Giedriaus Drukteinio karjeroje – pokyčiai: „Šiame gyvenime man jau nebeliko neatsakytų klausimų“

Skaitytojų ir žiūrovų pamėgtas intelektinis žaidimas „Žinovų klubas“ tęsia gyvavimą. Atsinaujinęs ir su dar daugiau kokybiško turinio pradeda naują sezoną.

Giedrius Drukteinis.
Giedrius Drukteinis.
Giedrius Drukteinis.<br> Organizatorių nuotr. 
Giedrius Drukteinis.<br> Organizatorių nuotr. 
Giedrius Drukteinis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Giedrius Drukteinis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Giedrius Drukteinis.<br>D.Umbraso nuotr.
Giedrius Drukteinis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-02-03 13:29

Laukia įdomūs ir dar negirdėti klausimai, leisiantys pasitikrinti bei pagilinti žinias. Sezono naujovė – žaidimo vedėjas Giedrius Drukteinis.

„Kadaise buvau labai aktyvus protmūšių dalyvis su komanda „Prelegentai,“ tačiau dabar, šiame gyvenime, man jau nebeliko neatsakytų klausimų.

Šį „Žinovų klubo“ sezoną pasitinku pakiliai ir šiek tiek įsitempęs, nes būti protmūšio vedėju yra atsakingas ir šiek tiek sunkesnis darbas nei gali atrodyti iš šalies“, – apie naująjį savo amplua atvirauja rašytojas.

Paklaustas, kuri žaidimo tematika domina labiausiai, Giedrius taria, ko gero – istorija: „Turbūt pasaulio istorija. Gaila tik, kad joje nebeliko aksiomų, ji yra pernelyg lengvai interpretuojama. Daugelis žinome, kad Žemė yra apvali, tačiau ne ką mažiau žmonių žino, kad ji yra plokščia.“

Nenuostabu, kad būdamas rašytoju, Giedrius turi tiesioginį santykį su literatūra ir save vadina literatu.

„Esu klasikinių romanų gerbėjas, nors kažkodėl šiais laikais jie pradeda skambėti šiek tiek primityvokai. Galbūt todėl, kad jų herojai nesinaudoja mobiliuoju ryšiu?“, – šmaikštauja dešimties knygų autorius.

Žaidimas skatina atkurti ir plėtoti malonų ir laisvą santykį su rašytiniu tekstu bei kultūra, ieškoti reikiamų atsakymų žymių Lietuvos ir užsienio autorių knygose, istorijoje, pavelde, mene. Įrodo, kad skaitymas – smagus bei įtraukiantis užsiėmimas.

Visiškai nemokamą „Žinovų klubo“ protmūšį sudaro keturi turai. Kiekviename ture – speciali tema, kurią sudaro septyni klausimai: I turas – apie Lietuvą, II turas – literatūrą, kalbą, kultūrą, dailę, meną, paveldą, III turas – apie istoriją, geografiją, religiją, IV turas – apie įvairios temos.

Kiekvieno žaidimo metu išaiškinamos stipriausios Lietuvos žinovų komandos, o nugalėtojai apdovanojami leidyklos „Vaga“ įsteigtais prizais.

Žaidimas vyksta kiekvieną trečiadienį, 19 val. internetinėje platformoje „Kahoot“. Transliaciją stebėti esamuoju laiku video formatu www.twitch.tv/zinovu_klubas arba naujienų portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.