Po Jazzu skandalo ir ašarų – homoseksualumo neslepiančio Mindaugo Gudzinsko netikėtas laiškas

Nuo tada, kai žinoma Lietuvos dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu pristatė taip lauktą naują dainą ir vaizdo klipą „Wild“, praėjo savaitė. Ir per tiek laiko nutiko daug dalykų.

 Jazzu ir Mindaugas Gudzinskas.
 Jazzu ir Mindaugas Gudzinskas.
 Jazzu.
 Jazzu.
 Mindaugas Gudzinskas.<br> LR archyvo nuotr.
 Mindaugas Gudzinskas.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 31, 2019, 8:55 AM, atnaujinta Jan 31, 2019, 1:18 PM

Pirmiausia Justė vos spėjo suktis pristatydama ypatingą premjerą. Ji džiaugėsi, kad prie kūrybos prisidėjo garsusis muzikos prodiuseris Anthony Marshallas. Tačiau džiaugsmą nejučia pradėjo temdyti liūdesys. Juk nieko keisto, kad geriausia šalies atlikėja sulaukė didžiulio susidomėjimo ir įvairiausių komentarų.

Justė susidūrė su socialiniu išpuoliu, kuris kainavo daug ašarų. Anonimas, pasinaudojęs jos vardu, „YouTube“ platformoje ėmė šiurkščiai atsakinėti į gerbėjų komentarus. Nežinomas žmogus necenzūriniais žodžiais plūdo gerbėjus, o šie, norėdami atkeršyti, vaizdo klipą ėmė vertinti paspaudimais dislike (liet. „nepatinka“).

Ir tai dar ne viskas. Galų gale Justė sulaukė atsiprašymo laiško iš jos vardu pasinaudojusio anonimo. Pasirodo, jis yra Jazzu gerbėjas ir tokiu nesuvokiamu būdu norėjo ją apginti. Žmogus prisipažino, kad serga depresija ir labai išgyvena dėl dainininkei padarytos žalos. J.Arlauskaitė jam atleido ir pakvietė į savo koncertą.

Per praėjusį penktadienį vykusius apdovanojimus M.A.M.A Justė ant scenos žengė su nauja daina. Ji laimėjo Metų atlikėjos titulą. Jį atsiimdama atlikėja skatino visus gyventi be patyčių. Jos akyse pasirodė ir ašaros.

Dabar naujienų portalą lrytas.lt pasiekė drąsiai apie homoseksualumą kalbančio Mindaugo Grudzinsko-Gocht laiškas. Galima suprasti, kad Mindaugas nėra gerai susipažinęs su įvykusiu skandalu. Greičiausiai, kad jo dar nepasiekė informacija, kad su komentatoriais bendravo ne Jazzu.

„Sveiki, štai mano nuomonė apie Justės Arlauskaitės elgesį... 

Aš taip pat esu Lietuvoje žinomas asmuo, ne mažiau nei ji. Galbūt nesu dainininkas ir nekuriu videoklipų...

Bet taip pat esu pusiau skusta galva kaip ir ji, manęs taip pat nemėgsta daugelis Lietuvos žmonių, nes esu homoseksualus ir vedęs vyrą. Taip pat sulaukiu kasdien daug grasinimų susidoroti su manimi, esu iškeliamas, kritikuojamas mano elgesys, apranga bei seksualinės pažiūros bei įsitikinimai, bet aš į tai reaguoju iš žmogiškos pusės ir nepuolu viešai viešoje erdvėje ar feisbuke žmonių keikti, kolioti įvairiausiais necenzūriniais žodžiais, kaip tą daro panelė Justė Arlauskaitė... 

Manau, ji elgiasi netaktiškai: pritariu ir pilnai suprantu jos pykčio protrūkį, taip pat nepateisinu ir pačių komentatorių, bet manau, kad ji taip elgdamasi nedaug kuom skiriasi nuo pačių komentatorių...

Ji vis dėlto yra viešas asmuo, daug pasiekęs Lietuvoje tiek muzikos pasaulyje, tiek visuomeniniame gyvenime, ir, manau, kad ir kokie bebūtų komentatorių komentarai, ji turėtų išlikti rami ir nepažeidžiama kaip visuomenės veikėja bei asmenybė...

Ji turėtų rodyti visuomenei pavyzdį, kaip išlikti ramiai ir diskretiskai bet kokioje atakoje. Juk su komentatoriais galima kovoti ir kitokiais ginklais, o ne pulti į žeminančius kraštutinumus, kurie, visų pirmiausia, žemina ne komentatorių garbę ir orumą, bet jos pačios kaip asmenybės žmogiškumą.

Interneto dar nieks nenugalėjo. Ir linkomanija veikia puikiai, nors ale „blokuota“. O komentarai yra tavo atspindys.

Šiuo atveju jūsų pačios.

Aišku, atsiranda tokių, kurie grasina, yra visokių, tik klausimas, ar rimtai grasina, ar tik „prikolina“.

Man įdomu, jei žmonės vadinami da*uais, uro**is, marozais ir t.t.

Norėčiau paklausti, iš kur jūs žinote, kad jie būtent tokie, gal jūs ne tik dainininkė, bet ir medikė bei psichologė?

Ar kas eina iš žmogaus vidaus, ypač menininko, neparodo jo nebrandumo, tolerancijos stokos?

Sakoma, kad kaip šauksim, taip atsilieps. Prisidaryta ir pridaryta nuoskaudos ne tik sau pačiai, bet ir visiems ilgam.

Ir, kol nors vienam, pabrėšiu, nors vienam skaudės širdį dėl jūsų išsakytų žodžių, internetinio karo kirvis dar ilgai nebus užkastas.

Internetas – tai tarsi aklo pasimatymo pažinčių linija, nes dažnai suvienija gyvenime nepažįstamus žmones.

Manau, kad bet kokiu atveju visoms pasekmėms yra priežastis.

Ir jūs puikiai ją žinote. O kas liečia temą dėl atsiprašymo, liaudžiai to negana...

Visų pirma, atleiskite sau pati ir galbūt visuomenė atleis jums.

Jei nesugebate priimti kritikos, tai jau jūsų bėda. Sutikite, jei nepavyko jums su ta daina „Wild“, bet tai tikrai nereiškia, kad esate bloga dainininkė.

Nepavyko šį kartą, kitą kartą pavyks dvigubai, aukštyn galvą ir pirmyn į gyvenimo kelią su daina.

Juk gyvenimas dėl to nesustojo ir Žemė vis dar sukasi aplink savo ašį, be to, juk čia internetas, kurio dar niekas nenugalėjo.

Gerbiu Justę ir jos veiklą, neturiu nieko blogo prieš ją pačią asmeniškai, žinau, kad ji stipriai ir kovingai gina LGBT teises Lietuvoje, už tai ji nusipelno didelės pagarbos iš mano pusės, bet jokiu būdu nepateisinu jos viešos necenzūrinės agresijos, išlietos viešoje erdvėje, kur ji tiesiogiai pamini, jog visi, pabrėšiu, VISI Esate tokie anokie ir panašiai...“ – laiške rašė jis.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.