Paaiškėjo nežinomų faktų apie jubiliejų švenčiantį Vladą Bagdoną

„Po penkiasdešimties savo gimtadienių nesureikšminu“, – sako aktorius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vladas Bagdonas. Kad ikijubiliejinės tylos niekas netrikdytų, aktorius netgi išvyko iš Lietuvos. Ramią vietelę jis surado kaimyninėje šalyje. Tuo metu jo kolegos, scenos bendražygiai, bičiuliai ir gerbėjai nekantraudami laukia  kūrybinio vakaro-susitikimo su aktoriumi, sausio 17 dieną įvyksiančio Lietuvos rusų dramos teatre. Ta proga – penki faktai, kurių apie Vladą Bagdoną galėjote nežinoti.

 V. Bagdonas.<br> A. Jakšto nuotr.
 V. Bagdonas.<br> A. Jakšto nuotr.
 V. Bagdonas.<br> A. Jakšto nuotr.
 V. Bagdonas.<br> A. Jakšto nuotr.
 V. Bagdonas.<br> A. Jakšto nuotr.
 V. Bagdonas.<br> A. Jakšto nuotr.
 V. Bagdonas.<br> A. Jakšto nuotr.
 V. Bagdonas.<br> A. Jakšto nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 15, 2019, 10:44 AM, atnaujinta Jan 16, 2019, 5:43 PM

1. Vlado Bagdono dainų albumo „Liekantiems būti“ nugarėlėje prie „Baisios dainos“ yra prierašas: „Pavydint Tom Waits“. Šį prierašą Vladas taip aiškina: „Taip – pavydint. Aš jam labai pavydžiu – ne dėl to, kad jis rokeris, bet dėl to, kad visą gyvenimą dainuodamas ne didžiausiose arenose, o mažuose klubuose išlaiko savo įvaizdį, kurį turi nuo pačių jauniausių dienų. Jis yra nepakartojamas, aš negaliu juo atsigėrėti. Klausausi Tomo Waitso – tuo viskas pasakyta. Šia daina norėjau ne pabūti juo, bet pagyventi jo stiliumi.“

2. Poetas Aidas Marčėnas prisimena taurę, jo nugvelbtą Kauno kavinėje „Cukrainė“. „Iš jos ką tik buvo išgėręs Vladas Bagdonas. Aktorius sėdėjo vienišas ir susimąstęs, taurė buvo geltona ir į viršų platėjanti, ilgas ir kvailas mano gyvenimas buvo dar prieš akis“, – prisimena poetas Aidas Marčėnas Rūtos Oginskaitės knygoje „Jausmų repeticijos“.

3. Namuose su tėvais Vladas kalbėjo lenkiškai, o gatvėje – rusiškai. Savo lietuvių kalbą jis pradėjo tobulinti važinėdamas po literatūros vakarus. „Mokiausi kalbėti taisyklingai. Kažkokioje kavinėje kartą viena mergina į mane taip ilgai žiūrėjo ir pasakė: „Kaip aš jūsų nekenčiu už tą jūsų taisyklingą tartį.“ Gal ir persistengiau“, – dalijasi aktorius prisiminimais Rūtos Oginskaitės knygoje.

4. Vladas prisipažįsta esantis priklausomas nuo moterų ir nuo juodojo šokolado. „Nuo moterų nesigydysiu – jos organizuodavo mano gyvenimą ir dabar organizuoja“, – atvirai prisipažįsta.

5. Pirmoji užsienio šalis, kurią aplankė Vladas, buvo Ispanija. Tada manė, kad į užsienį važiuoja pirmą ir paskutinį kartą, todėl kelionėje rinko viską – nuplėštus lėktuvo bilietus, cukraus pakelius, plastikinius vienkartinius alaus bokalus. Parvežęs tas gėrybes išdalijo draugams, o jie statė ant lentynų ir džiaugėsi.

Geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ kartu su Lietuvos rusų dramos teatru sausio 17-osios vakarą rengia Vlado Bagdono kūrybos vakarą. Jame bus nemažai muzikos – ji pastaruoju metu Vlado scenos gyvenime yra labai svarbi. Netrūks netikėtų susitikimų, istorijų ir staigmenų, kurias aktoriui paruošė jo bičiuliai ir puikūs muzikantai – smuikininkas Vytautas Mikeliūnas, kontraboso meistras Eugenijus Kanevičius, gitaristas Gintaras Šulinskas ir pianistas Sigitas Mickis. Vlado pokalbis su žiūrovais žada būti įtaigus, išmintingas, subtilus, melodingas ir kupinas vilties – toks, koks yra ir pats Vladas Bagdonas.

Sausio 16 dieną aktorius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vladas Bagdonas švęs 70 metų jubiliejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.