Garsūs veidai mėgavosi japonų virtuvės patiekalais

Trečiadienio vakarą įvyko oficialus japonų bistro „Asaki“ atidarymas. Kviestiniai svečiai galėjo paragauti ir įvertinti rytietiškos virtuvės patiekalus.

Iš kairės: Simona Starkutė, Elena ir Tadas Bruzguliai, Deimantė Kazėnaitė.<br> Organizatorių nuotr.
Iš kairės: Simona Starkutė, Elena ir Tadas Bruzguliai, Deimantė Kazėnaitė.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Renginio akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (27)

Lrytas.lt

Sep 11, 2019, 9:32 PM, atnaujinta Sep 11, 2019, 9:43 PM

Renginyje apsilankė Vidmantė Martikonytė su sūnumi Mantvydu, Inga Gaižauskienė ir Jeanas Claude'as Edorhas su dukrele, Elena ir Tadas Bruzguliai, Mantas Wizard, Saugirdas Vaitulionis, Egidijus Rainys, Julija Kačanova, Marija Randers su drauge, Simona Starkutė, Deimantė Kazėnaitė, Teresa Ulozienė, Daiva Tamošiūnaitė su dukra, Žygis Stakėnas.

„Nesu labai didelė žuvies mėgėja, visai neseniai ją įtraukiau į savo maisto racioną. Vis dar renkuosi, kas man patinka. Beje, sušius valgau tik būdama Lietuvoje. Nesu buvusi Japonijoje, būtų įdomu paragauti jų virtuvės lankantis šioje šalyje“, – kalbėjo M. Randers.

Renginyje kalbinta S. Starkutė pasakojo esanti tikra japonų virtuvės mylėtoja, o sušius ji pamilo atostogaudama Turkijoje. Pavalgiusi šio maisto žinoma moteris jaučiasi puikiai – pilna energijos ir neapsunkusi.

„Labai mėgstu salotas, sušius, sašimi. Tai ir sveika, ir skanu. Be to, daug tokio maisto nesuvalgysi. Mano manymu, lietuviai puikiai įvaldę Japonijos virtuvės paslaptis. Norint suvalgyti gardžių sušių Londone, tenka eiti į brangų restoraną ir plačiai atverti piniginę. O Vilniuje turime ištiek puikių ir nebrangių sušių restoranų. Žinoma, meniu būna patobulintas, kad įtiktų lietuvių skonių receptoriams“, – šypsojosi renginio viešnia.

Vilniuje, „Ogmios mieste“ duris atvėręs restoranas svečius vaišino specialiai šiam vakarui paruoštu meniu.

Skonio receptorius pamalonino sušiais su lašiša, tunu, keptu unguriu, tigrinėmis krevetėmis. Ypatingų pagyrų sulaukė salotos su jautiena, marinuotos jūros dumblių salotos. 

Sušių meistras Vitalijus Suchodolskis tikina, kad svarbiausia yra tinkamai paruošti ryžius – tam būtinai reikia garų puodo. Restorane apsilankantys gurmanai labiausiai vertina sašimį, nigirį, gunkaną. Ypač juos mėgsta tie, kurie yra buvę Japonijoje ir domisi šios šalies maisto kultūra. Lietuvių skoniams įprasčiausi sušių ritinėliai. Meistras įsitikinęs – mėgti sušius yra viena, tačiau skonis labiausiai atsiskleidžia tada, kai klientas supranta, kam skirtas wasabi, baltasis ridikas ar marinuotas imbieras.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.