Prabangią R. Abramovičiaus jachtą norėjęs „pagražinti“ lietuvis – žinomas verslininkas Ketino pasiųsti ant trijų raidžių

Užsienio žiniasklaida praneša, jog kovo pradžioje buvo pasikėsinta į rusų oligarcho Romano Abramovičiaus jachtą.

Prabangią R. Abramovičiaus jachtą norėjęs „pagražinti“ lietuvis – žinomas verslininkas<br> LR koliažas.
Prabangią R. Abramovičiaus jachtą norėjęs „pagražinti“ lietuvis – žinomas verslininkas<br> LR koliažas.
R. Abramovičius.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
R. Abramovičius.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
R.Abramovičius.<br>REUTERS/ Scanpix nuotr.
R.Abramovičius.<br>REUTERS/ Scanpix nuotr.
 Algirdas Stonys.<br> LR archyvo nuotr.
 Algirdas Stonys.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-03-17 18:14, atnaujinta 2022-03-17 18:23

Kaip praneša „Business Insider“, Barselonoje prišvartuotą milijardieriaus jachtą pagražinti bandė lietuvis.

Jis ant jachtos „Solaris“ bandė užrašyti legendine tapusią frazę „Rusijos karinis laive, eik n***i“.

Paaiškėjo, jog šiam veiksmui ryžęsis lietuvis yra žinomas verslininkas, vienos didžiausių Lietuvos informacinių technologijų bendrovės „Telesoftas“ įkūrėjas ir vadovas Algirdas Stonys.

Apie tai socialinio tinklo paskyroje pranešė TV laidų vedėjas, žurnalistas Andrius Tapinas. Jis istorija sutiko pasidalyti ir su lrytas.lt skaitytojais.

„Business Insider“ rašo apie nepavykusį lietuvio mėginimą užrašyti ant Barselonoje stovėjusios Abramovičiaus jachtos „Solaris“ tekstą apie rusišką laivą ir jo kryptį.

Lietuvis pasisamdė laivą su kapitonu ir įgula ir nukreipė kursą į „Solarį“ apsimetęs, kad čia tiesiog smagus pasiplaukiojimas. Laivo kapitonui suvokus, ką planuoja lietuvis, kilo riaušės, lietuvis mėgino perimti laivo valdymą, bet kapitonui su įgula pavyko įveikti lietuvį, užrakinti jį kajutėje ir grįžus į krantą perduoti policijai. Bet kaltinimai niekam nebuvo pareikšti.

O dabar tikroji inside informacija.

Filmuojam „Auksinį protą“, stoviu šalia Valinsko, bet telefonas šalia. Ir filmavimo metu tas lietuvis man atsiunčia „Solario“ nuotrauką – darom, sako? Sakau – darom. „P..ė jai“ – sako jis ir po to kuriam laikui dingsta ir tik kitą dieną vėl apsireiškia šiek tiek nusivylęs ir antrankių nuspaustom rankomis. Tačiau bent jau pabandė.

Tas lietuvis – tai Algirdas Stonys, geras mano bičiulis ir vienos didžiausių ir kiečiausių Lietuvos IT bendrovių „Telesoftas“ įkūrėjas ir vadovas. Algirdai, tu mano herojus!“, – pasakojo A.Tapinas.

Kaip skelbia užienio žiniasklaida, apipukršti dažais rusų oligarcho jachtą buvo bandoma kovo 3 dieną. Tai daryti ketinęs lietuvis buvo perduotas policijai.

Prabangią, 600 milijonų dolerių vertės jachtą apipurkšti bandęs lietuvis policininkams teigė nepritariantis Rusijos agresijai Ukrainoje.

Primename, jog 140 m ilgio superjachta „Solaris“ (458 pėdų) pirmadienį paliko Juodkalniją ir nuplaukė į pietus nuo Albanijos krantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.