Nerijus Numa nuo COVID-19 paskiepytas „AstraZeneca“ vakcina

Jungtinėje Karalystėje gyvenantis turtingiausias Lietuvos žmogus Nerijus Numa (53 m.) nuo COVID-19 paskiepytas pirmąja „AstraZeneca“ vakcinos doze.

Nerijus Numa.<br>„Facebook“ nuotr.
Nerijus Numa.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2021, 1:30 PM, atnaujinta Mar 21, 2021, 1:37 PM

Žinią apie pagrindinio „Vilniaus prekybos“ grupės akcininko sprendimą skiepytis socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė jo žmona, ekonomistė Kaetana Numa.

Moteris rašė, kad Nerijus po skiepo jaučiasi puikiai, šalutinio poveikio nėra, temperatūra normali, ranka nepatinusi. 

„Nerijus dėkoja jį itin greitai ir profesionaliai paskiepijusiai medikei Sophie“, – pasidalijusi nuotrauka rašė Kaetana.

Verslininką skiepui užregistravo žmona.

„Paklaustas ką daryti turintiems galimybę skiepytis, bet dvejojantiems, Nerijus atsako, kad jis pats su entuziazmu skiepijosi pirmai progai pasitaikius, ir tik po skiepijimo sužinojo kurią vakciną jam suleido.

Taip sutapo, kad Nerijus skiepų eilėje pataikė tiesiai į vidurį, mat vakar paskelbta, jog JK jau paskiepijo daugiau nei pusę suaugusių gyventojų, apie 27 mln. žmonių.

Iki tol jis kantriai ir sąžiningai laukė savo eilės šioje visuotinėje, nemokamoje gyventojų vakcinavimo programoje, o skiepui jį registravau šią savaitę pradėjus skiepyti gyventojus virš 50 metų“, – socialiniame tinkle rašė Kaetana.

Šeštadienį Jungtinės Karalystės vyriausybė, paskelbusi, kad jau paskiepyta pusė visų suaugusių šalies gyventojų, savo vakcinavimo nuo COVID-19 programą pavadino „didžiule sėkme“.

Sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas sakė, kad gruodžio pradžioje pradėta didžiausia vakcinavimo kampanija per šalies istoriją juda „didžiuliais šuoliais“.

Penktadienį šalyje buvo paskiepyta rekordiškai daug žmonių, tarp jų ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

Pirmoji „AstraZeneca“ vakcinos dozė jam buvo suleista toje pačioje Londono ligoninėje, kurioje jis beveik prieš metus kovojo su COVID-19 dėl savo gyvybės.

Britanijoje jau paskiepyta beveik 27 mln. žmonių; praėjusią savaitę per dieną vidutiniškai būdavo sunaudojama po 421 tūkst. skiepų dozių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.