Gimtinės tragediją sunkiai išgyvena Š. Jasikevičiaus žmona Anna: „Labai liūdna“

Graikija skęsta ugnies pragare ir tai suvaldyti labai sunku. Dėl staiga įsiplieskusių liepsnų suskaičiuota, kad mažiausiai žuvo 79 žmonės, o daugiau nei pusantro šimto prireikė medikų pagalbos.

 Šarūnas ir Anna Jasikevičiai su vaikais Aila ir Luku. Už jų – Darius ir Lina Maskoliūnai.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Šarūnas ir Anna Jasikevičiai su vaikais Aila ir Luku. Už jų – Darius ir Lina Maskoliūnai.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Graikijoje baisi tragedija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Graikijoje baisi tragedija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-07-25 12:21, atnaujinta 2018-07-26 09:56

Virš Atėnų pirmadienį kybojo raudonas tirštas debesis, iš kurio ant miesto stogų tiesiog snigo pelenais. Vėjas jį atpūtė iš gaisro židinio, esančio 100 kilometrų nuo Graikijos sostinės. 

Atėnų apylinkėse staigiai išplitęs gaisras visiškai suniokojo pajūrio kurortą Matį. Gelbėtojams iš jūros pavyko ištraukti 700 nuo liepsnų bėgusių žmonių. 

Visas pasaulis gedi dėl tokios tragedijos Graikijoje. Prie užuojautų prisijungė ir „Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus žmona Anna Douka, kurios gimtinė išgyvena tikrą košmarą.

Iš pradžių socialiniame tinkle Anna pasidalijo šiurpiais vaizdais ir paprašė melstis už graikus. Moteris sulaukė klausimo, ar jų šeimai yra viskas gerai.

„Taip, mano šeimai viskas gerai. Bet Atėnuose yra daug dingusių žmonių. Tai, kas nutiko – nesuvokiama“, – apgailestavo moteris.

Kiek vėliau A.Douka-Jasikevičius rašė, jog jai labai skaudu dėl tokios nelaimės.

„Esu labai nusiminusi dėl to, kas darosi mano šalyje. Nėra tam apibūdinti jokių žodžių. Mirė daugiau nei 60 žmonių: tai šeimos su vaikais, kuriuos pasiglemžė liepsna. Daugiau nei 200 žmonių pradingę. Į pelenus sudegė namai, automobiliai, miškai.

Tai atsitiko labiausiai vėjuotą dieną ir ugnis niekaip neužgęsta, išskyrus tuomet, kai ji pasiekia jūrą. Melskimės už Graikiją“, – rašė ji.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.