Iš Vokietijos lėktuvu grįžęs M. Melmanas Vilniaus oro uoste liko nustebęs

Prieš pat Naujuosius metus Kinijoje, Uhano mieste, pratrūkęs naujasis koronavirusas nesuvaldomai plinta. Jis įsibujojo ir Europoje. Nauji atvejai fiksuojami daugelyje šalių. Tarp jų ir Vokietijoje.

 Maksas Melmanas.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Maksas Melmanas.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Maksas Melmanas oro uoste sutiko Deivydą Zvonkų.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
 Maksas Melmanas oro uoste sutiko Deivydą Zvonkų.<br> R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-03-02 21:34, atnaujinta 2020-03-02 21:44

Ten pastarąsias dvi savaites laiką leido grupės „Biplan“ lyderis Maksas Melmanas (42 m.). Penktadienį į Lietuvą trumpam grįžęs dainininkas pasakojo, jog ten į viską žiūrima kur kas ramiau nei Lietuvoje.

„Susirgusių šiam momentui oficialiai yra 150 žmonių, kiek aš žinau. Vokietijoje juntama ne baimė, o atsargumas. Žmonės puikiai supranta, kad reikia saugotis. Aišku, yra ir kraštutinių atvejų kai pavyzdžiui eini mieste, susitinki pažįstamą, o jis mojuoja tau ranka ir sako: ne, ne nesiartinam, nesisveikinam. Tai labiau kelia šypseną“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Maksas.

Tačiau kaip ir mūsų šalyje – išpirktos dezinfekcinės priemonės bei apsauginės kaukės. Maksas stebėjosi, jog nors ir Votietijoje bei Lietuvoje nebėra apsaugos priemonių, tačiau žmogų su kauke išvysti – retas atvejis.

„Vokietijoje taip pat yra informacijos apie virusą, žmonės raginami saugotis, tačiau nėra taip isteriška, kaip yra daroma pas mus. Žiniasklaida pakankamai ramiai informuoja ir nėra tokių skambių antraščių kaip pas mus. Ir būdamas ten ir skaitydamas feisbuką aš jau pajaučiau paniką iš Lietuvos“, – pripažino vyras.

Vyro lėktuvas į Lietuvą pakilo iš Dortmunto oro uosto. Ten – viskas įprastai. Maksas, palikdamas Vokietiją, nejautė jokios įtampos. Skrydžio metu kirbėjo mintis – kaip gi jį pasitiks Vilniaus oro uoste.

„Vilniuje patikra buvo labai prasta. Man pačiam buvo labai smalsu, kaip čia bus viskas. Vienintelis dalykas, kuris buvo, tai prie išėjimo į miestą, stovėjo žmogus su karine uniforma galbūt kariškis, galbūt ne.

Jis dėvėjo kaukę ir rankose laikė Italijos ir Kinijos vėliavėles. Kaip aš supratau, taip jis ragino žmones, kurie atvyko iš ten, prieiti prie jo.

Viskas. Tai yra vienintelė prevencijos priemonė, kurią aš pastebėjau penktadienį Vilniaus oro uoste. Jokių tikrinimų man nebuvo“, – stebėjosi „biplanas“.

Pasiteiravus, ar pats imasi papildomų apsauginių priemonių, jis atsakė:

„Stengiuosi dažniau plauti rankas, naudoti dezinfekcinį skystį, kuris pas mane ir taip kasdien“.

Penktadienį išplatintame BNS pranešime buvo rašoma, jog Lietuvos oro uostuose iš Italijos ir kitų rizikos šalių grįžtančius žmones pasitinka Nacionalinio visuomenės sveikatos centro savanoriai.

Sveikatos apsaugos ministras tuomet skelbė, kad netrukus juos turėtų pakeisti kariai, kurie rinks atvykusiųjų duomenis.

Lietuvos oro uostai teigė, kad pastarosiomis dienomis ėmėsi papildomai dezinfekuoti patalpas.

„Gerokai dažniau dezinfekcinėmis priemonėmis pradėjome valyti bendras erdves, paviršius. Turime visas būtinas rekomenduojamas apsaugos priemones savo darbuotojams“, – BNS penktadienį sakė Lietuvos oro uostų atstovas Marius Zelenius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.