Prezidentūroje giedant Tautišką giesmę kilo sumaištis: teko kartoti, G. Nausėda supainiojo žodį, operos solistas paaiškino, kas nutiko Prezidentūra pateikė komentarą

Vasario 16-ąją Prezidentūroje įvykusi Valstybės apdovanojimų įteikimo ceremonija atsidūrė dėmesio centre. Į šventę buvo pakviestas valstybės himną sugiedoti operos solistas Kostas Smoriginas, tačiau jis į renginį įžengė per vėlai, todėl nespėjo įstoti į himną.

 Marijus Žiedas, Gitanas Nausėda ir Kostas Smoriginas.<br> Stop kadras.
 Marijus Žiedas, Gitanas Nausėda ir Kostas Smoriginas.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2022, 12:50 PM, atnaujinta Feb 17, 2022, 1:13 PM

Išvydęs nesklandumus, nusprendė padėti renginio vedėjas Marijus Žiedas, kuris pradėjo giedoti himną. Netrukus prisijungė ir Kostas, tačiau nespėjęs įstoti į himną, pasijautė nejaukiai. 

M.Žiedas pažadėjo, kad susirinkusieji dar kartą turės galimybę išgirsti himną. Tačiau po giesmės prezidentas Gitanas Nausėda pats nusprendė visus paraginti dar kartą sugiedoti tautinę giesmę.

„Kadangi nepavyko teisingai sugiedoti tautinės giesmės, paprašysiu tai padaryti dar kartą“, – į susirinkusiuosius kreipėsi prezidentas ir pats ėmė giedoti himną dar kartą. Tačiau ir antras kartas neapsiėjo be nesklandumų. Prezidentas sumaišė himno žodžius, vietoj „Tavo naudai“ jis sugiedojo „Savo“.

Po renginio K.Smoriginas nusprendė situaciją paaiškinti savo socialiniame tinkle.

„Sveikinu visus su Vasario 16-ąja – Lietuvos valstybės atkūrimo diena! Šią iškilmingą dieną buvau pakviestas sugiedoti Tautišką giesmę Lietuvos respublikos prezidentūroje.

Deja, dėl renginio organizatorių kaltės nebuvau pakviestas į sceną prasidėjus giedojimui, kurį pradėjo pats prezidentas, to pasekoje išbėgau visiškam strese ir nebesupratau, kuris stulpelis giedamas.

Visų labai atsiprašau už nepavykųsį pasirodymą. Labai apmaudu, kad Lietuvos respublikos prezidentas nesusigaudęs situacijoje paprašė sugiedoti Tautišką giesmę iš naujo, bet jau be manęs“, – rašė jis.

Prezidento patarėjas komunikacijai Tomas Beržinskas BNS teigė, kad nesusipratimas įvyko dėl techninės transliacijos režisierių klaidos.

„Apgailestaujame, jog dėl techninės transliacijos režisierių klaidos operos solistas Kostas Smoriginas laiku nebuvo informuotas apie himno giedojimo pradžią“, – sakė šalies vadovo atstovas.

Feisbuke, išvydusi visą situaciją, nusprendė pasisakyti ir renginių organizatorė Erika Purauskytė.

„Žiūriu ir negaliu patikėti tuo, ką matau.

1. Prezidentas persikvalifikavo į renginio vedėją/dainininką/režisierių/himno teksto perkūrėją? Nors Žiedas absoliučiai puikiai tvarkėsi ir būtų susitvarkęs, jei tik jam būtų leidęs „naujas ceremonijos vedėjas“

2. Prezidento renginių skyriui verkiant reikia tokių išleidimo profių, kaip Greta Paukštė ir Rūta Žiupsnė . Nežinau, kas organizavo šį renginį, bet akivaizdu, kad jam reikia profų pagalbos.

3. Repetuokite repetuokite repetuokite. Šis renginys dar kartą parodo, kad mano manija repeticijoms yra geriau, nei toks .... mmm svetimos gėdos jausmas.

4. Šio renginio pradžią rodyčiau visiems renginių organizavimo studentams, kaip puikų pavyzdį „kaip neorganizuoti renginio“. Nes per pradžios 5 minutes padaryta tiek klaidų, kad jas aptarti prireiktų visos akademinės valandos.

Iš lakstančių į visas puses scenoje esančių akių, buvo akivaizdu,kad visi pasimetę ir nežino kas ką ir kada turi daryti. Ir dar toks ilgas tiesioginio eterio vėlavimas. Stipru.

Panašu, kad Prezidentinių renginių organizatoriaus vieta VĖL bus laisva. Verta pažiūrėti VISKĄ nuo pradžios per Lrt plius,nes čia visko neįdėjau. Valstybės apdo įteikimo ceremonija“, – rašė ji.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.