Vargstantiems į pagalbą atskubėjęs Simas Jasaitis su žmona Oksana pasidalino mintimis apie senatvę

Maltiečiai tęsia kasmet organizuojamos labdaros akcijos „Maltiečių sriuba“ žygį per Lietuvą. Šiuo tikslu Vinco Kudirkos aikštėje buvo įkurtas specialus sriubų miestelis, kuriame tarp maltiečių draugų buvo galima sutikti ir Panevėžio krepšinio klubo „Lietkabelio“ žaidėją Simą Jasaitį. Krepšininkas įsitikinęs, kad mūsų dėmesys ir jautrumas stokojantiems – itin svarbus ir reikšmingas. Jam pritaria ir sutuoktinė dainininkė, vizažistė Oksana Pikul-Jasaitienė. Tiesa, jos aikštėje šalia vyro nebuvo, tačiau savo mintimis ji pasidalino su komunikacijos agentūra.

 S.Jasaitis dalyvavo labdaros akcijoje.
 S.Jasaitis dalyvavo labdaros akcijoje.
 Pudra photography nuotr.  
 Pudra photography nuotr.  
 Labdaros akcija.
 Labdaros akcija.
 Simas Jasaitis.
 Simas Jasaitis.
  Simas Jasaitis.
  Simas Jasaitis.
  Simas Jasaitis.
  Simas Jasaitis.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-12-16 15:44, atnaujinta 2018-12-16 17:49

„Bet koks jautrus ir geras poelgis, parama, pagalba ar paguoda silpnesniam suteikia labai daug pozityvios energijos ir tai yra geriausia, ką galime gauti patys, padėdami kitiems. Abu su Simu nevengiame prisidėti prie paramos, abu skatiname visuomenę padėti ir seneliams, ir sergantiems vaikams. Nelaikau to kažkuo ypatingu – taip turėtume elgtis visi“, – pasakojo ji.

Nepritekliaus jausmas Oksanai ir Simui nėra gerai pažįstamas, abu sutuoktiniai sako niekuomet nesusidūrę su tokiomis problemomis, su kuriomis tenka gyventi vienišiems senoliams šiandien. Nors abu sako niekuomet nejutę, kas yra stygius, prasitarė, kad abu kilę iš paprastų šeimų.

„Mes nesame storžieviai, matome, koks pasaulis yra aplink mus ir kaip gyvena senoliai. Negalime užsimerkti, nes esame jautrūs šalia mūsų gyvenančių žmonių problemoms, todėl ir ištiesiame pagalbos ranką. Labai palaikau Simo norą jau ne pirmus metus prisijungti prie maltiečių“, – kalbėjo O. Pikul-Jasaitienė.

Pasiteiravus, ar kada drauge su Simu padiskutuoja apie senatvę, Oksana kalbėjo, kad ramios, užtikrintos ir orios senatvės norėtų tiek ji, tiek vyras, kaip ir daugelis žmonių. Tačiau garsaus krepšininko žmona sako suprantanti, kad tai, jog daug dirbame šiandien, toli gražu nereiškia, kad senatvėje dėl šios priežasties sulauksime adekvačių pajamų pragyvenimui.

Anot jos, pajamos taip pat nėra garantija, kad senatvė bus lengva, rami ir nesudėtinga. Paklausta, ko, jos manymu, dar reikia, Oksana įvardijo, kad itin svarbus dalykas yra ir sveikata.

„Be abejo, norėtųsi būti sveikiems, gyventi ramybėje, auginti anūkus. Tikime, kad kai būsime seni, galėsime nusipirkti gero ir pilnaverčio maisto. Tačiau akivaizdu viena: ne visuomet sukaupta pensija gali būti tokia, kurią gaunant būtų galima gyventi patogiai. Esu labai jautri senolių problemoms šiandien. Daugelio jų pajamos Lietuvoje yra per mažos ir tą matyti man skaudu. Juk žmonės kūrė savo gyvenimą, dirbo, tačiau senatvėje taip vargsta. Negalime būti nejautrūs ir nusisukti, visi privalome ištiesti pagalbos ranką“, – sako O. Pikul-Jasaitienė.

S.Jasaičio žmona ragina visuomenę aktyviau jungtis ir dalyvauti paramos projektuose. Jos įsitikinimu, kuo daugiau žmonių dalijasi savo gerumu – tuo daugiau pagalbos visi kartu galime suteikti stokojantiems.

„Įsivaizduokite, jeigu remti sunkiau gyvenančius, padėti jiems buityje galėtume visi kartu? Prisidėti nors po trupinėlį? Vargstantiems pasimirštų kasdieniai rūpesčiai, juos dažniau lydėtų šypsena ir džiaugtųsi širdis. O juk tiek nedaug tereikia“, – sako ji.

Lėšos „Maltiečių sriubos“ akcijai renkamos iki šių metų pabaigos. Už jas savanoriai visus metus skurstantiesiems vežios maistą ar padės buityje. Maltiečiai pastebi, kad vis daugiau senyvo amžiaus žmonių prašo pagalbos, nes patys neišgali nusipirkti maisto, pasirūpinti sveikata ar buitimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.