Namo moteris parsivežė pilną pintinę grybų. Įspūdžiais ir akimirkomis ji pasidalijo socialinio tinklo paskyroje. Jais sutiko pasidalyti ir su lrytas.lt skaitytojais.
„Grybai sutaikys Lietuvą! Na, greit spėkite kas čia tokie ir kaip juos ruošti! Siunčiam receptus!
Tik su gera energija! Vienas kitam! Čia pirmas mūsų išvažiavimas grybauti ir...“, – šalia nuotraukos, kurioje matyti pilnas kibiras didžiagalvių žvynabudžių rašė R.Mikelkevičiūtė.
Moteris taip pat pasidžiaugė savo sekėjomis. Taip pat parodė, ką pasigamino iš žvynabudės.
„Ar bandėt? Bet kokios jūs puikios grybautojos ir virtuvės šefės! Tiek gavau pasiūlymų ir receptų! Kas net nėra regėjęs žvynabudės.
Ne, tai ne šungrybis! Iškepiau žvynabudę. Man skaniau net už baravyką! Paprasčiau nebūna.
Receptas paprastas. Žvynabudės kepurę nuplauti, viršūnę paskusti, į kiaušinio plakinį, į miltus (tik kiek aplimpa), druskytė pipiriukai (jų gali ir nebūti)“, – receptu dalijosi TV laidų vedėja.
R.Miklekevičiūtė ragina grybauti atidžiai ir nesumaišyti žvynabudės su panašiu grybu smailiažvyne žvynabudėle. Minėtoji – nuodinga.