Pareigūnų sulaikytas Vincas Alesius pats parašė pareiškimą: „Gal jis ir toliau smurtaus?“

Vienas garsiausių šalies fotografų, Vincas Alesius susidūrė su nemalonumais. Gatvėje praeivius dažnai fotografuojantis menininkas buvo sulaikytas apsaugos pareigūnų, o šie iškvietė policiją. 

Vincą Alesių sulaikė pareigūnai. <br>LR archyvo nuotr. ir stop kadras. 
Vincą Alesių sulaikė pareigūnai. <br>LR archyvo nuotr. ir stop kadras. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-09 14:36, atnaujinta 2019-02-09 21:27

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su menininku, paaiškėjo, kad jį užpuolęs vyriškis galimai yra Justiniškių turgelio administracijos darbuotojas.

„Aš tiesiog vaikščiojau turgavietės prieigose, o paskui įėjau pro įėjimą ant kurio, beje, nėra jokio tai pažyminčio užrašo. Vyriškis man šūktelėjo, kad vaikščioti su fotoaparatu ir fotografuoti negalima. Paskui pribėgo, suvaržė mano judėjimo teises, panaudojo smurtą – pradėjo mosikuoti rankomis, sukti ausį.

Paskui atvažiavo trys „Eurocash“ apranga vilkintys neprisistatę asmenys ir mane apstojo. Bet nė vienas nesugebėjo paaiškinti, kas čia vyksta ir kodėl aš negaliu eiti savais keliais

Vėliau atvyko pareigūnai ir mes visi pasijuokėme. Juokas juokais, bet negali taip būti, kad tave einantį viešoje vietoje vidury giedros dienos sulaikytų kažkoks žmogus dėl to, kad tu ant kaklo nešiesi fotoaparatą“, – įvykį nupasakojo V.Alesius.

Nei menininkas, nei jį užpuolęs ir policiją užsiundęs vyriškis į komisariatą nuvežti prieš savo valią nebuvo.

„Nebuvo už ką. Tiesiog geranoriškai policijos pareigūnams parodžiau savo dokumentą, jie nustatė mano tapatybę ir jau būtų viskas baigęsi. Tačiau pamaniau, kodėl gi turėčiau viską taip palikti? Nes jis gal ir toliau smurtaus. Ne tik prieš praeivius, bet gal ir prieš artimuosius, žmoną“, – svarstė V.Alesius.

Fotografas nuvyko į Žirmūnų komisariatą ir parašė pareiškimą. „Gal jam ateičiai bus pamoka. Jam gali grėsti ir baudžiamoji, ir administracinė, ir materialinė atsakomybė už sugadintą turtą. O už žmogaus laisvės suvaržymą ir užpuolimą gali baigtis ir dar blogiau“, – komentavo fotografas.

Įvykį, kuomet buvo sulaikytas, menininkas tiesiogiai transliavo feisbuke. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?