G. Gineikaitės sūnėną kliudė kartingas: nustebino kartodromo savininkų elgesys po nelaimės

Drabužių kūrėjai Gabrielei Gineikaitei pasivažinėjimas kartingais apkarto. Šeštadienio vakarą moteris su šeima atvyko į kartodromą, kurį valdo fitneso trenerės Indrės Burlinskaitės sužadėtinis, Druskininkų savivaldybės tarybos narys Liudas Vaisieta.

Liudas Vaisieta ir Indrė Burlinskaitė, Gabrielė Gineikaitė.<br>lrytas.lt montažas.
Liudas Vaisieta ir Indrė Burlinskaitė, Gabrielė Gineikaitė.<br>lrytas.lt montažas.
Gabrielė Gineikaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Gabrielė Gineikaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Liudas Vaisieta ir Indrė Burlinskaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Liudas Vaisieta ir Indrė Burlinskaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Liudas Vaisieta ir Indrė Burlinskaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Liudas Vaisieta ir Indrė Burlinskaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Justas Pikelis ir Gabrielė Gineikaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Justas Pikelis ir Gabrielė Gineikaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 4:52 PM

Belaukdama savo eilės pradėti pasivažinėjimą Gabrielė ėjo link sesers Ievos, kuri su vienerių metų kūdikiu laukė prie įėjimo.

Tuo metu kartingą vairavusi kartodromo lankytoja trenkėsi į atitvarus: sudėtas padangas, metalinį lyną ir tinklelį. 

„Kažkas padaryta netinkamai, nes kartingas išskrido pro padangas ne pusmetrį ir ne metrą, pasiekė žmones, kurie stovėjo per kelis metrus nuo tvoros. Jaučiau, kaip pro akis prabėga visas gyvenimas, matant mūsų mažąjį skriejant į priekį ir atsidūrusį tarp išvartytos „tvoros“ bei padangų... Buvome per 15 cm nuo dar vieno košmaro mūsų šeimoje, nes būtent tokiu atstumu po smūgio kartingas sustojo ir vaikas atsidūrė šalia jo, o ne po juo“, – prisiminė G.Gineikaitė. 

G.Gineikaitės žodžiais, nemalonų įvykį aptemdė ir bendrovės atstovų elgesys po incidento. 

Dar neatvažiavus policijai ir greitosios pagalbos medikams personalas tvarkė įvykio vietą, nesustabdė kartodromo veiklos. Užkliuvo ir kartingų parko savininko kalbėjimo tonas: „Kalbant telefonu jis neturėtų įrodinėti, kad „viskas gerai su tom apsaugom“... Jau neminint apie mandrą toną. Pati girdėjau, todėl atsakau už savo žodžius.“

G.Gineikaitė teigė, kad jos vienerių sūnėnas vos nežuvo. Tai galėtų paliudyti ir kiti kartodrome buvę asmenys, kurie po incidento kvietė greitąją pagalbą.

Kitą dieną (sekmadienį, Red.) moterį nustebino vaizdas, kurį ji pamatė važiuodama pro nelaimės vietą: „Prieš išvažiuojant atgal į Kauną pravažiavome kartodromą, kuriame zujo mašinėlės, „apsaugos“ – tos pačios... Paskambinus, ar galima atvykti pavažinėti, atsakė teigiamai. Pamaniau, galbūt po vakar tikrina trasas, dėl to veiksmas vyksta, bet pasirodo ne – ten buvo turistai“.

Moteris pasitikslino, ar po nelaimingo įvykio imtasi papildomų saugumo priemonių.

Bendrovės atstovai patikino įrengė įvažiavimą kitoje pusėje, o apsaugos veikiančios: „Dar kartą perklausiau, nes galvojau, kad man pasigirdo. Blogi atitvarai sudėti per visą trasą, o ne tik toje vietoje: betkur kitur gali įvykti taip pat. Nebesvarbu ir tas atsiprašymas, oficialus ar ne (savininkas puikiai žinojo kaip mus rasti), bet kodėl tas kartodromas vis dar veikia? Jokių išvadų, pakitimų jie nepadarė ir toliau vykdo veiklą! Kartingais kiekvieną dieną važinėja to nemokantys daryti asmenys (man pačiai būtų buvęs pirmas kartas) ir lengvai gali dar kartą sumaišyti stabdžio pedalą su gazu ir išlėkti pro visus jūsų „labai apsaugančius užtvarus“.

Gabrielė nemalonią istoriją pirmadienio rytą paviešino socialiniuose tinkluose norėdama perspėti kitus lankytojus.

„Toje vietoje gali stovėti kita mama su savo mažyliu... Jeigu kam kiltų klausimų ko mes tikėjomės, tai paprasto atsiprašymo, pasiteiravimo apie vaiko būklę bei patikinimo, kad bus peržiūrėtos visos saugumo įrangos, užkirstas kelias betkokiai panašiai nelaimei.

Šioje istorijoje netinka sakiniai „tie vaikai visur laksto, nieko nemato“, nes mano sesuo nestovėjo nei ant važiuojamos dalies, nei prie tvoros. Jie buvo per kelis metrus nuo trasos apsauginių tvorų. Nuoširdžiai: kai mačiau tą vaizdą galvojau, kad viskas, nes tokio smūgio suaugęs žmogus gali neatlaikyti. Davidui bei Ievai baigėsi tik keliais nubrozdinimais... Ačiū kažkam iš viršaus“, – nemalonią istoriją  prisiminė Gabrielė.

Nemalonią situaciją G.Gineiakitė pradėjo viešinti socialiniuose tinkluose, kur įsivėlė į žodžių karą su kartodromo savininko sužadėtine, fitneso trenere Indre Burlinskaite.

„Visų svarbiausia, kad visi liko sveiki, bet atsitikus incidentui norėčiau pabrėžti kelis labai svarbius dalykus. Kartodromas nėra vaikų žaidimo aikštelė. Jeigu tu į kartodromą atkeliauji su mažamečiu vaiku, tai pasistenk šimtu procentu pasirūpinti juo, ypatingą dėmesį skirk vaiko priežiūrai. Kitas labai svarbus dalykas mūsų klientams: jie privalo žinoti tai, kad jie patys yra atsakingi už savo veiksmus, ne kažkas kitas. Jeigu planuojate išmėginti kartodromo trasą, turėkite omenyje, kad mašinėlės nėra žaislinės, jos yra galingos, išvysto didelį greitį.Įvertinkite, ar jūs iš tiesų galite vairuoti kartingą“, – į sekėjus kreipėsi I.Burlinskaitė.

Vos tramdydama ašaras moteris pasakojo, kad įmonė atsiprašė kartodromo lankytojų, bet Gabrielės istorijoje – daug realybės neatitinkančių faktų.

„Pilamas juodas purvas tiek ant manęs, tiek ant Liudo. Ir tai mamai pačiai parašė, ir pasisiūlė padėti, ir pasiteiravo kaip vaikais. Ir tai pačiai Gabrielei parašė atsiprašymą. Tą patį verslą sustabdė, kad viskas būtų patikrinta. Esu ganėtinai stipri moteris, bet nervai yra ne geležiniai, viskam yra ribos. Už juodą šmeižtą, daug realybės neatitinkančių faktų, aš manau, kad ji irgi turi atsakyti. Kokia jūsų nuomonė?“ – tramdydama ašaras į sekėjus kreipėsi Indrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.