Rūtos Mikelkevičiūtės namuose prieglobstį rado ir skriaudžiama višta Lapė

Televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė niekada nemanė, kad jos namuose po vienu stogu gyvens keturi žmonės, trys šunys ir... viena višta, kurios vardas Lapė. Tačiau kitiems paukščiams ėmus skriausti augintinę, gyvenančią lauke, toks sprendimas liko vienintelė išeitis.

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-02-18 19:13

„Pabundu ryte ir galvoju, kad sapnuoju – kažkas šalia kudakuoja. Dabar ji gyvena mūsų namuose, turi savo „kambarį“ ir labai atsigavusi. Pamažu ima valgyti, dairytis, nepanikuoti nuo bet kokio krustelėjimo ir labai pamėgo kuskusą“, – savo Instagramo paskyroje pasakojo televizijos laidų vedėja, sutikusi šia istorija pasidalinti ir su lrytas.lt skaitytojais.

„Žinau, kad suksite pirštu ties smilkiniu, bet dabar po vienu stogu gyvename jau 8 iese! O kaip kitaip daryti? Šiomis dienomis mūsų namai tapo užuovėja nuo smurto. Be jokių ceremonijų, taisyklių, iki kraujo.

Dar kelios dienos ir galėjo būti per vėlu. Kruvina, išsigandusi ir tyli ji tūnojo kampe visa susigūžusi ir trigubai mažesnė: bėgti ir slėptis tiesiog nebuvo kur, beprasmiška!

Keturios sienos, už kurių šaltis ir karantinas, o ir belskis kur nori – niekas neišgirs. Išeini trumpam, įkvepi ledinio oro ir vėl atgal! Galėtumei negrįžti, bet lauke mirtinai sušalsi!

7-ios prieš vieną! Akivaizdu, jos buvo sukurpusios planą, o gal be jokio plano ? Tiesiog, kirto kur galėjo gerokai silpnesnei, nupešė uodegą, šonus.

Matyt, tikrai, būtų užkapojusios. (Tas karantinas veikia ne tik žmones neigiamai!).

Kaltiname save , kad nepastebėjome anksčiau, bet kaip tu, žmogau, gali pastebėti ir išgirsti, jei paromis toks šaltis – saugai savo augintinius, kad nesušaltų, todėl minimaliai išleidi į lauką. (Net pasiklausiau profų – taip nutinka, sako)“, – rašė R. Mikelkevičiūtė.

Moteris pridūrė, kad paimta į rankas višta Lapė nesipriešino, o parnešta namo ilgai stovėjo nejudėdama.

Tačiau vėliau, džiaugėsi Rūta, augintinė pradėjo jaustis kur kas geriau. Kiek laiko augintinę laikys namuose, moteris nežino ir tikisi, kad atsigavusi Lapė vėl draugiškai sugyvens su kitomis kieme auginamomis vištomis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda