Jubiliejų švenčiančiam Eugenijui Skerstonui – svarbus Prancūzijos ambasados įvertinimas

Žinomam prancūzų kultūros žinovui Eugenijui Skerstonui – svarbus Prancūzijos ambasados įvertinimas. Dėstytojui, socialinių mokslų daktarui, kūrinių apie Lietuvos paveldą ir mados istoriją autoriui įteiktas literatūros ordino riterio insignijas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2018, 10:43 AM

Ambasadorius Philippe Jeantaud šiuo įvertinimu E.Skerstoną apdovanojo rugsėjo 10-ąją.

„Tai – Prancūzijos ir pasaulio šalių kultūros svajonė“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė žinomas vyras.

Vieną aukščiausių Prancūzijos ministerijų suteikiamų apdovanojimų, meno ir literatūros riterio ordiną, gavęs E.Skerstonas rugsėjo 17-ąją mini dar vieną svarbią šventę – savo gimtadienį. Vyrui sukako 60-imt!

Belaukiant gimtadienio, E.Skerstonas sutiko įvardyti, kokia jo neblėstančio jaunatviškumo paslaptis. Vyras tvirtino, kad daugiausia įtakos tam daro mėgiama veikla.

Nesu tikras, kad tokia „paslaptis“ manyje išvis slypi... Pastaruoju metu gyvenu tarsi „vitrinoje“: nesislapstau ir nieko neslepiu – amžiaus taip pat. Savo laiku netikėjau vyresnius žmones sakant, kad gyvenimas praūžė nepastebimai greitai, o dabar suprantu, kad taip sakydami jie buvo nuoširdūs...

Jūsų minimą „paslaptį“ atskleisčiau sakydamas, kad niekam nieko nepavydžiu ir taip buvo visuomet, kad dirbu man patinkantį darbą, mane supa man patinkantys, malonūs žmonės... Kitaip tariant – gyvenu kaip noriu, mano vidinės tapatybės niekas nevaržo... Ko gero, būtent todėl ir atrodau porą dienų jaunesnis nei apie tikrąjį amžių „skelbia“ įrašai pase: gimimo metai – 1958 m.“, – sakė E.Skerstonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.