Vyšyvanka pasipuošusi Olena Zelenska pasidalijo jautriu įrašu: sekėjai negailėjo komplimentų

Gegužės 19-oji Ukrainai – ypatinga. Tądien minima Vyšyvanka – tradicinių ukrainietiškais raštais siuvinėtų marškinių diena.

 O.Zelenska.<br> Scanpix/ZP nuotr.
 O.Zelenska.<br> Scanpix/ZP nuotr.
 O.Zelenska.<br> Scanpix/FP nuotr.
 O.Zelenska.<br> Scanpix/FP nuotr.
 V.Zelenskis ir O.Zelenska.<br> Scanpix/AP nuotr.
 V.Zelenskis ir O.Zelenska.<br> Scanpix/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 19, 2022, 7:02 PM, atnaujinta May 19, 2022, 7:06 PM

Ta proga pirmoji Ukrainos ponia Olena Zelenska (44 m.) socialinio tinklo paskyroje pasidalijo nuotrauka, kurioje ji pasipuošusi baltos ir mėlynos spalvos vyšyvanka.

„Kažkas ją ištrauks, per stebuklą išlikusią, iš spintos sugriautuose namuose. Kažkas neteko kartu su namais. Kažkas ieško kitoje šalyje, kur išginė karas. Kažkas pasipuoš ja gimtajame mieste, kur pagaliau baigėsi apšaudymai.

Kažkas — rizikuodamas gyvybe okupacijoje. O kažkam tai iš viso bus pirmasis kartas, nes pirmą kartą gyvenime pajuto tokį poreikį.

Šią dieną ukrainiečiai mini jau daug metų, tačiau karas jai suteikė naują prasmę. Gali būti, kad pirmą kartą taip giliai jaučiame žinomo aforizmo apie „išsiuvinėtą tautos kodą“ prasmę.

Pirmą kartą tai taip asmeniška ir jautru. Pirmą kartą tai apie mūsų praradimus ir neišvengiamą pergalę prieš priešus ir skausmą. Su Vyšyvankos diena, draugai“, — jautriai rašė O. Zelenska.

Šis pirmosios Ukrainos ponios įrašas sulaukė begalės sekėjų dėmesio. Jie komentaruose gyrė nuostabiai atrodančią O.Zelenską.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.