Ieva Stasiulevičiūtė su buvusiu sužadėtiniu Justinu Žvigu leido laiką gurmaniškoje degustacijoje

Gurmaniškos vakarienės liudininkais tapo žinomi šalies žmonės: radijo laidų vedėja Ieva Stasiulevičiūtė, „radistas“ Rolandas Mackevičius su žmona Ieva, stilistė Emilija Dagytė, didžėjus Justinas Žvigas, įvaizdžio prodiuserė Indrėja Terė ir kiti.

Ieva Stasiulevičiūtė ir Justinas Žvigas.<br>lrytas.lt montažas.
Ieva Stasiulevičiūtė ir Justinas Žvigas.<br>lrytas.lt montažas.
Ieva Stasiulevičiūtė ir Justinas Žvigas.<br>M.Stankaičio nuotr.
Ieva Stasiulevičiūtė ir Justinas Žvigas.<br>M.Stankaičio nuotr.
Ieva Stasiulevičiūtė ir Justinas Žvigas.<br>M.Stankaičio nuotr.
Ieva Stasiulevičiūtė ir Justinas Žvigas.<br>M.Stankaičio nuotr.
Ieva Stasiulevičiūtė.<br>M.Stankaičio nuotr.
Ieva Stasiulevičiūtė.<br>M.Stankaičio nuotr.
Ieva Stasiulevičiūtė.<br>M.Stankaičio nuotr.
Ieva Stasiulevičiūtė.<br>M.Stankaičio nuotr.
Indrėja Terė.<br>M.Stankaičio nuotr.
Indrėja Terė.<br>M.Stankaičio nuotr.
Indrėja Terė.<br>M.Stankaičio nuotr.
Indrėja Terė.<br>M.Stankaičio nuotr.
Emilija Dagytė.<br>M.Stankaičio nuotr.
Emilija Dagytė.<br>M.Stankaičio nuotr.
Emilija Dagytė.<br>M.Stankaičio nuotr.
Emilija Dagytė.<br>M.Stankaičio nuotr.
Rolandas Mackevičius.<br>M.Stankaičio nuotr.
Rolandas Mackevičius.<br>M.Stankaičio nuotr.
Rolandas Mackevičius.<br>M.Stankaičio nuotr.
Rolandas Mackevičius.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Degustacinės vakarienės akimirka.<br>M.Stankaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (51)

Lrytas.lt

Oct 25, 2019, 10:00 AM

Svečius į pirmąją Lietuvoje profesionalią sušių degustaciją sukvietė paslaptinga niujorkietiška dvasia persmelktas sostinės baras.

Net 13 patiekalų degustacinę vakarienę čia pat, stebint susirinkusiesiems, gamino patyrusių šefų trio: Vaidas Užgerys, Justinas Čatrauskas ir Gertrūda Bubulytė.

„Tai „omakase“ stiliaus degustacija, kai svečiai iš anksto nežino, ką ragaus.

Vakaro metu vadinomės „itamae“ šefais – maistas į svečių lėkštes keliavo tiesiai iš mūsų rankų“, – pasakojo V.Užgerys.

Pasak šefo, degustacijos tikslas – supažindinti svečius su tikrąja sušių kultūra, parodyti, koks platus gali būti žuvies asortimentas ir atskleisti, kaip skonį kuria kokybiški produktai: „Tarkim, šviežias japoniškas Wasabi – tikra retenybė Lietuvoje.

Malonu gaminti „prie akių“, kai svečiai viską gali stebėti čia ir dabar, atskleidžiant kiek sunkaus darbo ir patirties, reikalauja procesas.“

Pirmosios surengtos degustacinės vakarienės ingredientų sąrašas – išskirtinis.

Otas, skumbrė, tunas, jūros ežiai, jūros šukutės, langustinai, moliuskai ir kitos gėrybės atkeliavo iš skirtingų pasaulio kampelių: Japonijos, Prancūzijos, Norvegijos, Ispanijos.

Sušiams naudoti pasaulyje itin vertinami Akita komachi ir Koshihikari ryžiai, švieži japoniški Wasabi krienai, šviežias Yuzu vaisius – citrinos ir mandarino hibridas, aukštinamas dėl savo aromato, traškūs, burnoje tirpstantys jūros dumbliai Nori, Shiso lapai, Yuzu druska ir kiti.

„Labiausiai patiko, kad skoniai sušiuose išgryninti, dominuoja jos didenybė žuvis“, – įspūdžiais po vakarienės dalijosi I.Stasiulevičiūtė, užsiminusi, kad Japonija – viena iš tų šalių, kurią žada būtinai aplankyti dėl jos savitos estetikos maisto kultūros.

Paklausta, ar dažnai mėgaujasi japoniška virtuve, žinoma moteris sakė, kad yra tiesiog skanaus maisto gerbėja: „Kas bebūtų – Azijos ar lietuviška močiutės virtuvė, maistas, kurį prisimeni, man siejasi su stipriu pojūčiu, nostalgija gomuryje.

Šį vakarą tokį jausmą sukėlė Nigiri Hamachi su japoniška seriole.

Emocija, kurios stiprumą galima palyginti su labiausiai šventėms „taupytos“ „palendricos“ ragavimu.

Arba, kaip animaciniame filme „La Troškinys“, kai griežčiausio kritiko širdį ištirpdė maistas, priminęs mamos virtuvės aromatą.“

Komplimentų šefams negailėjo ir R.Mackevičius su žmona Ieva.

„Pirmą kartą teko didžiąją vakaro dalį leisti ragaujant tiek skirtingų, skanių patiekalų.

Visa žuvis buvo šviežia, minimaliai paskrudinta ar pamarinuota.

Skonių paletė vakaro eigoje kilo tik aukštyn. Ypatingai puikiai parinkti gėrimai.

Su žmona jau apkalbėjome, kad atėjo metas naujiems skoniams“, – įspūdžiais dalijosi žinomas vyras.

„Nebuvau sušių fanas. Kai sušiai tik atkeliavo į Lietuvą, buvo smagu, bet ilgainiui jie prarado esmę – tapo masiniu produktu, viršų paėmė pigi gamyba, geri restoranai nesugebėjo išsilaikyti.

Džiaugiuosi, kad į mūsų šalį grįžta kokybiškas maistas“, – tęsė „radistas“.

Rolandas prisipažino, kad yra didelis Japonijos mėgėjas: „Viskas, kas susiję su Azija, o ypač – su Japonija, man labai patinka, pradedant nuo filmų, filmukų, baigiant menu, kultūra, istorija, maistu ir jo pateikimu.

Ten galima pajusti ypatingus kontrastus – nuo mega urbanistinio miesto iki senosios kultūros židinių. Mane be proto žavi tai, kaip japonai elgiasi su žmogumi, kaip jį vertina“.

Žinomas vyras atskleidė, kad Japonijoje lankytis dar neteko, bet realių planų jau turėjo: „Tai turėjo būti mūsų su žmona praėjusio pavasario kelionių kryptis nr.1, bet šeimoje atsirado leliukas.

Atidėjome šią idėją vėlesniam laikui. Tai viena iš svajonių šalių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti