Natalija Martinavičienė įspėja moteris: „Liksite be pinigų ir be sužadėtuvių žiedo“

Papuošalų kūrėja Natalija Martinavičienė – versli moteris. Nenuostabu, kad nugirdusi įtartiną pokalbį ji nutarė juo pasidalinti socialiniuose tinkluose.

 N.Martinavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Martinavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Martinavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Martinavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Martinavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Martinavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Martinavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Martinavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Martinavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Martinavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 25, 2019, 4:08 PM

N.Martinavičienė šia žinute siekia įspėti visas moteris. Juk jau tikrai ne viena buvo užkliuvusi ant sukčių kabliuko.

„Vakar nugirstas pokalbis mane šokiravo. O labiausia papiktino moteriškas naivumas. Dėmesio, moterys, nepakliūkite į aferistų pinkles. Vakar teko luktelti vienoje bendrovėje ir netyčiom nugirdau pokalbį.

Valytoja, ne jauna moteris, atėjusi pas ofiso darbuotojus paprašyti patarimo. Situacija tokia, kad ji turi žmogų, su kuriuo yra užmezgusi labai rimtus santykius ir jis jai siunčia siuntinį iš užsienio, už kurio siuntimą turi sumokėti didelius pinigus, skubiai per 48 valandas. Jai vyrukai paaiškina, kad greičiausiai kažkas nori ją apgauti, nes tokios skubos nebūna.

Tada ji išeina, ir už 5 minučių sugrįžta. Matomai pranešus siuntėjui, kad kažkas negerai. Supratau, kad gavo dar didesnį spaudimą skubėti rasti pinigų ir sumokėti.

Ji bando klausinėti, ką jai dabar daryti, kaip čia apmokėti taip greitai, nes siuntinys labai jai svarbus. Siunčia jos mylimasis amerikiečių kariškis, kuris tarnavo Afganistane, jis jai pasipiršo ir siunčia sužadėtuvių žiedą su papuošalais iš Amerikos. Bet už siuntą reikia sumokėti į Italiją ir suma yra 7 tūkst. eurų (!!!!) Jai bando pasakyti, kad ją kažkas greičiausia apgaudinėja, bet ji lyg sutinka, tačiau suprantu, kad tiki „savo meile“ ir sužadėtuvemis.

Tada jau neapsikenčiu aš! Įsiterpiu į pokalbį, sakau jai: „Ponia, pilnas feisbukas tokių „amerikiečių kariškių“, kurie apgaudinėja. Klausiu: „Ar jūs jį gyvą matėt?“ Atsakymas mane pribloškė. „Mačiau“,– sako ji ir prideda, – nuotraukose.

Bandžiau ją įtikinti, kad nepasiduotų aferisto vilionėms, kad ją specialiai skubina, kad niekas nepaprotintų, bet nežinau, ar ji manimi patikėjo – tiek yra įtikėjusi savo virtualių svajonių princu. Ir šiandien aš nesu tikra, kad ji nepasiims greitosios paskolos ir nenuneš daryti to skubaus pavedimo. Baisiausia, kad aš suvokiu, kokios jos pajamos gali būti ir į kokią didžiulę bėdą ji gali patekti.

Man atrodė, kad tikrai moterys ne kvailos ir supranta šiuos aferistų triukus, bet pasirodo – ne! Ar tas vienišumo jausmas, ar naivumas – nežinau. Tačiau, suprantu, kad tokie dalykai vis dar vyksta, noriu įspėti – moterys, kurios gaunate feisbuke tokius pasiūlymus, meilės žodžius, piršlybas ir t.t. – netikėkite! Liksite be pinigų, be sužadėtuvių žiedo ir be savo svajonių princo, jis jus iškart užblokuos, kai tik į sąskaitą įkris pinigai“, – rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.