Prokuratūra priėmė sprendimą dėl skandalingos Egidijaus Dragūno bylos

Atlikėjo dainininko Egidijaus Dragūno-Selo skandalingoje byloje padėtas taškas. Išnagrinėję policijos surinktą medžiagą, kaip sužinojo naujienų portalas lrytas.lt, prokuratūra ikiteisminį tyrimą dėl pasipriešinimo pareigūnams nutraukė.

Vasaros pabaigoje Selą buvo sulaikę pareigūnai.<br> lrytas.lt koliažas.
Vasaros pabaigoje Selą buvo sulaikę pareigūnai.<br> lrytas.lt koliažas.
Egidijus Dragūnas<br>D.Umbraso nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>D.Umbraso nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>V.Skaraičio nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>V.Skaraičio nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Dec 15, 2020, 5:26 PM, atnaujinta Dec 16, 2020, 2:04 PM

Tai lrytas.lt patvirtino Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

„Atsakydami į jūsų paklausimą informuojame, kad Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė, išnagrinėjusi ir įvertinusi ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, š. m. gruodžio 14 d. priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimo pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui (pagal Baudžiamojo kodekso 286 str.).

Įvertinusi tyrimo metu nustatytas faktines įvykio aplinkybes, filmuotą vaizdo medžiagą, proceso dalyvių parodymus bei specialistų išvadas, prokurorė konstatavo, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Prokurorės nutarime nurodyta, kad ikiteisminio tyrimo medžiagoje yra duomenų apie galimai padarytą administracinį nusižengimą, todėl medžiaga perduota spręsti Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse nustatyta tvarka“, – lrytas.lt sakė ji.

Prieš kelias savaites Vilniaus apskrities apskrities VPK atstovė Julija Samorokovskaja naujienų portalą lrytas.lt informavo, kad jau baigtas ir tarnybinis patikrinimas dėl pareigūnų veiksmų sulaikant E.Dragūną. Per šį tyrimą nebuvo nustatyta, kad Selą sulaikę pareigūnai būtų viršiję įgaliojimus.

„Aš pradėjau savo stilistika šnekėti“

Eilinių nemalonumų su policija diena, kurią baigė areštinėje, E.Dragūnui buvo rugpjūčio 31-oji. Vėliau policijos departamentas pateikė tokią tos dienos įvykio versiją: apie 17 val. 15 min. Vilniuje, Upės gatvėje, policijos pareigūnai sustabdė automobilį „Bentley“, kurį vairavo vyras (gim. 1976 m.).

Kadangi vairuotojas nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų ir priešindamasis rankomis ir kojomis sulaikomas sudavė keletą smūgių policijos pareigūnams, vyras buvo uždarytas į areštinę.

Taip pat buvo teigiama, kad automobilis sustabdytas dėl to, jog pareigūnams kilo įtarimų, kad vairuotojas vairuodamas naudojasi mobiliuoju telefonu. Per incidentą atlikėjas buvo blaivus.

Pats E.Dragūnas apie konfliktą su policininkais pasakojo išsamiau, pateikė jis ir savo versiją, dėl ko kilo konfliktas.

„Policininkai visi yra skirtingi, yra žemo intelekto žmonių, kurie vaikšto su ginklais ir elektrošokais. Tai buvo eilinis pasikartojimas, kai mane pamatė ir puolė stabdyti“, – apie susidūrimą su pareigūnais paleistas iš areštinės papasakojo E.Dragūnas.

Anot E.Dragūno, jis vykdė pareigūnų norodymus, išlipo iš automobilio, tačiau nustebo, kai pamatė, kad jį sulaikę pareigūnai yra be veidą dengiančių kaukių.

„Pareigūnas priėjo ir buvo be kaukės. Aš paklausiau, kodėl jis be kaukės. Sakė, kad jam nereikia. Taip prasidėjo. Buvo ašarinės dujos, buvo smaugimai. Aš pripūčiau nulius, buvau blaivas, tačiau jie labai norėjo mano kraujo tyrimo testo, todėl naktį praleidau areštinėje. Garantuoju, kad nei kokaino, nei heroino, kaip visi kalba, mano kraujyje nebus“, – įvykį atpasakojo E.Dragūnas.

„Jis man pasakė, kad jam nereikia kaukės, tada aš pradėjau savo stilistika šnekėti“, – pripažino dainininkas.

Jei ne Selas – ginčo nebūtų?

Atlikėjas tąkart tikino, kad kovos už savo teises iki galo. Anot jo, pareigūnai turėjo filmuoti visą įvykį.

„Šį kartą eisiu iki galo. Vėliau, kai jis jau čia mane atvežė, pareigūnas priėjo ir sako, norėjau privažiuoti, ramiai pašnekėti. Jis turėtų turėti daug svarbesnių reikalų“, – svarstė dainininkas.

E.Dragūno advokatas Adomas Liutvinskas iš karto po įvykio svarstė, kad jei šioje situacijoje būtų buvęs kitas žmogus, istorija gal ir nebūtų taip išsirutuliojusi.

„Jei tai būtų buvęs ne Egidijus – nebūtų viskas taip susidėlioję. Jam nesiseka su pareigūnais“, – sakė A.Liutvinskas.

Pareigūnai turi tūkstančius sekėjų socialiniuose tinkluose

Beje, E.Dragūną sustabdę Vilniaus policijos patrulių rinktinės pareigūnai Vitalijus Vaitkevičius ir Livijus Saukevičius irgi yra gana garsūs, su jais susijusios istorijos Lietuvoje yra gana plačiai nuskambejusios.

Socialiniuose tinkluose įvairias istorijas mėgstantis viešinti V.Vaitkevičius instagrame turi 28,4 tūkst. sekėjų. Per 7 tūkst. sekėjų bei gerbėjų turi ir L.Saukevičius. Pastarasis dėl viešų ir kandžių komentarų neseniai turėjo nemalonumų.

Kai sostinės klube „Metelica“ buvo išžaginta ir sumušta mergina, savo instagramo paskyroje auką jis paauklėjo prierašu: „Mažiau lakt reikia ir raitytis. Ir nieko nebus.“

Dėl tokio komentaro L.Saukevičius aiškinosi pareigūnų etikos komisijai, o vėliau paviešino atsiprašymo laišką.

Vienu geriausių Lietuvos policininkų laikomas V.Vaitkevičius taip pat buvo sulaukęs kritikos už internete paviešintą įrašą, kuriame iš automobilio išlaipintą vairuotoją pareigūnas pavadino „lochu“, o jam pabandžius pasiginčyti į veidą papurškė dujų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.