Birutė Navickaitė atleido Petrui Gražuliui: „Jaučiuosi be galo stipri“

Prieš keletą dienų Lietuvos politikos padangę pasiekė netikėta žinia – į kovą dėl šalies prezidento posto stos Petras Gražulis. Vyriausiojoje rinkimų komisijoje Seimo narys apsilankė pirmadienį. Dėl prezidento posto P. Gražulis kovos pirmą kartą.

 P. Gražulis ir B. Navickaitė.<br> LR archyvo nuotr. 
 P. Gražulis ir B. Navickaitė.<br> LR archyvo nuotr. 
 P. Gražulis.<br> LR archyvo nuotr. 
 P. Gražulis.<br> LR archyvo nuotr. 
 B. Navickaitė.<br> LR archyvo nuotr. 
 B. Navickaitė.<br> LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 23, 2019, 6:53 PM, atnaujinta Feb 23, 2019, 7:15 PM

„Apsisprendžiau paskutinę valandą. Pagrindinis dalykas, kad noriu atstovauti toms mažumoms, kurios yra socialiai jautriausia grupė. Visą laiką aš kovojau prieš sistemą, prieš sovietinę, dėl to nukentėjau – kalėjau lageriuose. Šiandien vėl sukurta vėl ta sistema, vėl užvaldyta Lietuva. Ir tai daug priklauso nuo prezidento institucijos“, – teigė politikas.

Tokia naujiena nustebino ne vieną.  Mat dar neseniai parlamentaras buvo geriau žinomas kaip nesantuokinės dukros tėvas, savo santykius su dukrelės motina Birute Navickaite dažnai besiaiškinantis viešumoje.

Tačiau panašu, kad politiko sprendimas pirmiausia apsaugoti valstybę, o ne šeimos vertybes sulaukė palaikymo. Šeštadienio vakarą socialiniuose tinkluose palangiškė verslininkė B. Navickaitė pasidalijo kita naujiena – nepaisant visko, ji sutinka su dukros tėvo kandidatūra į prezidentus.

Maža to, ji jam – atleidžia. 

„Atleisti yra daug sunkiau, nei pykti ir jaučiuosi be galo stipri, kad sugebėjau tai padaryti. Mano parašas yra atleidimo, taikos ir palaikymo ženklas. Palaikau kaip dukrytės tėtį ir linkiu sėkmės“, – rašė ji po nuotrauka, kurioje matoma pasirašymo už P. Gražulio kandidatūrą elektroniniu būdu data.

Antradienio rytą rinkėjams buvo suteikta galimybė parašu paremti prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyvius, kurie pateikė pareiškinius dokumentus.  Kandidatu prezidento rinkimuose norinčiam tapti politikui reikia surinkti daugiau nei 20 tūkstančių rinkėjų parašų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.