Miręs verslininkas Marius Vaupšas prieš 15 metų išgyveno cunamį: vanduo daužėsi į viešbučio langus

Lietuvą sukrėtė liūdna žinia. Antradienio vakarą užgeso žinomo verslininko, buvusios reklamos agentūros „Lukrecijos reklama“ vadovo Mariaus Vaupšo gyvybė. Jis mirė eidamas 56-uosius.

Marius Vaupšas.<br>R.Vitkaus nuotr.
Marius Vaupšas.<br>R.Vitkaus nuotr.
Marius Vaupšas.<br>R.Vitkaus nuotr.
Marius Vaupšas.<br>R.Vitkaus nuotr.
Marius Vaupšas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Marius Vaupšas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 9, 2020, 5:14 PM, atnaujinta Jan 9, 2020, 8:55 PM

Prieš daugiau nei 15 metų atostogaudamas su šeima vyras išgyveno cunamį. Tuomet 10 metrų aukščio banga užliejo Indonezijos, Šri Lankos, pietrytinės Indijos, Mianmaro, Tailando Puketo salos, Malaizijos krantus. Vaupšų šeima ilsėjosi Šri Lankoje.

2004-ųjų metų gruodį dienraštyje „Lietuvos rytas“ kraupiais įspūdžiais dalijosi M.Vaupšo dukra Lukrecija, tuomet žinoma kaip dainininkė Luka.

Mergina pasakojo savo akimis regėjusi, kaip cunamio bangos niokojo viešbutį, kuriame jie buvo apsistoję.

„Ryte atsikėlėme apie dešimtą valandą. Staiga išgirdome – vanduo daužosi į lango stiklą.

Per akimirką buvo užlietas viešbučio baseinas, baras. Ji užliejo du pirmuosius viešbučio aukštus, visi turistai puolė laiptais aukštyn“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ tuomet pasakojo mergina.

Atsitraukus bangom, panikos apimta Lukrecija perlipo kelias tvoras ir nubėgo į miestelį. Jos tėvas verslininkas Marius Vaupšas, grįžęs į viešbučio kambarį, susirinko tik artimųjų pasus ir pinigus. Vyrui net mintis nekilo paimti lagaminus.

Vienintelis jam buvo rūpestis – kur dingo dukra. Keletą valandų apie Lukrecijos likimą artimieji nieko nežinojo, kol ji parsirado į viešbutį.

Naujienų portalui tv3.lt tuomet situaciją komentavo ir pats M.Vaupšas. Ten buvo rašoma, jog vyras savo kailiu pajuto, kad prasidėjus žemės drebėjimui svarbiausia gelbėti gyvybę.

„Turbūt nemaniau, kad mirsiu, todėl gyvenimas neprabėgo prieš akis. Tačiau tai didelis sukrėtimas“, – grįžęs situaciją naujienų portalui tv3.lt komentavo vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.