Į Frankfurtą skridęs Žilvinas Grigaitis įsiamžino tuščiame lėktuve: „To dar nebuvau matęs“

Penktadienį Lietuvoje paskelbti apribojimai siekiant sumažinti koronaviruso grėsmę, pirmadienį šalyje skelbiamas karantinas. Drastiškai pasikeitusi situacija valstybėje ir pasaulyje jaukia keliautojų planus: masiškai atšaukiami skrydžiai, tuštėja oro uostai, stiprėja šalių sienų apsauga.

 Ž.Grigaitis skrido iš Šveicarijos į Vokietiją.<br> Soc. tinklų ir LR archyvo nuotr.
 Ž.Grigaitis skrido iš Šveicarijos į Vokietiją.<br> Soc. tinklų ir LR archyvo nuotr.
 Ž.Grigaitis.<br> Soc. tinklų nuotr.
 Ž.Grigaitis.<br> Soc. tinklų nuotr.
 Ž.Grigaitis.<br> LR archyvo nuotr.
 Ž.Grigaitis.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2020, 12:04 PM, atnaujinta Mar 15, 2020, 12:10 PM

Prieš dešimtį dienų verslininkas Žilvinas Grigaitis tai patyrė savo kailiu. Vyras skrido iš Ciuricho į Frankfurtą. Šiuo metu Vokietija paskelbta viena iš pavojingiausių Europos valstybių koronaviruso atžvilgiu.

Pasak žinomo vyro, lėktuve buvo 220 vietų, o keliaujančiųjų – vos 8.

„Jausmas buvo labai keistas. Buvau išvykęs dvejoms dienoms, tačiau dar nebuvau matęs tokių tuščių miestų, oro uostų“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo jis.

Ž.Grigaitis antrino, kad po skrydžio Vokietijoje jis sulaukė keistokos žinutės.

„Baimės yra daug. Prieš gerą savaitę gavau keistą žinutę, kurioje buvo teigiama, kad aš buvau išvykęs. Nežinau, gal aviakompanija pasidalijo šia informacija, pasakė, kad buvau Frankfurto oro uoste. Aš turėjau užpildyti formą, užpildžiau. Iki šiol niekas su manimi nesusiskambino“, – kalbėjo jis.

Verslininkas sutiko pasidalinti ir dar ankstesne savo kelionių patirtimi. Prieš išvykdamas į Vokietiją bei Šviecariją, jis lankėsi Singapūre, Malaizijoje, Indonezijoje.

„Kruizu plaukiau iš Singapūro šešias dienas. Mačiau, kaip ten kovojama su virusu. Ypač Singapūre, uždariusiame sienas su Malaizija. Visur buvo tikrinama asmenų kūno temperatūra. Singapūras ėmėsi daug priemonių laiku, manau, kad tai ir išgelbėjo šią šalį nuo daugybės problemų.

Iš Singapūro vykau į Indoneziją, buvau izoliuotoje vietoje, man nepasireiškė jokie viruso simptomai. Galiu pasakyti, jog Indonezijoje dėmesys į koronavirusą bei sveikatos apsaugos priemones kreipiamas mažesnis, nei Singapūre. Singapūre higiena yra tam tikras gyvenimo būdas“, – šalis lygino daug keliaujantis Ž.Grigaitis.

Dabar vyrui jaudulį kelia būsimų kelionių planai. Netrukus jis verslo reikalais turi vykti į Dubajų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.