Seniai girdėta „Baras“ išgarsėjusi Agnieška papasakojo, ką dabar veikia: ji – tarsi lenkakalbių tiltas į Lietuvos naujienas

Kadaise realybės šou „Baras“ išgarsėjusi Agnieška Olševska (42 m.) prieš kelis metus nusprendė, kad jos pašaukimas – televizija. Tad nieko nelaukusi vestuvių planuotoja ir renginių vedėja baigė žurnalistikos mokymus, o šiuo metu Lietuvoje transliuojamame lenkų kanale „TVP Wilno“ kuria savo gyvenimo būdo laidą „Co się dzieje“ (Liet. „Kas vyksta“).

 Agnieška Olševska.<br> Fotogenijų nuotr.
 Agnieška Olševska.<br> Fotogenijų nuotr.
 Agnieška Olševska.<br> Fotogenijų nuotr.
 Agnieška Olševska.<br> Fotogenijų nuotr.
 Agnieška Olševska.<br> Fotogenijų nuotr.
 Agnieška Olševska.<br> Fotogenijų nuotr.
 Agnieška Olševska.<br> Fotogenijų nuotr.
 Agnieška Olševska.<br> Fotogenijų nuotr.
 Agnieška Olševska.<br> Fotogenijų nuotr.
 Agnieška Olševska.<br> Fotogenijų nuotr.
 Agnieška Olševska.<br>LR archyvo nuotr.
 Agnieška Olševska.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 19, 2021, 8:02 PM

„Baigusi kursus, aš iškart dirbau žiniose, kur gavau labai daug pamokų ir pagaliau sulaukiau savo laidos – jau pusantrų metų dirbu ties ja“, – kalbėjo Agnieška.

Kartą per savaitę A.Olševska Lenkijos žiūrovams nušviečia svarbiausias naujienas iš Vilniaus. 

„Kuriu laidą apie muzikinius, kultūrinius renginius. Susitinku ir kalbinu Lietuvos, Lenkijos menininkus ir įvairių muziejų kuratorius.

Parodome visus didžiausius renginius, kurie vyksta sostinėje, lankausi ir pasakoju apie įvairias parodas. Kiekvienoje laidoje yra maždaug po penki reportažai“, – pasidžiaugė moteris.

Ši laida ne vien tik apie kultūrą – televizijos laidų vedėja kas antrą laidą įtraukia reportažus apie sportą ir skaniausius maisto receptus.

„Gaminame maistą su įvairių šalių atstovais. Pavyzdžiui, jei yra prancūzų savaitė, tai paruošiame patiekalą su kokiu nors prancūzu.

O rengdama reportažus apie sportą, pati išbandžiau visas pramogas: burlentes, irklentes, laipiojimą sienele, žiemą išbandžiau moterų ledų ritulį – tai labai įdomu“, – pasakojo moteris.

Agnieška pasakojo, kad kurdama šią laidą ji kaip niekada jaučiasi savimi. Kultūrą, meną, sportą ir maistą ji dievina, tad idėjų jai niekuomet nestinga, o ir darbas jau kurį laiką tapo dideliu pomėgiu.

„Pati visada žinau, kas pas mus vyksta. Sunkiausias gal buvo karantino metas: žmonės filmuodavosi iš namų. Muziejų lankytojams buvo suteikta galimybė stebėti parodas nuotoliniu būdu, o mūsų laidoje žiūrovai galėjo realiai su manimi pasivaikščioti po parodas.

Labiausiai man patinka, kad bendrauju su žmonėmis, kurie man labai patinka. Kažkada pati buvau scenoje ir dabar, kai skambinu dėl interviu, pastebiu, kad mane atsimena ir neatsisako su manimi pasikalbėti“, – pasidžiaugė Agnieška.

Ji prasitarė, kad Lenkijos atstovas buvo susitikęs su Lietuvos atstovais ir viešai išsakė nuomonę, kad šios laidos dėka patys lenkai gali pasimokyti iš mūsų, kiek daug nuostabių kultūrinių renginių yra Lietuvoje.

Tačiau A.Olševska panašios laidos pasigenda ir lietuvių kanaluose.

„Kai pakalbinu kokį nors garsų lietuvį, vėliau išsiunčiu jam nuorodą į laidą, dažniausiai manęs pasiteirauja, kodėl nėra lietuviškų subtitrų, nes laida yra lenkų kalba.

Tarkim, jei pakalbiname kokį nors lietuvį, mes išverčiame į lenkų kalbą, kadangi ši laida skirta lenkakalbiams.

Vadinasi, daug lietuvių pasigenda panašios stilistikos laidos. Mielai ją vesčiau ir lietuviškame kanale“, – prasitarė Agnieška.

Anksčiau A.Olševska yra tris sezonus dirbusi LRT laidoje „Misija: Vilnija“, kurioje kalbėdavo apie tautines mažumas.

„Tačiau ji buvo visiškai kitokia... Dabar mano kuriama laida apima labai platų diapozoną. Nėra, kad visa laida yra tik apie muziką arba tik apie kultūra – supažindinu žiūrovus su viskuo“.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.