Su gepardu įsiamžinęs Mantas Bertulis sulaukė žinomų žmonių kritikos kirčių: „Kiek vaistų suduota?“

„Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjas, keliautojas Mantas Bertulis su bičiuliu verslininku Danieliumi Bunkumi leidosi į unikalią kelionę po Zambiją. Išskirtiniais vaizdais vyrai dalijasi socialiniame tinkle: sekėjams vis papasakoja savo įspūdžius ir planus.

Mantas Bertulis.<br>Soc. tinklo nuotr.
Mantas Bertulis.<br>Soc. tinklo nuotr.
Danielius Bunkus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Danielius Bunkus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mantas Bertulis.
Mantas Bertulis.
 Danielius Bunkus.<br>LR archyvo nuotr.
 Danielius Bunkus.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 9, 2021, 5:20 PM, atnaujinta Nov 9, 2021, 5:22 PM

M.Bertulis feisbuke pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti, kaip už pavadėlio laiko gepardą.

„Kiekvienas mes naminius gyvūnus suprantame skirtingai. O šiaip tai vienas įspūdingiausių momentų gyvenime.

Tiesiog eilinis pasivaikščiojimas kieme su greičiausiu pasaulio sausumos gyvūnu“, – rašė jis.

Su gepardu įsiamžino ir D.Bunkus: „Geriausi draugai amžinai“.

Vos tik M.Bertuliui pasidalijus nuotrauka su laukiniu gyvūnu, pasipylė tokį elgesį smerkiantys komentarai. Žinomi žmonės tokio elgesio su gyvūnais nepalaiko, tad keliautojai sulaukė kritikos kirčių.

„Bliamba, Mantai, viena yra varinėti po wild parkus ir fotkint ten gyvūnus laisvėje, tai, kam pasirašei čia, yra gėdinga“, – rašė sporto žurnalistas Paulius Cubera.

„Klaiki nuotrauka“, – pakomentavo prodiuseris Haroldas Mackevičius.

„Visi mes kartais klystame ir pasiduodame akimirkos euforijai, šiuo atveju gera komunikacija būtų klaidos pripažinimas. Arba būtent šito gepardo istorija - pvz., buvo šlubas, išgelbėtas iš cirko, pripratęs prie žmonių (nes išgelbėtas iš cirko), dabar pratinamas prie gamtos. Bet net tie skriaudžiami gyvūnai atpažįsta tik savo dresuotoją, neitų su kiekvienu...

Kas tokio baisaus turi nutikti gepardui, greičiausiam planetos bėgikui, kad vaikščiotų ant pavadėlio su turistais? Kiek vaistų suduota? O jei nuotrauka norėjo iššaukti diskusiją ir atkreipti turistų dėmesį, kad to nekartotų – tai tą tikslą pasiekė“, – rašė rašytoja Jurga Baltrukonytė.

„Nepatyrimas. Tourist trap. Aš ką tik iš trečios kelionės po Kosta Riką, kur tiesiog draudžiama fotografuotis su laukiniais gyvūnais. Ir tai veikia“, – mintimis dalijosi žurnalistas Liudas Dapkus.

Į komentarus atsakinėjo M.Bertulis, teigdamas, kad nieko blogo šiose nuotraukose neįžvelgia.

„Šiame rezervate jie yra saugomi, nėra kažkaip kankinami ir dar turi galimybę patys medžioti bei nesusidurti su plėšrūnais, kurie jiems gali sukelti grėsmę gyvūnams.

Dabar gal jau nebe taip sad? Ir taip, žinoma, turistų pinigai duoda ir pelno, bet ir prisideda prie šios nykstančios rūšies išsaugojimo“, – rašė jis.

„Tie gyvūnai yra saugomi, patys medžioja ir turi idealias gyvenimo sąlygas, tiesiog nuo gimimo auga greta žmonių, todėl galima su jais pažaisti“, – Žmonės.lt komentavo D.Bunkus.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.