mergaitė yra jo dukra, o ir atliktas DNR testas tai patvirtino, jis ne kartą žurnalistams pabrėžė, kad nori ja pasirūpinti. Tuomet Birutei davė 5 tūkstančius eurų.

„Mokėsiu tiek, kiek arba teismas priteis, arba susitarsime ir nė cento daugiau. Žinau, kad Birutės materialinė padėtis nėra labai gera. Ji minėjo, kad jos draugas daug pralošęs lošimų namuose, taip pat skundėsi, kad ji pati yra pralošusi vieną namą. Dabar, esant tokiai situacijai tikrai padėjau. Neneigsiu, nenorėjau, kad ji viešintų apie mūsų mergaitę. Tikrai nenorėjau, tačiau taip išėjo“, – kalbėjo Petras.

Petras Gražulis svarsto, kad ši istorija gali būti politinis susidorojimas su juo ir, galbūt, Birutę kažkas pasamdė jam suvilioti.

„Ji verkė man, skundėsi, kad 10 metų negali pastoti, ją gydė gydytojai. Ir jūs pažiūrėkite – aš stebukladarys. Po pirmo karto ji pagijo – susilaukė kūdikio. Tegul džiaugiasi, o nesiskundžia. Jei moteris, kuri dešimt metų nori kūdikio, jo susilauktų ir jo iš tiesų norėtų, ji būtų laiminga ir tylėtų. Būtų mano, kaip žmogaus, remiama ir tikrai neskurstų. Todėl man kyla klausimas, ko išties ši moteris norėjo. Jai vaikas tik priemonė“, – įsitikinęs P.Gražulis.

Politikas neigia ir spaudoje pasirodžiusias kai kurių Seimo narių spėjimus apie tai, kad esą balandį gimusi dukra ne pirmas ir ne paskutinis P. Gražulio vaikas. Tačiau šios spėlionės turi pagrindą. Prieš 4 – 5 metus su LNK žunalistais buvo susisiekusi jauna moteris, kuri siūlė savo interviu apie politiką P. Gražulį. Laiškuose buvo pasakojama, kad ji politiko buvusi draugė, kuri buvo pastojusi ir Petras ją paliko ir, galiausiai, privertė nutraukti nėštumą. Interviu neįvyko likus parai iki jo dėl to, kad kaip po to paaiškėjo, kad ji gavo 10 tūkstančių litų už tylą. Išgirdęs šią istoriją P. Gražulis nusišypsojo ir patikino tokios istorijos negirdėjęs.

„Tikrai tokių dalykų nežinau, jei žinočiau – pasakyčiau. Žinoma, gyvenime visko būna, niekada negali žinoti. Kaip laisvas vyras prisipažinsiu, kad ne viena moteris pas mane buvo, todėl niekada negali žinoti kaip gali būti“, – gynėsi Petras.

Prieš visą Lietuvą laidoje politikas apie kitus vaikus tikino nieko nežinąs, tačiau sakėsi atsiradusius priimsiantis ir globosiantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.