Po LRT kilusio ažiotažo, O. Šurajevas kirto: „Gaila žmonių, kurie bando kalbėti apie mano psichinę sveikatą“

Praėjusį penktadienį visas dėmesys buvo nukreiptas į komiką Olegą Šurajevą. LRT televizijos eteryje vaikams skirtos laidos metu tiesioginį eterį gavęs vyras politikavo, įžeidinėjo žmones, kritikavo pramogų pasaulį.

Olegas Šurajevas.<br>Stop kadras.
Olegas Šurajevas.<br>Stop kadras.
Olegas Šurajevas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Olegas Šurajevas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Olegas Šurajevas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Olegas Šurajevas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Olegas Šurajevas.
Olegas Šurajevas.
Olegas Šurajevas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Olegas Šurajevas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 23, 2020, 1:55 PM

Prezidentas Valdas Adamkus, O.Šurajevo nuomone, „nebuvo labai geras politikas ir galbūt biški korumpuotas“, o Dalia Grybauskaitė „verta daugiau kritinio požiūrio į ją“. Kliuvo ir pramogų pasaulio atstovams.

Pavyzdžiui, režisieriaus Emilio Vėlyvio filmus komikas laiko „labai blogais visomis prasmėmis“. 

Laidos sumanytojas ir prodiuseris Laurynas Šeškus portalui lrytas.lt sakė O.Šurajevo kalbą laidos metu vertinantis kaip nevykusį humoro pasirodymą.

Įrašas, priešingai nei kiti, nebuvo įkeltas į televizijos mediateką.

Daugiau apie tai galite skaityti čia.

Praėjus porai dienų, savo socialiniame tinkle prabilo O.Šurajevas. 

„Dėl LRT performanso. Pasirodo, paleidau traukinį, iš kurio išlipau pirmoje stotelėje, o traukinukas jau 30 kartų spėjo apsiverst, pakeist keleivius ir vis dar varo į kažkokią prarają. George Carlin sakė: „vaikus reikia mokyti ne tik skaityti, bet ir abejoti tuo, ką perskaitė“.

Truputį gaila jėgų tų žmonių, kurie bando mane įžeisti arba leistis į kvailus asmeniškumus, kalbėti apie mano psichinę sveikatą, apie galimą narkotikų ir alkoholio vartojimą. Turiu nuliūdinti – nevartoju nieko jau beveik 3 metus. Kažkas teiravosi, ar ne per sunku emociškai.

Visai ne – 90% žinučių ir komentarų, kuriuos gaunu – absoliučiai adekvačios, gan aukštas diskurso lygis. Įvykis LRT eteryje nubrėžė anksčiau ne taip akivaizdžiai matomą ribą tarp žmonių, kurie supranta ir kurie nesupranta.

Apie mane čia per daug, nors permesti akcentus į asmeniškumus, neva diskusiją apie „vietą ir laiką“ arba „jis net negali perskaityti, ką parašė“ vertinčiau kaip labai juokingą dalyką.

Noras visom keturiom išlaikyti status quo ir nekalbėti apie punktų esmę ir apskritai to diskurso retas buvimas pramogoje, noras apsaugoti savo asmeninį, privatų fainą gyvenimėlį nuo bet kokių politinių dalykų.

Žodis „politikavo“ jiems turi neigiamą konotaciją. Tobula, palikim politiką rimtiems diedams, kurie nuties jums keliukus ir pakabins lenteles „miestas tvarkosi“, o apie korupciją bus rašoma tik straipsniuose, nes kiekvienas išstojimas turi turėti savo žanrą.

Veidmainystė kaip privalumas, veidmainystė yra karjeros galimybės, kompromisas tampa norma kasdien, nors kompromisai Lietuvoje nėra tokie dramatiški, kaip Baltarusijoje – čia tiesa. Džiugu.

Išlaikyti darbo vietą kanalo vadovybei yra svarbiau už idėjas ir principus, yra statusai, yra hierarchijos, neduok Dieve jais suabejosi ir pajudinsi. Kritikuoti galima tik tą galią, kurią kita didesnė galia leidžia kritikuoti.

Darom televizinį šūdą, bet kartais užleidžiam kažką tikro, kad ir patiems nebūtų gėda žiūrėti į veidrodį.

Demokratija tik tokia, kaip aš ją suprantu, ko nesuprantu – neturėtų būti. Jei tau kažkas nepatinka, tau papasakos, kad turi laisvą valią tame nedalyvauti. Laisvė pagal komandą ir tik tam tikrose vietose – čia gali, o čia negali. Linksma, nebelinksma, liūdna, tragiška ir tada vėl linksma – manau, esat patyrę šią metamorfozę.

Tuoj ateis specialistai ir paaiškins, kad nieko tu čia naujo nepasakei, bet jei tai nenauja, kodėl niekas nesikeičia? Juk seniai visiems viskas aišku. Daug ką dar galima sakyti, bet abejoju, ar reikia. Dauguma gal nėra verta tavo pastangų ir laiko. Kai suaugę kalba, vaikai turi patylėt“, – rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.