Prieš propagandą kovojanti ir įspėjimą iš feisbuko gavusi I. Stonkuvienė: „Teko rašyti ir N. Baskovui“

Jau daugiau nei mėnesį Ukraina kenčia Rusijos agresiją. Kasdien išpuolius vykdanti ir Vladimiro Putino įsakymų klausanti kariuomenė pražudo šimtus civilių, griauna miestus. Nepaisant to, Ukrainos žmonės demonstruoja tvirtą chrakterį ir atlaiko neprognozuojamus rusų veiksmus.

Indrė Stonkuvienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Indrė Stonkuvienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 7:37 PM, atnaujinta Apr 8, 2022, 11:46 PM

Neabejingi šiai situacijai lieka ir mūsų šalies žmonės. Jie aktyviai aukoja pinigus, perka reikiamus produktus nuo karo kenčiančiai šaliai bei dalijasi šiurpą keliančiais vaizdais iš Ukrainos tam, kad tai pamatytų kuo daugiau žmonių bei pasektų jų pavyzdžiu.

Apie karą Ukrainoje pasakojanti ir aktyviai įvykius sekanti bei Rusijos agresiją kenčiančiai šaliai padedanti nuomonės formuotoja, iniciatyvos „Mamų pasaulyje“ įkūrėja Indrė Stonkuvienė (35 m.) pakliuvo į nepavydėtiną situacija.

Prieš keletą dienų feisbuke pasidalijusi paveikslėliu, kuriuo siekė atkreipti pasaulio žmonių dėmesį į civilių žudynes Bučoje, gavo socialinio tinklo įspėjimą, neva jos pasidalytas įrašas, kur ant juodo paveikslėlio buvo parašyta „world, google Bucha“ (liet. „pasauli, pagooglink Bučą“), neatitinka socialinio tinklo normų.

„Bendraujant ne tik su Lietuvos piliečiais, kurie labai aktyviai prisideda prie pagalbos Ukrainai, bet ir su pačiais ukrainiečiais, tiek atvykusias į mūsų šalį, tiek esančiais karo zonoje, visas emocijas ir jausmus priimi asmeniškai. Tai, kas vyksta Ukrainoje svarbu kiekvienam iš mūsų ir kiekvienas stengiamės visomis išgalėmis prisidėti ir pagelbėti rusų agresiją kenčiančiai tautai.

Nuo pat pirmosios karo dienos stengiuosi socialiniuose tinkluose skleisti informaciją apie karą bei dalintis paramos akcijomis. Mano įrašais dalijosi begalė ukrainiečių, norėdami parodyti pasauliui, kas iš tiesų pas juos vyksta, kaip elgiamasi su Ukrainos žmonėmis.

Buvo be galo sunku suvokti, kad tai gali vykti XXI amžiuje ir kad gali būti palaikančių, pateisinančių Rusijos karo veiksmus, žudynes, prievartavimus ir kitus brutalius veiksmus prieš nekaltus žmones.

Savo paskyrose niekuomet nesidalinau kraupiais vaizdais, o tiesiog prašydama pasaulio atkreipti dėmesį į žudynes Bučoje, gavau feisbuko įspėjimą. Tuomet susimąsčiau, kiek ta propaganda yra paplitusi ir kiek daug žmonių tuo tiki. Tai sukrečia. Jų yra labai daug ir jie bando mus užčiaupti“, – lrytas.lt patirtimi dalijosi žinoma moteris.

Po įrašais tiek feisbuke, tiek instagrame Indrė sulaukia begalės ukrainiečių reakcijų. Komentaruose jie dalijasi vaizdais iš karo alinamos šalies bei neslepia dėkingumo dėl sklaidos.

Tad gavusi feisbuko įspėjimą, Indrė nenuleido rankų ir nesutiko su neva esamais nusižengimais ir pasiekė savo. Socialinio tinklo darbuotojai teigė, jog visiems pasitaiko klaidų ir įrašą grąžino ant Indrės feisbuko sienos.

Nuo pat pirmųjų karo dienų aktyviai kovojanti prieš propagandą, žinoma moteris ne tik išreiškė palaikymą ir dalijosi informacija apie Ukrainą, bet ir savo žinomumą išnaudojo susisiekdama su Rusijos garsenybėmis, palaikančiomis tokius šalies veiksmus.

Ji apie tai, kas iš tiesų vyksta Ukrainoje rašė dainininkams Nikolajui Baskovui, Timati, Dimai Bilanui, vienai populiariausių Rusijos nuomonės formuotojų Olgai Buzovai.

„Jiems siunčiau nuotraukas, rašiau, kas iš tiesų vyksta Ukrainoje ir klausiau, ar iš tiesų jie yra už Vladimiro Putino politiką ir visas šias žudynes. Niekada gyvenime nebūčiau pagalvojusi, kad teks rašyti Nikolajui Baskovui ar Timati.

Daugelis perskaitė mano žinutes, užblokavo mane ir atsakymo nesulaukiau. Taip pat daugelį pasisakančiųjų už karą su sekėjų pagalba mes užblokavome. Galiu pasakyti, kad lietuvaičiai tikrai vieningi, kai reikia“, – pasakojo I.Stonkuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.