Veiklos 30-metį apžvelgęs Juozas Statkevičius: „Klaidų daro visi“

Mados dizaineris Juozas Statkevičius neseniai atšventė savo mados namų 30-metį ir pristatė sukakčiai skirtą 1 000 puslapių knygą.

Juozas Statkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J. Statkevičius.<br>LR archyvo nuotr.
J. Statkevičius.<br>LR archyvo nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>LR archyvo nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>LR archyvo nuotr.
Renginio akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Renginio akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Renginio akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Renginio akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-02-02 19:11

Dizaineris pripažįsta, keli dešimtmečiai „prabėgo kaip viena diena“, o per juos būta tiek įspūdingų pasiekimų, tiek ir klaidų.

„Visi klysta, visi padaro klaidų, norisi, kad būtų geriau. Visi gyvena galvodami, kad tai yra tik juodraštis, o kada nors bus švarraštis. Visada reikia stengtis, kad būtų švarraštis. Po to pasižiūri ir supranti, kad ne gėda“, – LRT sako J. Statkevičius.

Garsiausias šalies mados dizaineris pažymi, kad darbas su klientais ir kūryba teatre smarkiai skiriasi, nes pastarajame save išreikšti ir „taškytis“ gali gerokai daugiau.

„Teatre tu gali taškytis fantazijomis, gali rodyti viską, ko negalėjai parodyti klientams, tiesa? Jei norėjai prisiūti trečią rankovę – tai teatre gali, tai reikalinga.

Aišku, teatre nesi pagrindinis smuikas, nes yra režisierius, scenografas. Bet visgi, jei turi ką pasiūlyti ir nori, kad žiūrovas perskaitytų tą informaciją...

Būna sudėtingų užduočių, bet tas kūrybinis procesas – labai įdomu“, – LRT TELEVIZIJAI pasakoja dizaineris.

Mados namų jubiliejaus proga išleidęs didžiulę knygą J. Statkevičius pažymi, kad tik ją rengdamas suprato, kiek iš tiesų nuveikta per 30 metų.

„Galiu pasakyti tik vieną dalyką – tie 30 metų prabėgo kaip viena diena. Pamačiau, ką padariau, tik tada, kai darėme šią knygą.

Didelis archyvas – dėžės žurnalų ir taip toliau, kur viska buvo parašyta, paminėta. Kai surenki, sudėlioji, žiūri, kad nemažai buvo nuveikta“, – apibendrina dizaineris.

Paklaustas, kaip vertina Lietuvos gyventojų stiliaus ir mados pojūtį, dizaineris pastebėjo: „Aš matau, kad žmonės nori suprasti madą“.

Anot J. Statkevičiaus, nemaža dalimi lietuvių skonį formuoja ir televizija, kuri rodo sektiną pavyzdį. „Žmonės turėtų iš to mokytis“, – tikina dizaineris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.