Žinomi žmonės atskleidė, ką palaiko nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje

Didžioji „Eurovizija“ nenumaldomai artėja. Neseniai paaiškėjo, kokie atlikėjai ir dainos atstovaus Albanijos, Bulgarijos, Čekijos, Izraelio, Airijos, Italijos, Moldovos, Šiaurės Makedonijos bei Ispanijos valstybėms.

Žinomi žmonės išsakė savo nuomonę.<br>Lrytas.lt montažas.
Žinomi žmonės išsakė savo nuomonę.<br>Lrytas.lt montažas.
Fausta Marija Leščiauskaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Fausta Marija Leščiauskaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Fausta Marija Leščiauskaitė ir Andrius Užkalnis.<br>T.Bauro nuotr.
Fausta Marija Leščiauskaitė ir Andrius Užkalnis.<br>T.Bauro nuotr.
D.Šimkus.<br>Asmeninio albumo nuotr.
D.Šimkus.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Donata Virbilaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Donata Virbilaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Donata Virbilaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Donata Virbilaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Ruslanas Kirilkinas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ruslanas Kirilkinas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ruslanas Kirilkinas.<br>T.Bauro nuotr.
Ruslanas Kirilkinas.<br>T.Bauro nuotr.
Rasa Kaušiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rasa Kaušiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rasa Kaušiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Rasa Kaušiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Rasa Kaušiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Rasa Kaušiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.<br>T.Bauro nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.<br>T.Bauro nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (14)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 6:08 PM, atnaujinta Feb 7, 2022, 7:44 PM

Jau šį šeštadienį nacionalinės atrankos „Pabandom iš naujo!“ finalas bus transliuojamas ir LRT eteryje. Naujienų portalas lrytas.lt nutarė sužinoti, ką gi finale palaiko žinomi Lietuvos žmonės.

Dainininkė, reklamos specialistė Dovilė Filmanavičiūtė nacionalinės atrankos finale palaiko du atlikėjus – Moniką Liubinaitę-Moniką Liu ir Gytį Ivanauską-Lolitą Zero.

„Aš už Moniką Liu! Bet ir už Lolitą! Abu pasirodymai autentiški ir prikaustantys. Visa kita – drungna. O aš drungnai nemėgstu“, – šyptelėjo ji.

Monikos Liu vardą paminėjo ir kita atlikėja Rasa Kaušiūtė. 2017 m. moteris ir pati bandė savo sėkmę nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

„Labiausiai mane sudominę atlikėjai, patekę į finalą yra Rūta Loop, Gebrasy, Augustė bei Monika Liu. Rūtos Loop labai įdomi daina ir atlikimas. Galbūt tik trūksta žinojimo, kad tai ne pavienė tokia daina, skirta „Eurovizijai“. Bent man, joje trūksta psichologinio tęstinumo, tačiau, nepaisant to, tai – visiškai mano sielos vibracijas atitinkanti daina.

Panašiai ir su Gebrasy – šiek tiek kyla klausimų dėl dainos vystymo.

Augustė žavi savo energija ir buvimu savimi. Jos pasirodymas – stilingas, scenoje susirenka visa grupė.

Na, o Monika Liu atrodo profesionaliausiai. Jos atliekamos dainos stilius – ne atsitiktinis, skirtas ne tik šiai „Eurovizijos“ atrankai. Tai yra stiliaus tęstinumas, prie kurio pripratę jos žiūrovai ir klausytojai.

Be to, tai suteikia pasitikėjimo atlikėja bei savotiško saugumo jausmą, juolab, kad atlikėja turi didžiulę patirtį kūryboje bei scenoje. Scenoje ji atrodo nepriekaištingai, vaizdinės instaliacijos taip pat atrodo labai įdomiai ir skoningai. Manau, kad ši atlikėja ir važiuos atstovauti mūsų šaliai Italijoje. Visgi, tokia išvada yra labiau kilusi iš proto, o nei iš jausmų, sukeltų dainos“, – nuomonę reiškė dainininkė.

R.Kaušiūtė pridūrė, kad labiausiai jos širdį plakti privertė „Moosu X“ duetas. Deja, šie atlikėjai po antrojo atrankos pusfinalio į finalą nepateko.

„Žinoma, kalbant apie dueto atlikėjo patirtį, galbūt ji ir nėra pakankama „Eurovizijai“. Bet širdžiai neįsakysi. Kitaip tariant, pagal protą – Monika Liu, o pagal širdį – „Moosu X“ ir kiti išvardinti atlikėjai“, – teigė moteris.

Anot televizijos projekte „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjusio atlikėjo ir renginių vedėjo Donato Šimkaus, šių metų atrankoje į „Euroviziją“ trūksta kokybiškesnių pasirodymų.

„Iš finale dalyvausiančių atlikėjų išskirčiau tris, kurie man labiausiai patinka. Tai – Lolita Zero, Augustė Vedrickaitė ir Monika Liu. Vis dėlto, jei kalbėtume atvirai, šiais metais „Eurovizijos“ atrankose trūko kokybiškesnių pasirodymų.

Atrodo, su kiekvienais metais „Eurovizijos“ atrankos šiek tiek silpnėja ir praranda savo prestižą. Lolita Zero patiko dėl to, kad pasirodantieji scenoje yra orginalūs savo įvaizdžiu ir išsiskiria bendram kontekste, tačiau daina neįtikina iki galo. Visgi, manau, kad „Eurovizijos“ scenoje labai svarbu yra išsiskirti, būti originaliems ir nepasimesti tarp daugelio pasirodymų.

Man taip pat patinka Augustės energija, nors jos kūrinys turi per daug sąsajų su praėjusių metų laimėtojais, tad nemanau, kad ši daina galėtų keliauti į „Euroviziją“.

Monika Liu – labai charizmatiška ir savita asmenybė, bet ar lietuviška daina pavyktų užkariauti „Eurovizijos“ klausytojų širdis, šiek tiek suabejočiau. Italų, prancūzų, rusų kalbos populiarios pasaulyje, o lietuvių – nežinau... Tad išanalizavęs savo favoritus, tą lemtingą balą atiduodu Lolitai Zero ir Monikai Liu, bet, kaip sako Pauliukaitis, su avansu“, – šypsojosi Dūmo pravarde žinomas vyras.

Dainininkei, taip pat savo sėkmę „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje bandžiusiai Donatai Virbilaitei labiausiai patiko Augustės pasirodymas.

„Visom keturiom esu už Augustę. Ne dėl to, kad ji yra mano draugė, bet todėl, jog dievinu roką ir ji grąžina tą taip išsiilgtą skambesį į Lietuvos muzikos sceną. Be to, negaliu nustoti dainuoti jos dainos – tiek Augustės daina, tiek pasirodymas yra išpildytas nuo A iki Z. Manau, kad tai būtų pasirodymas, kuris tikrai nenuviltų Europos žiūrovo“, – teigė atlikėja.

Dar moteris išskyrė grupę „Queens Of Roses“ ir atlikėją Audrių Petrauską-Gebrasy.

„Taip pat maloniai nustebino „Queens Of Roses. Kabinanti daina ir smagus atlikimas. Tiesa, man labiau patiko atrankose, o ne pusfinalyje atlikta dainos versija.

O Gebrasy muziką pamilau nuo praėjusių metų atrankos...“, – sakė D.Virbilaitė.

Dainininko Ruslano Kirilkino liaupsės keliavo Monikai Liu.

„Vienareikšmiškai palaikau charizmatiškąją ir sentimentaliąją Moniką Liu. Ja žaviuosi jau daugelį metų. Apie Moniką Liu galima kalbėti labai daug ir visko, nes ji kaip kokia tiksinti bomba, į kurią telpa labai daug įtaigos, natūralumo, neišmatuojamo talento ir jaunatviško valiūkiškumo.

Mūsų žiūrovas – labai neprognozuojamas, kaip ir mūsų gerbiama komisija. Gal laikas duoti šansą lietuviškam kūriniui, nes po „Strazdo“ visiškai nurašėme savo gimtąją gražiąją kalbą. Kūrinys „Sentimentai“, atliekamas Monikos Liu, turi daug gražių, lengvai ir puikiai skambančių žodžių, kurie ir užsieniečiams nebūtų kliūtis dainuoti kartu su Liu“, – atlikėją gyrė vyras.

Rašytoja, žurnalistė Fausta Marija Leščiauskaitė save vadina ilgamete „Eurovizijos“ gerbėja. Pasak moters, ji konkursą stebi nuo mažumės ir, ko gero, nėra praleidusi nė vienų metų transliacijos.

„2016-aisiais užsidėjau varnelę kiekvieno „Eurovizijos“ gerbėjo sąraše: sudalyvavau gyvame renginyje, tąkart vykusiame Stokholme, kai mums antrą kartą atstovavo Donatas Montvydas. Buvo įdomu pamatyti, kaip gyvai atrodo tai, dėl ko mes prie ekranų griaužiamės nagus ir prakaituojame. Neišsiplėsdama pasakysiu, kad viskas ten atrodo tiesiog stipriai kitaip“, – tikino žurnalistė.

F.M.Leščiauskaitė šių metų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje taip pat palaiko Moniką Liu.

„Turėjau dar vieną favoritą – Joseph June, kuris turėjo visada man pranašumu esančio unikalumo, tačiau iki finalo jis nepriėjo. Liko Monika.

Iš tiesų man visai mielai ausiai skamba ir Justė Kraujelytė, ir Rūta Loop, ir Ieva Zasimauskaitė – ir visas šias moteris ir visos širdies palaikyčiau joms laimėjus atranką. Bet vis dėlto tos dainos man gana šabloniškos, na, o Monika Liu yra grynoji autentika.

Aš net nemėgstu šito muzikinio stiliaus – tačiau šarmas ir talentas yra šarmas ir talentas. Tai yra asmenybė.

Negali atplėšti akių ir, žiūrėk, uždainavus jai jau atiduodi savo piniginę, namų raktus, kompiuterį, telefoną, papuošalus. Ji užburia ir liūliuoja – ir to pakanka.

Man šypseną kelia tas, kiekvienąmet isteriškai ieškomas „eurovizinis formatas“ – kas tai?

Gal jau metas užaugti ir siųsti tiesiog tai, kas mums patinka, o ne bandyti kažkam įtikti“, – sakė F.M.Leščiauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.