Ekspertai Liepos Mondeikaitės-Norkevičienės namuose įvertino, kaip šeima galėtų sutaupyti elektros

„Su vyru dažnai pasiginčijame dėl elektros naudojimo įpročių: augant elektros kainoms norisi būti drausmingesniems, tačiau tam iki šiol trūko informacijos ir žinių, kaip gi tą elektrą taupyti“, – buities iššūkiais dalinasi televizijos laidų vedėja ir dainininkė Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė. Jos teigimu, iki šiol nebuvę taupia šeima elektros sunaudojimo klausimu, džiaugiasi iš ekspertų gavę apčiuopiamų patarimų, padėsiančių sutaupyti.

Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 24, 2022, 8:00 AM

Sutaupyti galima 10 proc. ir daugiau

Liepos Mondeikaitės-Norkevičienės namuose lankėsi „Perlas Energija“ ekspertai ir kartu su televizijos laidų vedėja įvertino šeimos elektros naudojimo įpročius.

„Įvertinome buities prietaisus, kuriuos naudoja šeima, jų energetinį efektyvumą, taip pat aptarėme egizstuojančius įpročius. Šeima tikrai gali sutaupyti 10 proc. ir daugiau elektros kas mėnesį, jei imsis mažų pokyčių namuose – pradedant nuo prietaisų išjungimo iš elektros lizdų, kai jie nenaudojami, baigiant sąmoningu indaplovės, skalbyklės naudojimu tik įrenginiams esant pilnai pakrautiems“, – komentuoja Valerijus Tiukša, „Perlas Energija“ klientų aptarnavimo ir procesų vadovas.

Pasak jo, elektros energijos kainos rekordiškai augo visoje Europoje, tad kiekvienam asmeniškai svarbu įsivertinti, kaip galima elektros sutaupyti: „Norint sutaupyti, kartais reikia pakeisti kelis menkus įpročius ar išsiugdyti naujų. Pavyzdžiui, skalbyklę jungti tik tuomet, kai ji pilnai pakrauta, o turint dviejų laiko zonų planą, skalbti naktį. Tas pats galioja ir indaplovei – įjungti tik tuomet, kai ši pilnai pakrauta. Taip sumažinsite plovimų skaičių, kartu – ir elektros sunaudojimą. Taip pat itin svarbu renkantis buities prietaisus atkreipti dėmesį į jų energetinio efektyvumo klasę bei rinktis kuo aukštesnę, mažiausiai elektros naudojančią“.

Naujuose namuose sieks įgyvendinti žaliąsias idėjas

Liepa Mondeikaitė-Norkevičienė atvirauja, jog nesijaučia esanti drausminga energijos naudotoja.

Visgi žinoma moteris pripažįsta, jog norėtų įvesti daugiau drausmingumo.

„Namai, kuriuose gyvename, statyti prieš 12 metų, tad visa buitinė įranga nekeista nuo tada, kai įsikėlėme. Nesame iš tų šeimų, kurios taupo. Tačiau išmintis ateina su laiku, man vis aktualesnės tampa žaliosios idėjos. Nuolat pagalvoju, kad reikia keisti įpročius ir tapti atsakingesniais planetos gyventojais. Dabar planuojame statyti naujus namus, vadovausimės žaliaisiais, energiją tausojančiais principais“, – pasakoja L.Mondeikaitė-Norkevičienė.

Pasak pašnekovės, „Perlas Energija“ ekspertas elektros sunaudojimo audito metu pateikė kelis paprastus patarimus, kuriuos stengsis pritaikyti kasdienoje: „Pavyzdžiui, sužinojau, kad prietaiso klasė nusako jo taupumą. Pagrindiniams mūsų buities prietaisams daugiau nei dešimt metų, tad suprantu, jog jie sunaudoja daug daugiau energijos nei naujausia technika. Taip pat stengsiuosi dažniau įjungti pilnai pakrautas skalbyklę ir indaplovę. Šie maži įpročiai nesumažins komforto namuose, o energijią vartosime atsakingiau“.

Kviečiame žiūrėti trumpą video, kaip „Perlas Energija“ ekspertai Liepos Mondeikaitės-Norkevičienės namuose vertino elektros sunaudojimą bei pateikė patarimų, kaip mažinti elektros sąskaitas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.