Netylant kalboms apie tymus, Andrius Mamontovas išsakė karčią nuomonę

Per Europos šalis, tarp jų ir Lietuvą, pastaruoju metu ritasi susirgimų tymais banga. Vien per pirmus tris šių metų mėnesius užregistruoti jau 128 žmonės, užsikrėtę tymais, – net keturiskart daugiau nei pernai, kai per visus metus susirgo 30.

 Andrius Mamontovas.<br> J. Stacevičiaus nuotr.
 Andrius Mamontovas.<br> J. Stacevičiaus nuotr.
 Andrius Mamontovas.<br> J. Stacevičiaus nuotr.
 Andrius Mamontovas.<br> J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 22, 2019, 11:09 AM, atnaujinta Mar 22, 2019, 12:40 PM

Mėnesio pradžioje pasijutęs blogai, praeitą savaitę ligoninėje atsidūrė ir grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara. Atlikus išsamius tyrimus, jam buvo diagnozuota ši liga.

Apsikrėtusių ir plūstančių į ligonines žmonių skaičius privertė griebtis pagrindinės prevencijos priemonės – skiepų. Vieni į juos žiūri skeptiškai, kiti pritaria ir susileidžia vakciną.

Tuo tikslu pas gydytojus atvyko ir su gerbėjais socialinio tinklo paskyroje pasidalijo dainininkas Andrius Mamontovas. Jis rašė, jog reikia būti atsakingiems, kad išvengtume mirtinų ligų.

„Dėl nedovanotino kai kurių žmonių neatsakingumo savo ir aplinkinių sveikatos atžvilgiu į mūsų gyvenimą bando grįžti tokios jau seniai su skiepų pagalba nugalėtos mirtinos ligos kaip tymai. Gydymo nuo šios ligos nėra, tik išankstinės apsisaugojimo priemonės. Skiepas, darytas vaikystėje, galioja maždaug iki 30 metų amžiaus. Todėl visiems vyresniems vertėtų pakartoti.

Plokščios Žemės gyventojams: ne, farmacijos pramonė man nemoka už šį postą. Sprendimas saugoti savo ir kitų sveikatą yra 100 % sąmoningas. Už skiepą privačioje klinikoje mokėjau 30 Eur. Vilkėjau savo mylimos grupės „Electric Light Orchestra“ marškinėlius“, – feisbuke po nuotrauka iš gydytojo kabineto brūkštelėjo scenos žvaigždė.

Po šiuo įrašu pasipylė kontroversiškos nuomonės. Komentatoriai tarsi pasidalijo į dvi stovyklas. Vieni palaikė skiepus ir džiaugėsi Andriaus Mamontovo atsakingumu, kiti pažėrė kritikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.