Po žeidžiančių replikų „Žmonių“ apdovanojimuose prabilo prodiuseriai: „Neatvėrėme jokių paslapčių“

Praėjusį ketvirtadienio vakarą Nacionaliniame operos ir baleto teatre praūžė iškilmingi „Žmonių“ apdovanojimai. Jų vedėjais tapo žinomi veidai – Jurgita Jurkutė, Edmundas Jakilaitis ir Giedrius Savickas.

 Indrė Stonkuvienė ir Gediminas Jaunius.<br> LR archyvo nuotr.
 Indrė Stonkuvienė ir Gediminas Jaunius.<br> LR archyvo nuotr.
Gediminas Jaunius.<br>T.Bauro nuotr.
Gediminas Jaunius.<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Savickas ir Jurgita Jurkutė.<br>E.Genio nuotr.
Giedrius Savickas ir Jurgita Jurkutė.<br>E.Genio nuotr.
Mantas Stonkus ir Indrė Stonkuvienė.<br>LR archyvo nuotr.
Mantas Stonkus ir Indrė Stonkuvienė.<br>LR archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br>LR archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 25, 2020, 9:25 PM

Šventinio vakaro metu daugybė replikų buvo pasiųsta į televizijos laidos vedėjos Indrės Stonkuvienės pusę. G.Savickas laidė juokelius apie jos skyrybas su Mantu, o vėliau vakaro kulminacija tapo, kai Indrė pratrūko.

Į „Metų mylimiausio“ titulą pretendavo Alytaus meras Nerijus Cesiulis, drabužių kūrėja Simona Nainė, šokėjas ir fotografas Naglis Bierancas bei televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė.

Įteikti šį apdovanojimą buvo patikėta buvusiam I.Stonkuvienės vyrui, humoristui Mantui Stonkui ir TV šou vedėjui, „radistui“, Rolandui Mackevičiui.

„Dar vienas žmogus, Indrė Stonkuvienė, kurią teko garbė pristatyti man. Ačiū prodiuseriams ir režisieriams – čia tas pats, kas „Mentos“ užsigerti „Cocacolla“. Abu skanūs, bet į vieną vietą geriau nedėti. Jeigu ir nelaimėsi, žinok, kad mylimiausi žmonės net nežino, kad jie yra mylimiausi, tie, kurie nori būti pačiais mylimiausiais, yra narcizai, o tu būk mylima“, – buvusiai žmonai palinkėjo M.Stonkus.

Vis dėlto mylimiausiu metų žmogumi tapo N.Cesiulis. Po Alytaus mero kalbos vienas renginio vedėjų, aktorius, Giedrius Savickas priėjo pakalbinti trijų „influencerių“, kurie šio apdovanojimo nesulaukė, ir pažymėjo, kad Indrė Stonkuvienė instagrame turi 250 tūkst. sekėjų, S.Nainė – 205 tūkst., N.Bierancas – 260 tūkst., o laimėtojas, N.Cesiulis – vos 4200 sekėjų.

„Visi tie sekėjai gal ir nieko nereiškia“, – mestelėjo Giedrius ir perdavė mikrofoną I.Stonkuvienei.

Gavusi progą pasisakyti, ji ne tik padėkojo renginio organizatoriams, bet ir negailėjo kritikos.

„Ačiū, aš nesitikėjau laimėti, bet buvau pasirašiusi kalbą. Visų „influencerių“ vardu noriu pasveikinti merą. Mere, sveikiname, 4 tūkstančiai – vau! 253 tūkstančiai – vau. Tikrai politika. Nėra čia jokios aferos, Giedriau, ar ne? Man čia galima išnaudoti tą eterį ar negalima? Aš labai norėčiau padėkoti savo moterims ir vyrams, ir šiaip žmonėms už puikų apdovanojimų vakarą. Man atrodo reikėtų nepamiršti, kad ne statulėlė rankose yra svarbiausias momentas. Manau, kad svarbiausi yra neapčiuopiami dalykai ir jausmas, kurį tie žmonės spinduliuoja.

Svarbu, kad jie stengiasi skleisti gėrį ir kiekviena žinutė, kurią mes rašėme, rašome ir rašysime, nepaisant visų nominacijų ir laimėjimų. Ačiū dar kartelį „Žmonių“ apdovanojimams, kad jie prisimena visus. Ir nominantus noriu pasveikinti, kurie neturi savo rankose apdovanojimų.

Be to, noriu pasiūlyti organizatoriams, kad kitais metais, nes aš toje pačioje nominacijoje būsiu nominuota trečius metus, galbūt ir tokią nominaciją sugalvoti ir statulėlę įteikti, – pasiūlė Indrė perdavė mikrofoną N.Bierancui. – Nagli, Giedrius vistiek jau sakė baigė darbą. Kaip tau?“ Vis tiktai žinomas fotografas ilgoms kalboms nebuvo nusiteikęs.

„Ko jūs norite, aš statulėlę jau turiu, o dabar tas statulėles dalinkitės, kas tik norit“, – šmaikštavo jis. Na, o pabaigai G.Savickas pakartojo Arūno Valinsko anksčiau ištartą frazę, kad „visi influenceriai yra lūzeriai“.

Po apdovanojimų socialiniame tinkle pasipylė kritika renginio organizatoriams, neva tokie juokeliai peržengė visas ribas.

Pagaliau prabilo ir renginio organizatoriai, kūrybų namai „Elitaz“. Jų vardu pasisakė Gediminas Jaunius.

„Kūrybos namų ELITAZ vardu noriu padėkoti visai gausiai komandai, dirbusiai prie apdovanojimų organizavimo. Renginio dieną Operos ir Baleto teatre dirbo 450 žmonių. Dėkoju LNK TV ir žurnalo ŽMONĖS komandoms už geranorišką pasitikėjimą ir aukštos kultūros bendradarbiavimo dvasią. Taip pat noriu padėkoti renginio svečiams, kad savo dėmesiu pagerbė šių metų iškiliausius žmones. Tikiuosi, kilusios diskusijos apie kai kuriuos šventės elementus, nenustelbs pagrindinio šio renginio tikslo – didžiuotis mūsų visuomenės lyderiais.

Apdovanojimai „Žmonės2020“ turi kilnų ir ne tokį jau paprastą uždavinį plačiai auditorijai pristatyti skirtingų svarbių sferų lyderius, išlaikydami visos auditorijos dėmesį. Džiaugiuosi, kad žiūrimumo rezultatai patvirtino renginio sėkmę, buvome tą vakarą žiūrimiausia programa. Apdovanojimų scenarijų kūrė kūrybos namų ELITAZ komanda, patį scenarijų derinome tiek su LNK, tiek su „Žmonių“ žurnalu ir vedėjai itin puikiai jį išpildė. Natūralu, kad šiais metais, prie Jurgitos ir Edmundo pakvietus prisijungti humoro jausmo nestokojantį Giedrių Savicką, aktorius taip pat įnešė ir savo charizmos, humoro bei improvizacijų, praturtinusių renginį.

Humoras yra svarbi renginio dalis, įsitvirtinusi daugelyje pasaulio apdovanojimų ceremonijų. Šiųmetės ceremonijos vedėjų įžanginis žodis, kuriame jie pristatė nominuotuosius ir skelbėjus, buvo klasikinis apdovanojimų elementas. Auksinių gaublių ir Oskarų praktikoje atidarymo žodį tariantys vedėjai dažnai su humoru kalba apie salėje esančius žmones ir netgi žymiai aštresni juokai suprantami ir iš jų smagiai pasijuokiama.

Apdovanojimus ŽMONĖS rengiame antrus metus ir, kaip ir pernai, neaplenkėme šio elemento ir paminėjome faktus, kurie buvo išskirtiniai praėjusiais metais žmonių gyvenime ir kas buvo viešai kalbama bei rodoma atskirų žmonių gyvenimuose. Svečių ant scenos kalbos nebuvo redaguojamos ir jie kalbėjo necenzūruoti, o vedėjai tokiame renginyje yra renginio šeimininkai ir jie gali ir privalo reaguoti į įvairias situacijas.

Renginio metu neatvėrėme jokių paslapčių ir nepasakėme to, kas galėtų šokiruoti ar ypatingai nustebinti ir įžeisti tikrai nieko neketinome. Humoro jausmas toks jau dalykas – ne visi turi ir ne visiems jo reikia. Tačiau gali būti, jog Lietuvos žvaigždės dar nėra pratusios, kai apie jų gyvenimo istorijas kažkas kalba su humoru ar patraukia per dantį. Paklausę, kaip apie Holivudo pasaulį didžiausiose ceremonijose kalba humoristas Ricky Gervaisas, tokie pajuokavimai, kurie buvo šiuose apdovanojimuose, jiems pasirodytų tik „žiedeliai“.

Laikau geru ženku, kad apdovanojimai „Žmonės 2020“ sukėlė daug ir plačių diskusijų, vadinasi tai aktualus renginys, toks, kokio ir tikimės. Tiesa, kai vienoje vietoje susiburia tiek talentingų ir ryškių asmenybių, visada turime būti nusiteikę ir pasiruoše įvairiausiems netikėtumams.

Apdovanojimų ceremonijos tradicijos formuojasi palengva, kai kurie dalykai, kurie šiandien atrodo neįprasti, netrukus taps tradicija. Noriu tikėti, kad publika lauks kiekvienais metais ceremonijos vedėjų pradžios, tikėdamiesi šmaikščios metų apžvalgos ir publikos pačirškinimo.

Taip pat viliuosi, kad kai kurios, ne pačios geriausios tradicijos, netruks išnykti ir vis mažiau tarp kviestinių svečių pasitaikys žvaigždžių, į renginį ateinančių ne pagerbti išskirtinius žmones – nominantus ir laimėtojus – o pasifotografuoti ir pasirodyti. Renginį organizuojame taip, kad Operos ir baleto teatre susirinkusi publika turėtų išskirtinę galimybę pamatyti ceremoniją be reklaminių pauzių, pati ceremonija trunka mažiu nei tris valandas. Tai daroma, kad susirinkusi publika apdovanojimų ceremonijos metu koncentruotų visą demesį į sceną, kurioje pagerbiami praėjusių metų iškiliausi meno, kultūros, verslo, mokslo, sporto ir pramogų žmonės.

Tikiuosi, kitais metais visi turėsime progų per šiuos apdovanojimus ir vėl susitikti, apsikabinti, pasibučiuoti ir smagiai pasijuokti iš savo pačių nesėkmių ir nuotykių. Linkiu, kad susitiktume ne tik sveiki ir gražūs, bet ir didesni, paaugę įkvėpti šių metų nugalėtojų“, – rašė jis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.