Vilniaus maratono bėgikai trasą užvertė šiukšlėmis: ekonomistas Nerijus Mačiulis ėmėsi protesto

Vilniuje sekmadienio rytą prasidėjo didžiausia Lietuvoje bėgimo šventė – Bank Vilniaus maratonas. Skaičiuojama, kad šįmet čia pasiryžo dalyvauti arti 12 tūkst. bėgikų iš Lietuvos ir užsienio.

Nerijų Mačiulį papiktino Vilniaus maratono dalyvių elgsena.<br>LR ir asmeninio archyvo nuotr. 
Nerijų Mačiulį papiktino Vilniaus maratono dalyvių elgsena.<br>LR ir asmeninio archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-08 15:21

Didelis skaičius sportuojančiųjų džiugina, tačiau yra ir blogoji pusė. Žinomą ekonomistą Nerijų Mačiulį, taip pat dalyvavusį maratone, papiktino pakeliui besimėtantys plastiko puodeliai. Vandeniu maratone gaivinęsi dalyviai šiukšles mėtė tiesiog sau po kojomis.

„Vakar primalęs liežuviu šiandien maliau kojomis. Naujoji Vilniaus maratono trasa labai gera – didelė dalis vingiuoja per miškus, blokojama mažiau gatvių, nėra ratų. Bet.

Protestuodamas prieš tokį nedarnų vaizdą nubėgau visai negėręs vandens. Daug pasaulyje vykstančių varžybų visai atsisakė vienkartinių plastikinių puodelių, galime ir mes“, – feisbuke rašė N.Mačiulis.

Čia tarp internautų kilo diskusija apie galimas alternatyvas.

„Žinoma, kad viskas bus surinkta. Bet ar bus perdirbta? Yra gerų alternatyvų, vienkartiniai plastikiniai puodeliai yra pigiausias, tingiausias ir neatsakingiausias kelias“, – mano ekonomistas.

Įveikti 10 km ilgio trasai šįmet buvo skirta 1 val. 30 min., greičiausi bėgikai bus apdovanojami atminimo trofėjais ir piniginiais prizais. Apdovanojimų ceremonija – 14.50 val.

Pirmieji starto liniją kirto ištvermingiausieji – tai maratono (42 km 195 m) ir pusmaratonio (21 km 98 m) distancijas pasirinkę bėgikai. VšĮ „Tarptautinis maratonas“ duomenimis, šįmet įveikti maratoną pasiryžo daugiau nei 1100 bėgikų, pusmaratonį – arti 2500 bėgikų.

Įveikti maratono distancijai šįmet skiriama 5 val. 30 min, pusmaratonio – 3 val. O varžytis yra ko – antai pirmiesiems maratono ir pusmaratonio distancijas įveikusiems bėgikams bus įteikti ne tik reikšmingi atminimo trofėjai, bet ir solidūs piniginiai prizai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.