P. Ambrazevičius apie „skyrybas“ su D. Filmanavičiūte: tai buvo labai įdomus potyris

„Tai buvo labai įdomus potyris, nežinau, ar visiems tai rekomenduoju, nes buvo tikrai labai daug įtampos“, – LRT TELEVIZIJAI sako komikas, renginių vedėjas Paulius Ambrazevičius, kalbėdamas apie „skyrybas“ su Dovile Filmanavičiūte.

 P. Ambrazevičius apie „skyrybas“ su D. Filmanavičiūte: tai buvo labai įdomus potyris.  <br> J.Stacevičiaus nuotr.
 P. Ambrazevičius apie „skyrybas“ su D. Filmanavičiūte: tai buvo labai įdomus potyris.  <br> J.Stacevičiaus nuotr.
D.Filmanavičiūtė.  <br> J.Stacevičiaus nuotr.
D.Filmanavičiūtė.  <br> J.Stacevičiaus nuotr.
 P.Ambrazevičius.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 P.Ambrazevičius.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt

Nov 21, 2018, 9:00 PM

Parodomojoje civilinėje byloje besiskiriančių sutuoktinių personažus įkūnyti sutikusių D. Filmanavičiūtės ir P. Ambrazevičiaus ginčą pasirinkta bandyti išspręsti taikiai, taikant teisminę mediaciją. Praėjusią savaitę Vilniaus apylinkės teisme surengtoje teisminės mediacijos simuliacijoje teisėjas-mediatorius Janas Maciejevskis susirinkusiems žiūrovams ir transliacijos feisbuke stebėtojams sėkmingai pademonstravo, koks gali būti efektyvus alternatyvus ginčų sprendimo būdas.

„Teisminė mediacija – alternatyvus ginčų sprendimo būdas, kai pokalbiui susirenka pačios ginčo šalys ir, padedamos tarpininko-mediatoriaus, bando išspręsti tarp jų kilusį ginčą, kuris yra nutaikytas ne į teisinį ginčo aspektą, o į emocinį, tikrųjų siekių, lūkesčių įgyvendinimą. (...)

Tai greitesnis, efektyvesnis ir pigesnis ginčo sprendimo būdas, nes pačios šalys tame dalyvauja, daro įtaką sprendimo priėmimui“, – sako J. Maciejevskis, Vilniaus miesto Apylinkės teismo teisėjas.

Nors, specialisto teigimu, ne visi ginčai gali būti išsprendžiami šiuo būdu, tačiau šeimos skyrybų atveju rekomenduojama jį išbandyti: „Pabandyti išsiaiškinti kalbantis ir bandant pripažinti kiekvieno iš santuokos šalių skausmą.“

„Simuliacijos metu su Dovile kalbėjomės labiau emociniais argumentais, bandėme įnešti ir „sveiko proto“, logiškesnių argumentų, tačiau emocijos viską užvaldė. (...) Aš neįsvaizduoju ginčo šeimoje, kuris būtų išspręstas tik logiškais argumentais. Labai gerai, kad yra iš šono žmogus, kuris gali objektyviai pažiūrėti, nuspręsti, ar ginčas keliauja tinkama kryptimi“, – pasakoja P. Ambrazevičius.

Pasak teisėjo, mediatorius yra abiejų pusėje, jam svarbios abi ginčo šalys, taip pat ir kiti asmenys, kuriuos liečia nesutarimas: „Mediacija gali tapti ir tam tikra šeimos konferencija, į ją galima kviestis tuos asmenis, kurie yra svarbūs šalims, kad jie padėtų išspręsti ginčą.“

Mediatoriumi gali būti ne tik teisėjas, bet ir psichologas, tad toks pokalbis taip pat gali padėti priimti tinkamą sprendimą, atskleidžia P. Ambrazevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.