Edvardas Žičkus prakalbo apie TV projektuose išgarsėjusio paauglio romo smurtą Mažeikiuose

Po Lietuvą sukrėtusio skandalo Jurbarko rajone, kai bendraamžis kovotojas žiauriai sumušė ir mėgino išžaginti nepilnametę merginą, į viešumą ėmė kilti ir daugiau skaudžių istorijų.

Edvardas Žičkus, Lietuvos talentų teisėjai ir Sandra Žutautienė. <br>LR archyvo ir asmeninės nuotr.
Edvardas Žičkus, Lietuvos talentų teisėjai ir Sandra Žutautienė. <br>LR archyvo ir asmeninės nuotr.
Lietuvos talentų teisėjai. <br>V.Černiausko nuotr.
Lietuvos talentų teisėjai. <br>V.Černiausko nuotr.
E.Žičkus.
E.Žičkus.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 1, 2019, 10:49 AM, atnaujinta Jun 1, 2019, 11:27 AM

Žurnalistas ir TV laidų vedėjas Edvardas Žičkus socialiniame tinkle pasidalijo žinute apie visuomenei žinomą romų tautybės berniuką, kuris galimai vagia ir gąsdina kitus paauglius.

Nepilnametis, kurio vardas neatskleidžiamas, dalyvavo šou „Lietuvos talentai“ ir buvo pakviestas pasirodyti „Gero vakaro šou“.

„Žiauriai sudėtinga situacija. Liūdna ir net pavojinga šių dienų kontekste.

Rašo man vieno paauglio teta iš Šiaulių. Parašė šeima pareiškimą policijai, kad Mažeikiuose gyvenantį sūnėną terorizuoja (apiplėše ir gąsdina) paauglys (TV talentų konkurse išgarsėjęs romų tautybės vaikinas, kurio graudenimus rodė ne viena laida, o raudonkostiumiai TV pagalbininkai net rinko jam paramą).

Ir štai – realybė: muša, atiminėja pinigus ir giriasi, kad „užstos televizija“ (!). Pareiškimas pareigūnų rankose – ne vienas jau!!! Baisu?! Kreipiausi į kolegas žurnalistus.

Sako – neviešins ir padėti negali, nes... agresorius yra paauglys ir jį gina visokie Lietuvos įstatymai. Mažeikiai įbauginti čigoniuko ir jo šeimos (čigoniukas – mano žodyne tikrai nėra blogą atspalvį turintis žodis, nes romų turiu daug tarp savo draugų!).

Baisu?! O kas toliau? Žinau, kad ir to paauglio mama persekiojo vienos aukos mamą Mažeikiuose. LABAI VENGIU DETALIŲ, NES PATS GALIU SULAUKTI BĖDŲ (kaip ir esu perspėtas dėl to). Kalbame apie 11-mečius – 12-mečius.

ŽIAURU! Ką daryti? Gal kas turi atsakymą – aiškų ir veiksmingą? Suprask, kad agresorius su visa šeimyna, deja, legaliai jaučiasi aukščiau viso ko. Kol kas tai nėra Jurbarko istorija (Ačiū Dievui!), bet kuo ji gali virsti? Ir, ką daryti, kad ja nevirstų?! Patarkit!

Esu tikras, kad, nežiūrint NEGALIMYBĖS garsiai įvardinti kaltininkus, tai mes negalime tylėti“, – rašė E.Žičkus.

Justinas Jankevičius, kurio laidoje „Gero vakaro šou“ romų tautybės berniukas dalyvavo, po E.Žičkaus žinute pažįmėjo Lietuvos policiją ir atpažino apie kurį vaiką kalbama.

„AČIŪ! Nesunkiai suves galus ir ras atsakymus. Deja, tą personažą TV rodė N.... kartų. „Youtube“ – tūkstančiai peržiūrų, o agresorių komentaras, kad jiems padės TV, tai kažkodėl kelia siaubą visiems aplinkiniams. Nors tam pačiam vaikinui viena TV padėjėjų laida padėjo iškilt...“ – J.Jankevičiui dėkojo E.Žičkus.

Naujienų portalas lrytas.lt susisiekė su „TV Pagalbos“ žurnaliste Sandra Žutautiene, kuri berniuką pristatė „Gero vakaro šou“. Anot moters, ne visa E.Žičkaus informacija yra tiksli. 

„Vaiko elgesys nuliūdino, bet Žičkaus iškreipta informacija apie mus – dar labiau“, – sakė moteris.

Pasipiktinimą S.Žutautienė pareiškė ir socialinėje erdvėje. 

„Apie tai, kas itin nemaloniai nustebino. Bet tylėti, skaitant iškreiptą informaciją, neina!

PIRMA: minimas nepilnametis asmuo NIEKADA nedalyvavo „TV pagalbos“ laidoje ir JOKIA PARAMA – NEI FINANSINĖ, NEI KITOKIA, JAM NEBUVO RENKAMA! Todėl prašau, ponas Edvardai, neiškreipti informacijos, neskleisti teisybės neatitinkančių „faktų“ ir neskaniai nesipravardžiuoti, vadinant mus raudonkostiumiais pagalbininkais.

ANTRA: minėtas nepilnametis asmuo buvo pastebėtas kaip muzikinių gabumų turintis vaikinas ir dalyvavo dviejų prodiuserinių kompanijų kuriamose laidose, kuriose jis demonstravo tik muzikinius gebėjimus.

Aš pati jį atvedžiau į „Gero vakaro šou“, kur vaikinukas pasirodė puikiai, BET – laidos kūrėjai NENEŠA JOKIOS ATSAKOMYBĖS už tai, kaip asmuo elgiasi asmeniniame gyvenime.

TREČIA: jei pasitvirtintų galimi įtarimai minėtam nepilnamečiui, šitą klausimą privalo spręsti teisėsaugos institucijos, o jei reiks – ir nubausti. Galimi įtarimai labai negražūs ir jei jie pasitvirtins – neužstosiu. Nors realiai ir neturiu jokių galių užstoti.

Tikėjausi pati pakalbėti su vaikinu ir išgirsti kas nutiko, ką padarė, bet kol kas susisiekti nepavyko. Šiuo atveju tiesiog labai liūdna dėl tokios situacijos, bet nepelnytu atpirkimo ožiu būti nesiruošiu, kūrybinė komanda taip pat (dėl jau anksčiau minėtų priežasčių).

Jokia skriauda nėra pateisinama. O kiekvienas viešai pareikštas „faktas“ turi būti patvirtintas. Tad prašyčiau pamazgų nepilti. Šitą vaiką pamačiau dainuojantį, tai ir parodžiau eteryje, bet aš jo neįsivaikinau, globėja netapau, todėl nepelnyto puolimo nepakęsiu.

Jei prisidirbo, tikrai nepaglostysiu. O ir mano žodis šiuo atveju gali būti tik patariamasis, pamokantis. Šiuo atveju TIK ŠEIMA NEŠA ATSAKOMYBĘ UŽ VAIKINO ELGESĮ. O man tik liūdna, kad vienas iš daugelio pašnekovų galimai taip nusikalto...

Tad, mieli kolegos, žurnalistai, pradėkime ir patys elgtis garbingai. Be įžeidinėjimų ir nebūtų kalčių primetimo“, – rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.